Παράξενος ήχος στη FA#

Kαλησπέρα στο φόρουμ. Μια βοήθεια παιδια ακουγεται μια αρμονική, η νότα βγαίνει κάπως παράξενα, λιγο πιο δυνατή από τις υπόλοιπες και πάνω και κατω στην ταστιέρα καθώς και στη λα χορδή. Τι μπορεί να είναι αυτο στο ολοκαίνουριο μπουζουκακι μου? Οποιαδήποτε πληροφορία καλοδεχούμενη.

Έχεις τοποθετήσει κάτω από τις χορδές -στις περιοχές εκτός καβαλάρηδων-κάποιο υφασματάκι να κόβει τις αρμονικές; Αν όχι, κάνε το και ξαναδοκίμασε. Θυμάμαι ένα μπουζούκι που είχα, όταν έπαιζα φα συντονιζόντουσαν τα “μη ενεργά” μέρη των χορδών και ακουγόταν σαν να έχει βάθος από καθεδρικό λόγω αρμονικών.

Σ’ ευχαριστω θα το δοκιμάσω. Ετσι ακριβως όπως περιγραφεις ακουγεται. Εχω βάλει ένα διαφανο προστατευτικο στο καπάκι για να μην χτυπαει η πένα 5εκ Χ 5εκ. Λετε αυτο να είναι μείον στον ήχο?

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν χρησιμοποιείς χορδές που δεν έχουν περιέληξη (την κόκκινη κλωστή ) στο κάτω μέρος. Έτσι ακουμπά μέταλλο με μέταλλο,χορδή με χορδιέρα. Ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις τις πολλές αρμονικές είναι να κολλήσεις λίγη χαρτοταινία πάνω στη χορδιέρα.
Το προστατευτικο δεν επηρεαζει τον ήχο