Στράτος Παγιουμτζής, ο νεότερος!

Αγαπητοί μου φίλοι χαίρεται.

Θα ήθελα μέσα από το υπέροχο αυτό forum να γράψω δυο λόγια προς ενημέρωση όσων θα ήθελαν να γνωρίσουν έναν άνθρωπο με ξεχωριστή φωνή από τους λίγους και δυστυχώς αφανείς που υπάρχουν σήμερα γύρω μας. Επιτρέψτε μου σύντομα να σας παραθέσω μια μικρή ιστορία…

…Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια γειτονιά του Αιγάλεω. Στη γειτονιά που φιλοξένησε δύο “τεράστιους” του ελληνικού μας τραγουδιού, τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Στράτο Παγιουμτζή. Δεν θα αναφερθώ στο παρόν για αυτούς(τι να πρωτογράψει κανείς…).Τον αείμνηστο Γιώργο Ζαμπέτα είχα την τύχη να τον προλάβω εν ζωή.Τον άνθρωπο με τα αηδόνια στο λαιμό…,τον αξεπέραστο “Στράτο” δυστυχώς όχι.
Παραμένω όμως ένας από τους πιο τυχερούς λαϊκούς μουσικούς του κόσμου(παίζω μπουζούκι)!Γιατί…!!!
Μεγάλωσα μαζί με τον εγγονό του Στράτου Παγιουμτζή,τον Στράτο το νεότερο που κανείς δεν είχε υπολογίσει τι έκρυβε μέσα στο DNA του μέχρι που μου έδωσε την ευκαιρία να το ανακαλύψω πριν λίγα χρόνια,όταν πλέον ήταν 25άρης και η φωνή του είχε <δέσει> για τα καλά. Ένα χειμωνιάτικο πρωϊνό με κάλεσε να πιούμε καφεδάκι και να του παίξω κανένα τραγουδάκι για να τραγουδήσει. Έτσι και έγινε. Μόνο που μόλις άνοιξε το στόμα του και άρχισε να τραγουδάει με δυσκολία ολοκλήρωσα(παιχτικά)το τραγούδι.Ανατρίχιασα!ʼφησα το μπουζούκι από τα χέρια και έβαλα τα κλάμματα.“Τί έπαθες ρε?” μου είπε.Τι να του πώ? Τα συναισθήματα που μου δημιούργησε ήταν πρωτόγνωρα και δεν ήξερα τι να του απαντήσω. “Ρε Στράτο” του είπα, “τί φωνάρα είναι αυτή?”.

συνεχίζεται…

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ο νεότερος (συνέχεια…)

…Ρε Στράτο" του είπα, “τί φωνάρα είναι αυτή!!!”. -πέντε λεπτά έκανα να συνέλθω-.
“Έχεις τέτοια φωνάρα και δουλεύεις σαν χαμάλης ενώ έπρεπε να σε ξέρει όλη η Ελλάδα, να σε ακούει ο κόσμος και να ευχαριστιέται…Εμένα με τσάκισες,με …με …” και πριν ολοκληρώσω μου λέει
με τη βαριά και <<πονεμένη>> του χροιά “αφού ξέρεις ρε Νικόλα ποιοι επικρατούν σήμερα…Εμάς μας έχουν…,άστο…αφού ξέρεις…”

Εδώ θα πρέπει να κλείσω αυτά που ήθελα να γράψω κάπως απότομα.Είναι αρκετά για να εκφράσουν μόνο όσα ήθελα για τούτη τη στιγμή. Αυτό που ήθελα μέσα από αυτό το κείμενο ήταν να κάνω γνωστό σε όλους εσάς τους φίλους του ρεμπέτικου και του λαϊκού ότι η σπορά…συνεχίζεται και στις μέρες μας. Έχει να δώσει πολλά ο λαός μας ακόμη στο ελληνικό τραγούδι παρά τις αντιστάσεις όσων κρατούν τα ηνία της δισκογραφίας.Αρκεί να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να αλληλοστηρίξουμε τα παιδιά που μένουν στην αφάνεια για χάρη της …μοδός.
Εγώ σας μίλησα για τον Στράτο, τον εγγονό του Παγιουμτζή. Γράψτε κι εσείς για τους δικούς σας σπουδαίους φίλους και κάποια στιγμή να πιούμε όλοι μαζί ένα ποτήρι κρασί και να τραγουδήσουμε.
Τα forum μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν στο φως σπουδαίους τραγουδιστές που αν δεν τους στηρίξουμε εμείς θα μείνουν μια ζωή στην αφάνεια.
Ας κάνουμε όλοι μαζί μια νέα συντονισμένη προσπάθεια να αναδείξουμε και στους υπόλοιπους όσους ήδη ξέρουμε ότι αποτελούν τους συνεχιστές του λαικορεμπέτικου τραγουδιού. Δεν φτάνει να τους ξέρουμε μόνο εμείς.Ας τους μάθουν κι οι άλλοι.Έτσι θα στηρίξουμε το μεράκι μας κι ας τραγουδήσουμε όπως ξέρουμε εμείς τον καϋμό μας.
Και σε αυτούς που δεν αρέσουμε…κακία δεν κρατάμε γιατί έχουμε καλή καρδιά…

Αλήτη μ’ είπες μια βραδιά
χωρίς καμιάν αιτία
μα του αλήτη η καρδιά
δεν σου κρατάει κακία…

Φίλε Στράτο, “ΑΡΧΟΝΤΑ”, όπως σε λέω πάντα, να ξέρεις ότι ξέρω ποιοι επικρατούν σήμερα -όπως μου είχες πει- αλλά ξέρω ότι περάσαν τόσα χρόνια και οι μαθητές μου στο μπουζούκι,8χρονα και 10χρονα παιδιά, τον “ΑΛΗΤΗ” και τους “Ρεμπέτες του ντουνιά” μαθαίνουνε να παίζουνε!Εγώ σας το είπα:…} Η σπορά συνεχίζεται…

Γεια σου Νικο Βεττα, καλως ωρισες !!

Εχω μεινει αφωνος !!
Αυτα που λες για το Στρατο τζουνιορ δεν τα ηξερα, αλλα εκτος αυτου, τα λες πολυ ωραια και κιμπαρικα !!
Τωρα ξεφυλλισα το “Μετρονομο” που ειχε προσφατα αφιερωμα στο Στρατο και βλεπω να λεει για το Στρατο και για σενα.
Μπραβο και ναστε καλα και οι δυο σας.
Σε πρωτη φαση ενημερωσε μας που παιζεις ; εισαι επαγγελματιας ; και οι ιδιες ερωτησεις για το Στρατο.
Θα βρεθουμε οπωσδηποτε, οι πιο πολλοι φιλοι του φορουμ ειναι Αθηνα, εγω ειμαι Κρητη αλλα
α) οταν ανεβαινω ΑΘηνα για να παιξω κιθαρα με κρητικα μενω στο Αιγαλεω και
β) ενας καλος μου φιλος παιζει μπουζουκι χρονια στα μερη σας Αιγαλεω, Μπουρναζι …
Αναμενουμε …

Αγαπητέ Γιώργο σε ευχαριστώ κατ’ αρχήν για την υποδοχή σου.
Απαντώντας στις ερωτήσεις σου θα ήθελα να ξέρεις ότι παίζω μπουζούκι και <τραγουδάω> σε ένα συμπαθητικό μαγαζάκι στον Κηφισσό, στο ύψος της Ιεράς Οδού αλλά το ύφος εκεί δεν είναι αυτό που αρέσει στους λάτρεις του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.(Κυριακή βράδυ τη βρίσκω ακούγοντας δυο ρεμπετάκια στο Χαϊδάρι σε ένα πολύ ωραίο στέκι). Όπως γνωρίζεις και από πολλούς συναδέλφους δεν έχουμε όλοι την τύχη να παίζουμε αυτά που μας αρέσουν εκεί όπου εργαζόμαστε. Όσον αφορά τον “Στράτο” δυστυχώς η μοίρα του έπαιξε διάφορα παιχνίδια. Για λόγους που δεν επιτρέπεται να γράψω, καθώς είναι πολύ προσωπικοί του, αναγκάστηκε να εργάζεται απογευματινή βάρδια στη βασική του εργασία (σχολάει στις 10:00 κάθε βράδυ…) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί νύχτα εκτός Σαββάτου.Μέσα στις αναποδιές έτυχε κι αυτό! Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα εκτός του ότι όταν μιλάμε -αργά το βράδυ πλέον- στο τηλέφωνο καταλαβαίνω πως νιώθει απογοητευμένος κι αυτό διότι προς το παρόν δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.
Γιώργο καταλαβαίνεις πιστεύω πως νιώθω σαν μουσικός, να ξέρω τι μπορεί να δώσει αυτός ο άνθρωπος στους φίλους του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού και να τον βλέπω να περνάει στην αφάνεια και να "τον έχει πάρει από κάτω’που λένε… Είναι τραγικό να τραγουδάει μόνο για την παρέα,να τον ακούς και να νιώθεις πως είναι διπλό το κρίμα.Κρίμα για τον ίδιο και κρίμα για όσους δεν τον ξέρουν και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τον ακούσουν.Διότι Γιώργο πίστεψέ με Ο Στρατής είναι…“Στρατηγός”. Και όπως είχα γράψει και στα προηγούμενα… είμαι σίγουρος πως ο καθένας μας γνωρίζει τουλάχιστον έναν “Στράτο” και να ξέρεις πως όταν ανακαλύπτεις τη “φωτιά” είσαι υποχρεωμένος να τη μοιράζεσαι με τους άλλους. Αυτά για την ώρα και για την ιστορία…
Φίλε Γιώργο, όποτε θέλεις και βρεθείς Αθήνα μπορείς να με καλέσεις να βρεθούμε και να πιούμε και καμιά τσικουδιά. Χαιρετισμούς στη “Λεβεντομάνα”…
Γεια και χαρά σου!

τηλ:6979975252

Νίκο, ο μπουζουξής από τα ρεμπετάκια είναι ο Γιάννης ο Καρατζάς?
Ως γείτονας Χαϊδαριώτης θα ήθελα να κανονίσεις καμμιά μάζωξη, μας έχεις εξιτάρει με το Στράτο τζούνιορ…

Φίλε μου Θανάση καλημέρα. Για να πω την αλήθεια το όνομα των παιδιών δεν το γνωρίζω αν και τους βλέπω συχνά στο μαγαζί που παίζουν. Ωστόσο να σου πω ότι το μαγαζί λέγεται “Πες το κι έγινε” και τα παιδιά εκεί είναι πολύ αγαπητά στο κοινό τους.Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις το μαγαζί καθώς είναι στον κεντρικό δρόμο του Χαϊδαρίου.
Σχετικά με τη μάζωξη ασφαλώς και θα το κανονίσουμε. Να ξέρεις ότι το κινητό μου είναι στη διάθεση όλων των καλών φίλων της μεγάλης ρεμπέτικης παρέας! (6979975252)

Νικο νασαι καλα,
θα κανονισω με το φιλο το Θαναση μια και ειναι και “γειτονας” σου, οταν ανεβω Αθηνα να βρεθουμε,
μπορει μαλιστα και πολυ συντομα !!
Οποτε θα τα πουμε απο κοντα και θα τα αναλυσουμε πινοντας τσι ρακες μας και οτι αλλο μας ε-φιλεψει
ο καπελας …
Απορω βεβαια γιατι δεν την εψαξε ο Στρατος με μαγαζια και ατομα του ρεμπετικου χωρου αφου ειναι προφανες οτι μονο και το ονομα Στρατος του παππου του ειναι “διαβατηριο” !!

Αυτά τα ονόματα “διαβατήρια” είναι που μας έχουνε φάει. Από την πολιτική…μέχρι τη μουσική.

Μακάρι βέβαια το εν λόγω παλληκάρι να κάνει τη διαφορά.

Γιώργο μου η απορία σου είναι δικαιολογημένη. Όπως σου είχα γράψει το παλληκάρι για προσωπικούς του λόγους δεν μπορεί να εργάζεται παρά μόνο Σάββατο!Και όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό δεν γίνεται δεκτό…Σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα…Στείλε μου απλά επιβεβαίωση ότι το έλαβες.
Ισαάκ, αυτό που παραδέχτηκα πρώτον και κύριον στο Στράτο ήταν ότι ουδέποτε ανέφερε,όπου κι αν ζήτησε δουλειά, πως ήταν εγγονός του “Στράτου”!!!
Μόνο όσοι τον ήξεραν,όπως ο συγχωρεμένος ο Θόδωρας Πολυκανδριώτης και αρκετοί άλλοι,τον προωθούσαν ΣΥΝ* αυτής του της καταγωγής. Ωστόσο αυτό που θέλω μέσα από την παρέα μας είναι να στηρίξουμε όλα τα παιδιά που είναι δίπλα μας και ξέρουμε ότι αξίζουν ώστε να μην περάσουν στο βρόντο! Γι’ αυτό και αν διάβασες στα προηγούμενα ζητώ τη βοήθεια όλων σας ώστε να μη μείνουμε κολλημένοι μόνο στο παρελθόν αλλά να χτίσουμε ένα νέο μέλλον για το ρεμπέτικο. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη καταγωγή… αν μη τι άλλο να είναι σωστός, με ρεμπέτικη καρδιά και εκφραστική φωνή.Και είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιον γνωρίζουν όλοι… Έτυχε να γράψω για τον φίλο μου το Στράτο επειδή αυτόν γνωρίζω από παιδί. Αν στο μέλλον γνωρίσω κι άλλον να είσαι σίγουρος ότι θα ενημερώσω την παρέα. Περιμένω νεότερα.

Γεια σε όλους

Εχεις καμια ηχογραφηση του;Αν περιμενεις να αναδειχθει απο μια μαζωξη…Ελατε ενα βραδυ στο ΤΑΞΙΜΙ να τον ανεβασω να τραγουδησει…Αν ψαχνει για ευκαιρια πρεπει ν κανει βουτια στα βαθια!

Kάντε το αυτό που λέει η Kατερίνα…

Σωστά λέει η Κατερίνα και να μας το πήτε εγκαίρως να κλείσουμε τραπέζι!

Κατερίνα μου καλή σου μέρα. Γράψε μου αν θέλεις τη διεύθυνση από το ΤΑΞΙΜΙ,το τηλέφωνο επικοινωνίας εκεί και ενημέρωσέ με ποιές ημέρες μπορούμε να έρθουμε να σε δούμε.Σε ευχαριστώ πολύ.

Tαξίμι
Xαρ. Tρικούπη και Iσαύρων 25
Eξάρχεια
Πε-Σα και Kυριακή Mεσημέρι

αντιγράφω από ATHINORAMA…

σωστή?

Ξένια ήσουν ολόσωστη και σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως!


τίποτα, χαρά μου …

Xαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που αξίζουν πραγματικά να προχωρούν. Έχω σιχαθεί την παρακμή που μας περιβάλλει…

Παιδια πεθαινω απο περιεργεια…Τι λεει τελικα ο ιδιος ο Στρατος;Τον ενδιαφερει;

Κατερίνα μου γεια σου. Μόλις το ανέφερα στο Στράτο ειλικρινά ξετρελάθηκε και μόνο με την ιδέα. Θα στον φέρω ένα βράδυ στο μαγαζί και
από 'κει και πέρα θα εμπιστευτώ την κρίση σου.
Σε ευχαριστώ και εκ μέρους του.

Πεμπτη Π.αρασκευη Σαββατο και Κυριακη μεσημερι.Σας περιμενω.Να ξερεις οτι ο καλυτερος κριτης ειναι παντα ο κοσμος.Τι ηλικια εχει ο Στρατος;

Κατερίνα μου είναι γύρω στα…32.