το βιογραφικο του Μ. Παουρη οπως το εχει αναρτησει ο ιδιος:
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στον Ταύρο της Αθήνας. Ξεκίνησα να μαθαίνω μπουζούκι στα 8 μου χρόνια με τον Παναγιώτη Δουράκη, παλιό παίχτη ρεμπέτη που έπαιξε μαζί με τους Τσιτσάνη, Χιώτη, Μπαγιαντέρα κ.ά. Στα 11 ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά. Στα 14 ο επόμενός μου δάσκαλος ο Μανώλης Μιχαλάκης, με συστήνει στον συνθέτη Γ.Κατσαρό με τον οποίο συνεργάστηκα για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Συγχρόνως, συμμετέχω στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις του Νίκου Δανίκα στο “Σταυρό του Νότου” και στο “Χαμάμ”. Εκείνη την εποχή συμμετέχω σε διαγωνισμους τεχνικής και ερμηνείας και αποσπώ Πρώτα Πανελλαδικά Βραβεία. Στα 15 με επιλέγει ο Θ.Πολυκανδριώτης, με τον οποίο συνεργάστηκα 8 χρόνια, παίζοντας μαζί του σε πολλές συναυλίες με τραγουδιστές τους: Α.Διονυσίου, Κ.Κόρου, Κωνσταντίνα, (με τους οποίους συνεργάστηκα για μια σεζόν στα ‘‘Αστέρια’’ της Γλυφάδας) και με την Γλυκερία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία η οποία κυκλοφόρησε και σε cd. Στο Μέγαρο Μουσικής έπαιξα και στα 18 μου με συμφωνική ορχήστρα σε έργα του Μ.Θεοδωράκη. Στα 16 μου έπαιξα στην μουσικοθεατρική παράσταση του Μ.Θεοδωράκη “Μια ζωή Ελλάδα” με τραγουδιστές τους Α.Χατζή, Αν.Μουτσάτσου, Λ.Αλκαίου, Κ.Βέτα, Μ.Σουλτάτου. Εκείνη την εποχή ο Ν.Τατασόπουλος, με γνωρίζει στον Δ.Χιώτη, γιο του Μ.Χιώτη, και συνεχίζω τα μαθήματα στην jazz και στην τεχνική κατάρτιση ως συνέχεια και εξέλιξη των μαθημάτων που έκανα με τον Μ. Μιχαλάκη. Αυτοί οι δύο Δάσκαλοι, άνοιξαν τους μουσικούς μου ορίζοντες, διδάσκοντας με το ήθος, την ουσιαστική αγάπη προς τη μουσική αλλά και τον τρόπο που έρχεται η φυσιολογική εξέλιξη αυτού του οργάνου. Αλλά και την ουσιαστική εξέλιξη του πνεύματος μέσα από τη μουσική. Ιδιαίτερη στιγμή η συμμετοχή μου στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, στο κομμάτι του Σταύρου Ξαρχάκου. Εδώ και 5 χρόνια ασχολούμαι με τη διδασκαλία σε μαθητές, επαγγελματίες και μη, από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την άρτια προσέγγιση της μουσικής και τις σωστές βάσεις σε θέματα τεχνικής με υλικό που προκύπτει από προσωπική έρευνα.
Επιτέλους…
Τι να κάνουμε βρε παιδιά, ο άνθρωπος είναι το φαινόμενο της κλ@νι@ς.
Σαν π0ρδeς ακούγονται οι φράσεις και οι εκφράσεις του.
υ.γ. επιτυχημένο το βίντεο!!!
Ο Σταρόβας δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο βαράει εκεί, γιατί τον έχω σε εκτίμηση :080:
αρκετα ασχοληθηκαμε μαζι του…αγνοήστε τον …
οσο πιο πολυ αναφερομαστε σ’ αυτον τοση πιο πολυ αξια του δινουμε…
απο τετοια TV δεν εχεις να περιμενεις τιποτ’ αλλο εκτος απο σκουπιδια
Ο Σταρόβας δουλευει για το “μεροκαματο” θα σου πει αν τον ρωτησεις…μωραινει κυριος ον βουλεται απωλεσαι…
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό το πράγμα: Κάποιος άνθρωπος σπατάλησε ώρες ατέλειωτες απο τη ζωή του για να φτιάξει ένα βίντεο να μας πει οτι δεν του αρέσει ο Παούρης. Υπάρχει μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου; Γιατί δεν ασχολούμαστε με πράγματα που μας ικανοποιούν παρα σπαταλάμε τη ζωή μας πάνω σε ιδέες και ανθρώπους που δεν μας γεμίζουν;
Και τι κατάφερε τώρα; Δηλαδή κάποιοι θα αποφασίσουν οτι δεν τους αρέσει ο Παούρης, μόλις δουν το βίντεο και θα σωθεί ο μουσικός κόσμος απο τον βέβαιο καταδικασμό του σε κακογουστιά, εξ αιτίας του συγκεκριμένου μουσικού;
Κι όμως, έχει το νόημά του το αποδομητικό αυτό βίντεο.
Να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι πρόσφατα δεν ήξερα ότι υπάρχει ο Παούρης. Το έμαθα από το φόρουμ και, εκτός από τις φάσεις όπου οι σχετικές συζητήσεις έρχονται στην επικαιρότητα, τον υπόλοιπο καιρό εξακολουθώ να ξεχνάω εντελώς την ύπαρξή του. Και τώρα που τη θυμάμαι, η ζωή μου δεν επηρεάζεται αισθητά. Μου είναι 100% αδιάφορος, δε με ενδιαφέρει ούτε να τον αποδομήσω ούτε να τον θαυμάσω.
Όμως το βίντεο μπορεί να ιδωθεί από μια ευρύτερη ματιά.
Παρατηρούμε ότι σε τόσο μεγάλες ταχύτητες το αφτί μας μπερδεύεται, και ακούει για σωστό αυτό που είναι λάθος. Αυτό τι σημαίνει; Ότι κι αν ήταν σωστό, πάλι δε θα το αναγνωρίζαμε. Θα το ακούγαμε για σωστό όχι επειδή είναι αλλά επειδή δεν μπορούμε να κρίνουμε. Συμπέρασμα: η τόση ταχύτητα είναι εντελώς περιττή, γιατί η προσπάθεια που θα καταβάλεις για να την πετύχεις δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
Αν το πάμε αυτό ακόμα λίγο παραπέρα, τι άλλο βλέπουμε; Όσο δύσκολο είναι να πιάσει το δικό μου/σου/του αφτί αυτές τις ταχύτητες, άλλο τόσο είναι και του κιθαρίστα που τον συνοδεύει. Όμως εκείνος θα το ζορίσει λίγο παραπάνω και θα πετύχει το καλύτερο δυνατόν. Αυτό είναι κόπος, χρόνος, προσπάθεια. Είμαστε ακόμη στο στάδιο όπου ο κιθαρίστας πρέπει απλώς να μπορέσει να ακούσει, έτσι; Σε επόμενο στάδιο ο κιθαρίστας θα πρέπει να παίξει κι αυτός στις αντίστοιχες ταχύτητες. Μπορεί βέβαια, σαν ρυθμικό όργανο που είναι, να μην του χρειάζονται όλα τα 64α που παίζει ο σολίστας, αλλά και πάλι θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου. Να λοιπόν ένας δεύτερος έξτρα κόπος που πρέπει να καταβληθεί (1ος: ο κιθαρίστας ακούει, 2ος, παίζει κιόλας). Βέβαια, στις συναυλίες με τον Αλ ντι Μέολα δε θα ήταν ένα μπουζούκι και μια κιθάρα μόνο, φαντάζομαι, θα ήταν ολόκληρη ορχήστρα. Ας πούμε 5-6 όργανα, λέω τώρα. Ο καθένας από αυτούς πρέπει να περάσει την ίδια δοκιμασία με τον κιθαρίστα του βίντεο, ώστε ο καθένας να ακούει και στη συνέχεια να παίζει κιόλας σωστά, και on top of this πρέπει να συντονιστούν και μεταξύ τους, για να μη γίνει μπάχαλο, σε ταχύτητες τόσο ασυνήθιστες.
Και όλος αυτός ο κόπος, ο ιδρώτας, το δάκρυ και το αίμα, γιατί; Για ένα πράγμα που ο μέσος ακροατής δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι σωστό ή όχι. Ε όχι. Ανεπίτρεπτη σπατάλη. Άμα έχετε τόσο χρόνο και ενέργεια για πέταμα, διαθέστε τον ξέρω γω σε καμιά αναδάσωση ν’ αφήσετε και κάτι πίσω σας, ή δώστε τα σ’ όσους δεν έχουν (χρόνο και ενέργεια)!
Προφανώς όλο αυτό ισχύει εξίσου για όλους τους πιο γρήγορους οργανοπαίχτες του κόσμου,όχι μόνο για τον εν λόγω.
Κι αυτός που συνέθεσε το βίντεο, Παούρης είναι!..
Μπότη, το έχεις σκεφτεί οτι μπορει να εισαι το άλλο μου μουσικό μισο;;;; Συμφωνώ για τις πενιές Παούρη (τον λεω δεξιοτεχνη χαριν του κοσμου-προσωπικα δεν μου αρεσει ούτε στο ελάχιστο) . Και εγώ εκτιμώ τον Σταρόβα ο οποίος παίζει πολύ καλή κιθάρα
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 03:00 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 02:58 —
ααα για φράσεις μιλας εσυ. Ενταξει εγω το κανω πενιες!
Γιατι φιλε μου τα ισοπεδωνεις ολα?
Γιατι κρινεις οτι ο ανθρωπος που εφτιαξε το βιντεο σπαταλησε την ωρα του?
Εγω πιστευω οτι οχι μονο δεν τις σπαταλησε αλλα τις χαρηκε και τις γουσταρισε ιδιαιτερα.
Ασε που καταφερνει να αποδειξει με πολυ απλο τροπο ποσο αχρωμος και κακος παιχτης ειναι βαζοντας τον σε αντιπαραθεση με τον Χιωτη σε κανονικες ταχυτητες.
Βαλε λιγο το χιουμορ στην ζωη σου φιλε γιατι ετσι οπως τοποθετηθηκες δειχνεις να σε εχει παρει κατω η π…α η ζωη.
Φιλικα και χωρις παρεξηγηση.
Έλα, να μαζευόμαστε λίγο!
(Κι εγώ φιλικά, εννοείται, αλλά φιλικό δε σημαίνει να ρίχνουμε και το επίπεδο)
Δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω καμια σταυροφορία εναντίων χρηστών που φτιάχνουν βίντεο…αλλά ούτε εναντίων μουσικών που παίζουν τσαπατσούλικα και βρώμικα. Το τελευταίο όμως το βρίσκω μικροπρεπές και δεν θεωρώ οτι πρέπει να επιβραβεύεται.
Δεν έχω ανάγκη επίσης απο αργόσχολους να μου …αποδεικνύουν…το επίπεδο κάθε μουσικού με σαχλοβιντεάκια. Ελπίζω ότι τα αυτιά μου θα μου δώσουν (κάποια μέρα αν όχι σύντομα) την απαραίτητη κρίση να αποφασίσω για τον εαυτό μου.
Φυσικά πρέπει να υπάρχει χώρος για αστεία και χιούμορ, δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν το …πιάνω το συγκεκριμένο.
Υπάρχει επίσης και κάποια ελευθερία λόγου, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να σατυρίζει τον Παούρη,εμένα να τον αποδοκιμάζω, και εσύ να αποδοκιμάζεις εμένα.Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό και ούτε θεωρώ οτι είναι λόγος να ξεκινήσουμε…κυβερνό-βεντέτες.
Alk ο Παούρης έχει κάνει πολλές δηλώσεις που ενόχλησαν κόσμο και σαν δημόσιο πρόσωπο θα υπάρχει και η αντίδραση.
Μπορώ και να σου αναφέρω και πράματα που έχεις πει…
Όσον αφορά το βίντεο ήταν κάτι που απόλαυσα προσωπικά και ας θεωρηθεί και μικροπρέπεια κ.λ.π…Εγώ γέλασα. ήξερα αυτό που έδειχνε το βίντεο από πριν
Λοιπον βρηκα το αντιπαλο δεος του παουρη. Τον ανθρωπο που θα τον κανει να ιδρωσει. Πιο γρηγορος απο τη σκια του. Καθαρος δε ξερω αλλα σιγουρα πιο πολυ απο τον παουρη…
Apropos,
Al Di -και όχι Αldi!- Meola λέγεται ο άνθρωπος! Σιγά μήν τον λέγανε και…Lidl!
Nα διορθωθεί πάραυτα για λόγους ελαχίστου σεβασμού κ’ ευγένειας στο πρόσωπο του καλλιτέχνη…
Από τον συντονιστή Νίκο Πολίτη: Άκου Πίκινε, εδώ δεν διατάζεις.
Όσοι κάτοικοι Γερμανίας, το πιάσανε το νόημα…!
Από τον συντονιστή Νίκο Πολίτη: Άκου Πίκινε, εδώ δεν διατάζεις.
Φυσικά όχι! Αυτό είναι αποκλειστικά δικό σου προνόμιο!
Δε χάνεις ευκαιρία να επιδεικνύεις την κακόβουλή σου εμπάθεια, ορμώμενος ποιός ξέρει από πού…μή κουράζεσαι άδικα, δε με πιάνουν τα βόλια.
Κοίτα να χαλαρώσεις…
καλο ειναι που και που να αναβουν λιγο τα αιματα…δεν ειμαστε δα και κολλεγιο κορασιδων
Έστω λοιπόν ότι είναι καλό να ανάβουν τα αίματα για το φόβο μην τυχόν εκθηλυνθούμε.
Υπάρχουν όμως κάποια μέτρα και όρια. Δεν μπορούμε, μπροστά στον ιερό σκοπό του να ανάψουν τα αίματα, να αψηφάμε τα πάντα.
Θέλω να δηλώσω δημόσια ότι ως συντονιστή, ως απλό μέλος Πέπε και ως πραγματικό άνθρωπο Περικλή με προσβάλλει βάναυσα το να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με κάποιον που εκφράζεται όπως ο Πίκινος, απευθυνόμενος σε άνθρωπο 71 ετών.
Είναι πανανθρώπινη παραδοχή ότι δε μιλάς έτσι σε τόσο μεγαλύτερους σε καμία απολύτως περίπτωση. (Εκτός βέβαια αν είστε συνομήλικοι. Δεν ξέρω την ηλικία του Πίκινου αλλά δε φαντάζομαι να είναι 70άρης, αν είναι πάω πάσο. Του Νίκου Π. την ξέρουμε όλοι γιατί τη γράφει).
Πίκινε, μ’ ένα τέτοιο θράσος και τον εαυτό σου προσβάλλεις και το χώρο όπου βρίσκεσαι, μαζί με όλους τους άλλους που βρίσκονται επίσης εκεί. Όλοι τσαντιζόμαστε καμιά φορά, μπορεί και δίκαια, μπορεί και άδικα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ο θυμός είναι ένα κατανοητό ανθρώπινο πάθος. Η αναίδεια είναι ασχήμια και ρύπανση.
Δεν κατάλαβα, εσύ γιατί μυγιάστηκες; Αναφέρθηκα στο πρόσωπό σου; Έχουμε τίποτα οι δυό μας να χωρίσουμε;
Τα μαθήματα ήθους να τα αγορεύεις στο στενό σου κύκλο των συναναστροφών. Κοίτα να χαλαρώσεις…