Σίγησε η κιθάρα του Paco...

Το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έγινε σήμερα φτωχότερο:

Ελάχιστος φόρος τιμής σ’ ένα μοναδικό, ανεπανάληπτο φαινόμενο…θα σε θυμόμαστε για πάντα Paco!

//youtu.be/y9aHdr7EvUw

//youtu.be/BkL6JIWSMRQ

εδώ σε ένα πέρασμα από την “Κάρμεν”, μια σύντομη συνάντηση με τον Αντόνιο Γκάδες

[video=youtube_share;_ycARD863E4]http://youtu.be/_ycARD863E4[/video]

Πρόλαβα να τον ακούσω σε συναυλία του στη Θεσσαλονίκη, απίστευτος, δάσκαλος,σπουδαίος.Τι να πω…

Και στο θέατρο του Λυκαβηττού.
Αυτός και η κιθάρα του, μαγεία και απόλαυση.
Ξεχωριστός μουσικός!

Ήταν δεξιοτέχνης, είχε ψυχάρα στο παίξιμο του, κουβαλούσε το flamenco, την ιστορία και την παράδοση του στις πλάτες του και τέλος είχε πάθη! Αλκοόλ κλπ…Ένας γνήσιος ΡΕΜΠΕΤΗΣ…Αδελφός μας…ετεροθαλής, όχι αμφιθαλής!!! Αξέχαστος!!!

Ο Πάκο υπήρξε ο ιδρυτής μια ολόκληρης σχολής κιθάρας με ένα ιδιαίτερο τρόπο μουσικής σκέψης .Από όλους της εποχής του ο Paco σε θέματα τεχνικής υπήρξε έτη φωτος μπροστά.Μετά από αυτόν όλοι τον μιμήθηκαν και έτρεξαν να ακολουθήσουν το νέο στυλ .Οι συνεργασίες του με διάφορους μουσικούς εκτός flamenco σκηνής αφήσαν πραγματικά εποχή.
Αν έχω όμως κάτι να του καταλογίσω είναι οτι παρασύρε τους πάντες μαζί του που είχε ως αποτέλεσμα το παραδοσιακό flamenco να εξαφανιστεί στην κυριολεξία και να αντικατασταθεί από ένα νεο jazz flamenco.Αυτός είναι και ο λόγος που εμένα προσωπικά τουλάχιστον ελάχιστα δικά του πράγματα μου άρεσαν στα αλήθεια.Αν τον συγκρίνεις με τους παλαιότερους κιθαρίστες όπως τον Nino Ricardo και Ramon Montoya νομίζεις οτι επρόκειτο για διαφορετική μουσική.Παρόλα αυτά με την εκθαμβωτική του τεχνική θαυμάστηκε και έγινε είδωλο και πρότυπο για από εκατομύρια μουσικούς και κιθαρίστες παγκοσμίως

Κάθε φορά που τον ακούω με πιάνει κατάθλιψη!! νοιώθω ντροπή που το “παίζω κιθαρίστας”!!