Πληροφορίες για τραγούδι: "Μην απελπίζεσαι"

Geia sas paidia,

exo mia erotisi. Kserei kaneis poios/poioi exoun tragoudisei to “min apelpizesai, kai den tha argisi”? Kathos episeis se poious diskous mporei kaneis na brei tis ekteleseis autes. Kapoia ektelesn pou ksexorizei? Euxaristo.

To “Κάνε λιγάκι υπομονή” του Τσιτσάνη λές.
Απο δίσκους… τρέχα γύρευε.
Τόχω σε 45 στροφές και σε 33.
Τι θα σε εξυπηρετούσε να ξέρεις ποιά είναι.
Κοίτα στα e-music stores να βρείς ΥΠΟΜΟΝΗ και Τσιτσάνη. Ολο και κάτι θα σου κάτσει.

Ανατυπωμένη την πρώτη έκδοση του 48 θα την βρεις στο “Αφιέρωμα στην Σωτ. Μπέλλου” που έβγαλε το Δίφωνο και στο “Τσιτσάνης Νο5” της Columbia σε επιμέλεια Χατζηδουλή (ο άσπρος με το πρόσωπο του Τσ. σε σκίτσο). Φαντάζομαι πως θάναι κι αλλού.

Φραγκίσκος

Η εκτέλεση αυτή υπάρχει και στο CD “Η Ελλάδα του Τσιστάνη”. Καλούτσικη συλλογή.

Σημείωσε ακόμα μια νεώτερη εκτέλεση του τραγουδιού από τον Μπιθικώτση και την Γκραίη στον δίσκο του Σαββόπουλου “Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι”. Πριν ξεκινήσει να τραγουδάει, ο Μπιθικώτσης μας λέει ότι θα το τραγουδήσει “χαμηλόφωνα, σαν προσευχή”. Κι έτσι ότως το τραγουδάει. Η Γκραίη, φυσικά, σε άλλο κλίμα.
Επίσησ και αυτή του ακατανόμαστου κι επικαταράτου, για τούτο το Site Γ. Νταλάρα, στα “Ρεμπέτικα της Κατοχής”.

Η πιο “γερή” εκτέλεση είναι με διαφορά (πάντα κατά την άποψή μου) η πρώτη της Σωτηρίας. Πολύ καλή είναι επίσης κι αυτή του (θεός φυλάξοι) Νταλάρα.
ΑΝ

Κατά την άποψή μου, η εκτέλεση του -θεός φυλάξοι- Νταλάρας, πατάει σε εκείνη της Μπέλλου, χωρίς και να την μιμείται. Αυτή είναι η επιτυχία του.

Βοήθειά μας.

Euxaristo paidia.

Το “Κάνε υπομονή” ηχογραφήθηκε στις 11/11/1948. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση.

1 «Μου αρέσει»