Πρόβλημα με μπουζούκι - Ξεκούρδισμα

Καλησπέρα στα παιδιά. Έχω ένα θέμα με το μπουζούκι μου λόγω κάποιον δουλειών είχα να παίξω δύο εβδομάδες…το δοκίμασα σήμερα και με την ζεστή είχε ξεκουρδιστη. Δεν έχω αιρκοντίσιον… φταίει αυτό ή κάτι άλλο;

Όλο είναι φυσιολογικά. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το κούρδισμα. Είτε αυτό έχει να κάνει με την υγρασία / ξηρασία, είτε με τη ζέστη και το κρύο. Εάν πέρα από το κούρδισμα δε παρατηρείς κάποια άλλη αλλαγή στο όργανο, όπως αλλαγή στην απόσταση των χορδών από τη ταστιέρα ή κάποιο σκάσιμο στα ξύλα του, τότε όλα καλά!

5 «Μου αρέσει»

Μετά από 2 βδομάδες το παράξενο θα ήταν να είχε μείνει κουρδισμενο

5 «Μου αρέσει»

Δεν το αγαπάς το μπουζούκι σου. Δεν το αφήνεις κουρδισμένο με τις μέρες αν δεν το παίζεις. Όχι απλά ξεκουρδίζει, αλλά και σκεβρώνει. Φρόντισε να κατεβάζεις τις χορδές δύο νότες κάτω αν δεν το δουλεύεις.

2 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά δεν γνωρίζω τώρα καινούργιος είμαι περιμένω να ανοίξουν οι σχολές να πάω αλλά δεν το βλέπω…άντε να δούμε…

τί κουβέντες είναι αυτές ρε φίλε; μια χαρά το αγαπάει, προσέχει το αιρ-κοντίσιον και ρωτάει αμέσως στο φόρουμ όταν βλέπει κάτι ανησυχητικό.
άσε που αν το κούρδιζε-ξεκούρδιζε ανά δυο βδομάδες θα το τρέλλαινε το όργανο. για δύο μήνες και πάνω εντάξει, ας το κατεβάζει έναν τόνο. τί εννοείς “δύο νότες κάτω”; δύο τόνοι είναι πολύ μεγάλη χαλάρωση.

νομίζω άνοιξαν τα ωδεία, επίσης μπορείς να βρεις δάσκαλο για ιδιαίτερο. καλή αρχή σε ό,τι αποφασίσεις!

7 «Μου αρέσει»

Το παληκάρι δεν γνωρίζει και γιαυτό ρωτάει.Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει μαθήματα.
Λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

4 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ παιδιά έχω πάρει τηλέφωνο σε δύο σχολές για μπουζούκι δεν έχουν αρχίσει ακόμη νομίζω. Θα πάω αύριο μεθαύριο από κοντά να δω μήπως έχουν κάποια ανακοίνωση. Χαχα ισχύει ότι δεν γνωρίζω αλλά μαθαίνω. Κανείς δεν γεννήθηκε να γνωρίζει πράγματα. Δεν παρεξηγουμε μην ανησυχείτε. Χαχα σας ευχαριστώ πολύ κι πάλι για τις απαντήσεις σας!

3 «Μου αρέσει»

Ελάτε παιδιά, ας μην δικάζουμε τον @TaniDani. Νομίζω δεν ήθελε να πει ότι πραγματικά ο Νάσος δεν αγαπάει το μπουζούκι του. :slight_smile:

Πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή και από ένα πληκτρολόγιο μερικές φορές “χάνεται” ένα μεγάλο ποσοστό αυτού που θέλει να πει κανείς. Και αυτή συνήθως είναι η αρχή των παρεξηγήσεων στα φόρουμ και στο διαδίκτυο γενικότερα.


Καλή αρχή Νάσο!!! :smiley:

1 «Μου αρέσει»

Αν το είπε ο φίλος μεταξύ σοβαρού και αστείου πάω πάσο…
Δεν νομίζω να δίκασε κάποιος κάποιον όμως…απλά με τα γραπτά εγώ αν ήμουν στη θέση του Νάσου θα με πείραζε αυτό που διάβασα…

1 «Μου αρέσει»

Εντάξει το είπε προφανώς δεν σε ενδιαφέρει το μπουζούκι σου και δεν ασχολήσε μαζί του για πλάκα προφανώς. Δεν υπάρχει θέμα όλα καλά παιδιά.

2 «Μου αρέσει»