Η πλάκα είναι ότι υπάρχει στ’ αλήθεια τέτοιο όνομα!
Ο Γούγλης μού σύστησε έναν κ. Κλαπαδόρα (δε συγκράτησα το μικρό του, ούτε λινκ) που μάλιστα ήταν μουσικός! Λαουτιέρης όμως, δε μας κάνει. Έπαιζε στην ορχήστρα του Λυκείου Ελληνίδων.
Κι αυτός με τη σειρά του μού θύμισε κάτι Παριανούς μουσικούς, τους Ραγκούσηδες. Ο Νικόλας Ραγκούσης, με παρατσούκλι Κλαρίνος, δεν παίζει (έπαιζε;) κλαρίνο αλλά τσαμπούνα. Ο Νικόλας Ραγκούσης, χωρίς παρατσούκλι, έπαιζε κλαρίνο!
Edit: Αυτός ο λαουτιέρης ο Κλαπαδόρας φαίνεται να μην άφησε απογόνους, γιατί στους τηλεφωνικούς καταλόγους τέτοιο όνομα δεν εμφανίζεται (ούτε στο θηλυκό, Κλαπαδόρα). Οπότε σκέφτηκα μήπως τελικά κι αυτό ήταν παρατσούκλι, και για κάποιο λόγο πέρασε ως όνομα (όχι απίθανο για μουσικούς, τον Αραπάκη π.χ. με το βιολί πολλοί τον αναφέρουν σε κείμενα χωρίς να ξέρουν ότι δε λεγόταν έτσι). Και πράγματι, σε μια δεύτερη αναζήτηση βρίσκω ότι κανονικά λεγόταν Απόστολος Πούλιος.
Άρα λοιπόν, η λέξη «Κλαπαδόρας» έχει γίνει και παρατσούκλι, και μάλιστα μουσικού. Δεν ξέρω αν αυτή η πληροφορία μάς βοηθάει σε τίποτε, αλλά ας την αποταμιεύσουμε κι αυτήν και βλέπουμε…