Στο κέντρο αυτής της φωτογραφίας βλέπουμε ένα άντρα με φέσι που παίζει ένα μπουζούκι(?)
Είναι τούρκος; ξέρει κανείς πληροφορίες για αυτόν τον άντρα; του πότε είναι η φωτογραφία;
Το φέσι το φορούσαν όλοι στην οθωμανική επικράτεια νομίζω, όχι μόνο οι μουσουλμάνοι.
Δε βλέπω καλά.
Αυτό το πκ πρέπει να είναι Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο γνωστός γιουτουμπίστας με τα πολλά ρεμπέτικα ανεβάσματα. Αν μας πεις σε ποιο βίντεο είναι, μπορούμε να το δούμε σε λίγο μεγαλύτερο.
Τι θες να πεις; απορώ ειλικρινά αν η φωτογραφία είναι άπο 20το αιώνα ή απο παλιότερα…
Εδώ είναι η ολοκλήρωμένη φωτογραφία
Θέλω να πω ότι, επειδή είναι μικρή η ανάλυση και δε βλέπουμε και πολλά, ρωτάω πού τη βρήκες μπας και τη δούμε σε μεγαλύτερο μέγεθος. Λόγω του λογότυπου πκ, μου έμοιαζε σαν να προέρχεται από κάποιο από τα βιντεάκια του Π. Κωνσταντόπουλου.
Όσο για τα φέσια και τη χρονολόγηση, έχω την εντύπωση ότι τους τα έβγαλε ο Κεμάλ, όπως λέει έμμεσα κι ο emc:
. Άρα είναι ή πρώτα λίγα χρόνια του 20ού αιώνα, ή 19ος.
Όσο μπορώ να διακρίνω, με επιφύλαξη θα έλεγα ότι γράφει: “Καθαρά Δευτέρα, 1927, Ενθήμιον”
Άμφισσα, 1927: γλέντι με μπουζούκι και λατέρνα.
Στο μπουζούκι ο Μήτσος Αρβανίτης.
Από την ιστοσελίδα Μπουζούκι και Μπουζουξήδες πριν τον μέγα Μάρκο / Τo τετράχορδο πριν τον καινοτόμο Χιώτη κ.α [ΦΩΤΟ] | Μπουζούκι Και Μπουζουξήδες.
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!
Το φέσι μπορεί να ήταν και αποκριάτικο, ντυμένοι ζεϊμπέκια.