Πωλείται τζουράς (μισομπούζουκο ; ) κατασκευής Αρμάου

Πωλείται ο συγκεκριμένος τζουράς κατασκευής Αρμάου. Τον αναφέρω ως μισομπούζουκο χωρίς να είμαι και τόσο σίγουρος για το δόκιμο του όρου, γιατί παρά το μικρό του σκάφος και την κλίμακα του (64 εκ.) ο ήχος του μπουζουκίζει. Δεν έχει καθαρό ήχο τζουρά και θυμίζει περισσότερο μπουζούκι παλιακό. Για τον λόγο αυτό βάζω και το ηχητικό σε σύγκριση με έναν τζουρά δικής μου κατασκευής με παραπλήσιες διαστάσεις και κλίμακα 65 εκ.

Λίγα λόγια για το όργανο.
Κατασκευής Αρμάου Το όργανο το πήρα δεύτερο χέρι. Ο αρχικός του ιδιοκτήτης το είχε παραγγείλει στον οργανοποιό όντας μουσικός πνευστών, έπαιζε νέι, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με τον τζουρά για αυτό και το πούλησε γρήγορα. Στα χέρια μου ήρθε ουσιαστικά άστρωτο και αγρατσούνιστο. Δυστυχώς ούτε και εγώ ασχολήθηκα με τον τζουρά πάντα προτιμούσα μπουζούκι ή μπαγλαμά και έμεινε πολλά χρόνια στη θήκη. Λόγω έλειψης χώρου μιας και συνέχεια κατασκευάζω όργανα πρέπει να αδειάσει λίγο ο χώρος και συν τις άλλοι είναι κρίμα τα όργανα να μην παίζονται.
Λίγα λόγια για το όργανο.
Σκάφος καρυδιά με χοντρά φιλέτα λευκά. Καπάκι κέδρος. Ροζέτα και πεναριά ξύλινες ένθετες (μαόνι και καστανιά). Ταστιέρα έβενος. Ιδιαίτερο και όμορφο σχήμα καράολου. Καβαλάρης έβενος, κλίμακα 64 εκ.
Έχει 30 τάστα και παίζεται σωστά σε όλο το μήκος της ταστιέρας.
Διαστάσεις σκάφους: μήκος 26.5 εκ., μέγιστο πλάτος 16.5 εκ. μέγιστο βάθος περ. 12 εκ.
Το όργανο είναι αισθητικά όμορφο με δυνατό ήχο. Μαλακό στο παίξιμο με χαμηλό action.
Συνοδεύεται από θήκη βαλίτσα φτιαγμένη παραγγελία στα μέτρα του ταλαιπωρημένη μεν εμφανισιακά αλλά απόλυτα λειτουργική.
Το όργανο είναι αγρατσούνιστο κυριολεκτικά και με δεδομένο το πόσο λίγο έχει παιχτεί ουσιαστικά άστρωτο.
Τιμή πώλησης στα 600 ευρώ μαζί με την θήκη. 550 χωρίς την θήκη.
Επικοινωνία με προσωπικό μήνυμα.
Μιλάμε για ένα καλό όργανο και όχι της σειράς μόνο σοβαρές προτάσεις παρακαλώ.

Στην φωτογραφία με τα δύο όργανα, το αριστερό είναι το προς πώληση. Το δεξί είναι δικής μου κατασκευής και είναι το δεύτερο όργανο που ακούγεται και στο βίντεο. Η φωτογραφία μπάινει μόνο ως μέτρο σύγκρισης.






1 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 6 λεπτά μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πια νέες απαντήσεις.