Νέα διάταξη του Φόρουμ - Αλλαγές

Καλησπέρα σε όλους!

όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, σήμερα έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στην αρχική σελίδα του φόρουμ.

Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι από σήμερα η αρχική σελίδα του φόρουμ δεν θα παρουσιάζει τις κατηγορίες του μαζί με τα κορυφαία θέματα. Αντίθετα θα παρουσιάζει τα “τελευταία” μηνύματα.

Σκοπός είναι να δίνεται η ευκαιρία σε όποιον μπαίνει στο φόρουμ να βλέπει άμεσα τι συζητιέται αυτή την περίοδο ώστε να του δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει σε αυτές τις συζητήσεις.

Για να καλυφθεί όμως το κενό των κατηγοριών, από την αρχική σελίδα, προστέθηκε το μπλε πλαίσιο όπου θα αναδεικνύει 7 κατηγορίες που διαλέγουμε εμείς. Αυτή τη στιγμή αναδεικνύει:

  1. το Ρεμπέτικο Γλωσσάρι (στα πλαίσια της γενικότερης ανάδειξής του)
  2. τις Δημιουργίες Μελών
  3. τις Μαζώξεις
  4. την κατηγορία “Στίχοι & Τραγούδια”
  5. την κατηγορία “Μουσικά Όργανα”
  6. την κατηγορία “Μουσική Θεωρία”
  7. τις Μικρές Αγγελίες

Πατώντας το κουμπί “Όλες οι κατηγορίες” μπορούμε να δούμε την οθόνη των κατηγοριών όπως την έχουμε συνηθίσει.

Η αλλαγή αυτή είναι πιλοτική και μετά το καλοκαίρι θα επανεξετάσουμε:

  1. Το αν προσφέρει στην χρηστικότητα του φόρουμ.
  2. Ποιες κατηγορίες θα αναδεικνύονται σε αυτή.

Όπως κάθε αλλαγή μπορεί να μας πάρει λίγες ημέρες μέχρι να τη συνηθίσουμε, οπότε δώστε της λίγο χρόνο :slight_smile:

Αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση/προβληματισμό/γνώμη για την αλλαγή αυτή, είμαι όλος αυτιά (ή μάτια στην προκειμένη)!

8 «Μου αρέσει»

μπράβο χρήστο που έχεις ιδέες και δοκιμάζεις πράγματα!
κι εγώ έχω βάλει τα τελευταία μηνύματα ως προεπιλογή, με βολεύει για να βλέπω ό,τι καινούριο αμέσως. καλό είναι να βλέπει την επικαιρότητα και ο επισκέπτης, δεν ξέρω όμως αν βολεύει κάποιον που επισκέφτεται το φόρουμ διερευνητικά και όχι τακτικά.
ωραία ιδέα οι κύριες κατηγορίες, αλλά νομίζω πως πιάνουν πολύ χώρο στην αρχική σελίδα -με την έννοια ότι δεν βοηθάει αν πρέπει να κάνεις scroll down για να πας στα καινούρια μηνύματα. θα χωρούσαν να μπούν πλάι-πλάι κατηγορίες και μηνύματα; ή οι κατηγορίες σε μια οριζόντια μπάρα, έστω και με λιγότερες επιλογές;

3 «Μου αρέσει»

Έχεις δίκιο ότι πιάνουν αρκετό χώρο. Έκανα μια (μικρή) προσαρμογή στο μέγεθος της ενότητας αυτής ώστε να είναι λίγο πιο συμπτηγμένη.

Θα μπορούσε θεωρητικά… Το θέμα είναι πόσο επεμβατικές αλλαγές θα κάνουμε πάνω στην πλατφόρμα. Αν επέμβουμε πάνω από ένα επίπεδο μετά θα έχουμε προβλήματα σε κάποιες αναβαθμίσεις κτλ. Η αλλαγή που κάναμε έχει πολύ περιορισμένες επεμβάσεις.

Αλλά θα το εξετάσω :wink:

2 «Μου αρέσει»

ναι, κατάλαβα. έχω την εντύπωση πάντως ότι γραφιστικά μπορούν να μικρύνουν αρκετά τα “κουμπάκια” των κατηγοριών ώστε να μικρύνει αρκετά το πλαίσιο. δεν ξέρω πώς γίνεται η διαδικασία, απλά μια γνώμη λέω.

1 «Μου αρέσει»

@chrispanag κι εγώ μόλις μπω έκανα σορτ με τα τελευταία. Και σε καταλαβαίνω με τα custom code σε πλατφόρμα μιας και η σύζυγός μου είναι web developer και όταν φτάνει η ώρα των upgrade, τα custom είναι ο μπελάς… :joy:

2 «Μου αρέσει»

Και εγώ… τα τελευταία βλέπω αρχικά…

2 «Μου αρέσει»

Έκανα μερικές αλλαγές στην κύρια σελίδα αφαιρώντας τους συνδέσμους προς τα κοινωνικά δίκτυα από πάνω δεξιά και βάζοντάς στους στο “banner” που έχουμε στην αρχική. Επιπλέον έκανα λίγο πιο διαδραστικό το banner (δοκιμάστε να σύρετε το ποντίκι σας πάνω από κάποιο κουμπί…)


Αν έχετε την απορία πώς να δείτε την σκοτεινή έκδοση του φόρουμ (εγώ την προτιμώ, ειδικά τις βραδινές ώρες) δείτε αυτό το θέμα: Εμφάνιση φόρουμ: Σκοτεινό και λευκό θέμα

Με αυτή την μετακίνηση, αδειάζει ο χώρος για νέες επερχόμενες δυνατότητες :wink: :sunglasses:

2 «Μου αρέσει»