Πάνος Γεραμάνης, «Η ζωή μου ένα τραγούδι», εκδόσεις Καστανιώτης.

(Ελένη) #1

Βιβλίο – εγκυκλοπαίδεια του λαϊκού τραγουδιού - περιέχει κείμενα, συνεντεύξεις, σχόλια δημοσιευμένα και ανέκδοτα, υλικό από τις ιστορικές ραδιοφωνικές του εκπομπές, δοσμένα με τη ζωντάνια και γλαφυρότητα του άξιου αυτού δημοσιογράφου.

Από τις σελίδες του παρελαύνουν τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Από το Μάρκο Βαμβακάρη, τον Απόστολο Καλδάρα, το Γιώργο Ζαμπέτα, το Βασίλη Τσιτσάνη, το Γιώργο Μητσάκη μέχρι το Μίκη Θεοδωράκη, τον Άκη Πάνου, το Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα, το Μανώλη Αγγελόπουλο, την Καίτη Γκρέυ, το Στράτο Διονυσίου κ.ά.

Παρατίθενται προσωπικά σχόλια του Πάνου Γεραμάνη για όλα αυτά τα πρόσωπα αλλά και δικές τους δηλώσεις από συνεντεύξεις που του έχουν παραχωρήσει
κατά καιρούς. Δεν πρέπει, εξάλλου, να υπάρχει άνθρωπος του λαϊκού τραγουδιού από τον οποίον να μην έχει πάρει συνέντευξη ο Πάνος Γεραμάνης.

Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται ενδιαφέροντα κείμενα του Πάνου Γεραμάνη για την αθηναϊκή διασκέδαση, το μπουζούκι, τα θρυλικά 45άρια, το παρελθόν γνωστών καλλιτεχνών.

#2

Ελενη δωσε αν εχεις κι αλλες πληροφοριες, οπως
ποιος το επιμεληθηκε και ποτε “βγαινει” στην αγορα …

(Ελένη) #3

Κυκλοφορεί ήδη το βιβλίο αυτό (509 σελίδες) από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του το ετοίμαζε ο Γεραμάνης, είχε συζητήσει για την έκδοσή του, αλλά δεν πρόλαβε να το δει…
Προλογίζει ο Λ. Παπαδόπουλος και την επιμέλεια έχει ο Βασίλης Λουμπρίνης, δημοσιογράφος και φίλος του Γεραμάνη.

#4

Εγινε Ελενη σ’ευχαριστω !!!
:088:

Το παραγγειλα ηδη στο Greek-books, 28,22 ευρουλακια,
ψιλοτσιμπημενο αλλα πιστευω τα αξιζει !!! ιδωμεν …
επ ευκαιρια παραγγειλα και το :
ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΗΔΕΣ
που το ηθελα απο καιρο !!