Οινομαγειρείο "μικράκι", εξάρχεια

διάλλειμα για διαφημίσεις…
κάθε βράδυ δευτέρα εως παρασκευή δουλεύω στο οινομαγειρείο “το μικράκι”, ζωοδόχου πηγής 34 στα εξάρχεια (μεσοτοιχία με την παιδική χαρά του πάρκου ναυαρίνου), 10-12 αυστηρά. εντάξει, καμιά φορά το τραβάμε μέχρι τις 12.30-1.00 άμα έχει καλή παρέα και κέφι -δέκα τραπέζια χωρίς μικρόφωνα! παίζω μόνος μου κιθάρα-μπουζούκι-μπαγλαμά, κυρίως ρεμπέτικα προπολεμικά. αν έρθει μπουζουξής ευχαρίστως τον συνοδεύω σε νεότερα (μέχρι '50). κατά καιρούς ακούγεται και καββαδίας, λοίζος, σαββόπουλος, άσιμος, σιδηρόπουλος…
έχει (κατά κοινή ομολογία) καλό φαΐ, ελάτε νωρίς και νηστικοί. και μην ξεχάσετε τα όργανα σας!

θα σε επισκευτούμε το συντομότερο. Για αυτό να είσαι σίγουρος!

Έλα ρε αδερφέ.Ωραίο μαγαζάκι διάλεξες.Μου θυμίζει πολλά και εχει και ωραίο φαγητό.Φαντάζομαι τώρα ξεκίνησες…Θα σε τιμήσουμε που θα πάει πρέπει.

δεν το διάλεξα, με διάλεξε! πάντως με τους μπάτσους εκεί γύρω έχω χάσει αρκετά μεροκάματα, αλλά δε θα τους περάσει…

Νίκο εσυ έπαιζες χτες;Πέρασα και το είδα φίσκα.Μια φορά εκείνη την στιγμή ο μουσικός κράταγε ενα μπουζουκάκι.

και δεν έμπαινες;
καλά ήταν χθες, σκάσανε φίλοι και το κρατήσαμε μέχρι τις μία! άν είδες κοντό μαλλί και μούσια εγώ ήμουν. γιατί ο μπουζουξής με τα άσπρα μαλλιά ήταν φίλος, ενώ ο ράσταμαν με την κιθάρα πελάτης. πέρνα σήμερα γιατί μετά θα ξαναπαίξω του χρόνου.

άτιμη κρίση… το μόνο σίγουρο πια είναι κάθε τετάρτη 8-12 στο τριφασικό (σφακτηρίας & πλαταιών, μεταξουργείο). θα ενημερώσω για σάββατο αν καθιερωθεί.
άργησα να ενημερώσω, ζητώ συγγνώμη από όποιον πέρασε από μικράκι και δε με βρήκε…
νίκος

όταν συνέλθετε από την κραιπάλη του π-σ-κ, περάστε δευτερότριτα από το μικράκι. ξεκινάω αυτήν την εβδομάδα, χαλαρά κατά τις 8 το βράδυ για 2-3 ωρίτσες.
και ένα πλεονέκτημα: και να βγείτε από το μαγαζί για τσιγάρο, πάλι δίπλα στη μουσική είστε! φέρτε και κανένα όργανο να γουστάρουμε.

Άρχισαν να υπακούν και τα Εξάρχεια Νίκο;:019: Θα ρθώ αλλά θα κάτσω απ’ έξω!:slight_smile:

θα δοκιμάσουμε το κόλπο του μπάτη, με το μαρκούτσι του αργιλέ μέσα από τον τοίχο… σε ένα άλλο μπαράκι πάντως, κρεμάσαμε έναν αναπτήρα έξω από την πόρτα, κάτι σαν το ανοιχτήρι για τις μπύρες στην πόρτα του ψυγείου!
άντε, να απαγορευτούν και τα χημικά των μπάτσων (απαγορευμένα σε καιρό πολέμου).

Είμαι βέβαιος ότι η εφευρετικότητα των παιδιών που κρατάνε το μαγαζί, ακόμα κι’ αν είναι στο μισό της ευγένειας και της καλοκαρδίας τους, θα θριαμβεύσει:)

Α, και η κουζίνα άψογη απ’ ότι θυμάμαι, αν δεν άλλαξε ο μάγειρας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μόνο μεσημέρι την έχω απολαύσει.

Όσο για τα χημικά, είναι για το καλό μας βρε παρορμητικέ νέε… Το αποδεικνύει η στοργή με την οποία περιβάλει τον πολίτη η εκάστοτε κυβέρνηση απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει. Ειδικά η τελευταία που πασχίζει για την υγεία μας…:112:

λοιπόν, δευτέρες και τετάρτες στο μικράκι (ζ.πηγής 34, εξάρχεια), 8-11 το βράδυ. τις τρίτες 9-1 στο τριφασικό, σφακτηρίας και πλαταιών στο μεταξουργείο. έρχεστε νηστικοί και οργανωμένοι! αν και πάντα περισσεύουν μπαγλαμάς, κουτάλια, μπουζούκι/κιθάρα, για όποιον έρθει ανοργάνωτος.

λίγο καθυστερημένα ενημερώνω πως έχω φύγει από το τριφασικό. στο μικράκι κάθε δευτέρα και τετάρτη με διαλεχτά κομμάτια από το 1930 ως το 2000 (περίπου), όχι μόνο ρεμπέτικα.

μέχρι το 2000? από πότε; εγώ σε είχα αφήσει να παίζει μόνο μέχρι 40!

έπαιζα και παίζω ακόμα μέχρι εμφύλιο στο μπουζούκι. μετά το γυρίζω στην κιθάρα, με σαββοπουλοΐζο και σιδηροπουλάσιμο με μπόλικο καββαδία. και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία…
έλα με την ωραία παρέα σου να γουστάρουμε όπως και τις άλλες φορές!

παύση λόγω κρίσης στο μικράκι, θα ειδοποιήσω όταν αρχίσω ξανά…

σήμερα βρήκες βρε διάολε;;;; σήμερα πέρασα με δύο φίλους και δεν σε βρήκα. Μου είπε ο σερβιτόρος ότι θα παίξεις την Τετάρτη. Οπότε μάλλον δεν ήταν ενημερωμένος! ή κάτι άλλο παίζει… :slight_smile:

σόρρυ ρε γιώργη… σταμάτησα πάντως, μπορεί να πηγαίνω πού και πού, αλλά όχι σταθερά. ένα τηλεφωνάκι για σίγουρα!