Πρακτικές συμβουλές για το "ζέσταμα"

Αρχικά να δώσω πολλά συγχαρητήρια για όλη την προσπάθεια του φόρουμ. Πραγματικά ενθουσιάστηκα όταν είδα να συζητώνται θέματα που με έχουν απασχολήσει κατά καιρούς.

Παίζω μπουζούκι σε ταβέρνες και μικρά μαγαζιά κοντά στα 10 χρόνια. Με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της ψυχολογίας μου όταν βρίσκομαι πάνω στο πάλκο. Ένα καλό ζέσταμα μου αυξάνει την αυτοπεποίθηση και κατά κανόνα βελτιώνει το performance μου. Από την άλλη, σε περιπτώσεις που δεν έχω πιάσει το μπουζούκι καθόλου τις προηγούμενες (1-2) μέρες, αγχώνομαι με αποτελέσμα και η βραδυά να κυλίσει μέτρια (παικτικώς) και να μην το ευχαριστηθώ καθόλου. Ένας καλός συνεργάτης μου είχε πει κάποτε ότι θα είμαι πάντα ένας ταλαντούχος αλλά αμελέτητος μπουζουξής.

Ήθελα λοιπόν την γνώμη (των προχωρημένων τεχνικά του οκτάχορδου) σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές για το ζέσταμα. Δική μου πρακτική είναι να φροντίσω
α) για την όσο το δυνατό πιο άνετη επαφή με όλες τις περιοχές της ταστιέρας, μέσω κλιμάκων (2 οκτάβων)
β) με την όσο το δυνατό πιο σφιχτή και σταθερή πένα με ταυτόχρονα χαλαρό καρπό και ώμο, μέσα από τρέμολα, διαφόρα αρπέζ, παιξιμο απλών τραγουδιών με διαφορετικούς τονισμούς (άρσεις-θέσεις) και προοδευτική ρυθμική αγωγή από πολύ αργά μέχρι όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Θα εκτιμούσα πολύ κάποιες πρακτικές συμβουλές, παρτιτούρες ή παραπομπές σε sites όπου θα μπορούσα να αντλήσω υλικό. Επαναλαμβάνω σκοπός μου είναι να ελαχιστοποιήσω το χρόνο προετοιμασίας μου για όπου εμφανίζομαι, δεδομένου ότι αυτή δεν είναι η κύρια ασχολία μου.

Ευχαριστώ

πολυ ωραιο θεμα ανοιξες αδερφε… :088: