Μπουζούκι και αφυγραντήρας

μπουζούκι

(alekfou) #1

Υπάρχει πρόβλημα στο να χρησιμοποιώ αφυγραντήρα στον ίδιο χώρο που υπάρχει και το μπουζούκι ?


#2

Σε τι χώρο? Δωμάτιο? Ντουλάπα? Θήκη? Γενικά, η ξηρασία δεν κάνει καλό. Μπορείς να το παρακολουθήσεις με ένα υγρασιόμετρο, αν είσαι μεταξύ 40 και 60 % (σχετική υγρασία) είσαι μια χαρά (επηρεάζει και η θερμοκρασία φυσικά, αλλά τα όρια αυτά είναι γενικά αποδεκτά).


(mih7mit5) #3

Η χρησιμοποίηση αφυγραντήρα ενδείκνυται σε περιπτώσεις που η σχ. υγρασία του χώρου για κάποιο λόγο είναι σταθερά πάνω απο 60-65%. Θεωρώ λοιπόν πως σε αυτή την περίπτωση - αν ο αφυγραντήρας ρυθμιστεί στο να διατηρεί μια μέση σχ. υγρασία χώρου 45-50% - μόνον καλό θα κάνει στο μπουζούκι σου (…αλλά και στη δική σου υγεία…)


(alekfou) #4

Το δωμάτιο είναι περίπου 55 τετραγωνικά . Η ακριβής ερώτηση είναι εφόσον το μπουζούκι είναι στη βάση χωρίς κάποια κάλυψη μπορώ να χρησιμοποιώ τον αφυγραντήρα στο ίδιο δωμάτιο? θα επηρεαστεί το όργανο ?


(Νίκος Σαρηγιάννης) #5

νομίζω αν τοποθετήσεις έναν αξιόπιστο μετρητή υγρασίας ανάμεσα στον αφυγραντήρα και το όργανο, θα έχεις την απάντηση που ζητάς.


#6

Μπορείς να χρησιμοποιείς αφυγραντήρα με τη προϋπόθεση ότι ελέγχεις την υγρασία του δωματίου και είναι περίπου στο 50% που είναι το ιδανικό. Φυσικά θεωρώ ότι ελέγχεις και τη θερμοκρασία αντίστοιχα.