Μαρκαδόρος στο καπάκι

Γεια χαρά.Έδω και λίγο καιρό έχω μπεί στην διαδικασία να σουλουπώσω το οργανάκι μου μιας και δεν είναι κανένα κομψοτέχνημα .Ένα άλλαγμα στον ζυγό καινούργια κλειδάκια και το όργανο έιναι αξιοπρεπέστατο για ερασιτεχνική χρήση πλέον .Στο θέμα μου λοιπόν .Το μέρος από το οποίο το αγόρασα (ονόματα δε λέμε οικογένειες δεν θίγουμε) είχε την υπέροχη ιδέα να πάει στο περίγραμμα της φιγούρας (δηλαδή εκεί που εφάπτονται η άκρη της φιγούρας και το καπάκι) και να το περάσει με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο .Ευτυχώς είναι πάνω από το βερνίκι και κατάφερα να το βγάλω σε κάποια σημεία.Αλλά πως θα βγάλω τον μαρκαδόρο χωρίς να κάνω ζημιά στο βερνίκι ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κατ αρχή, δοκίμασε σε ένα σημείο που να μην φαίνεται τρίψιμο με βρεγμένη μπατονέτα με διαλυτικό. Αν μαλακώνει ή όχι το βερνίκι, γράψε το, και θα τα ξαναπούμε.

1 «Μου αρέσει»

Το χω αφήσει εδώ και λίγη ώρα και φαίνεται ανεπηρέαστο

προσπάθησα να τον βγάλω και σε κάποια μέρη βγαίνει σε άλλα τίποτα…

Θα βρεις ίδιο τύπου μαρκαδόρο, (αυτός πρέπει να είναι ανεξίτηλος), και ασετόν από χρωματοπωλείο, και όχι φαρμακείο. Με τον μαρκαδόρο περνάς πάνω στην παλιά γραφή, πολύ μικρό κομμάτι, και αμέσως σκουπίζεις με βαμβάκι ποτισμένο με το ασετόν. Με λίγη δουλίτσα, υπομονή, και επιμονή θα καθαρίσει.

4 «Μου αρέσει»

Υπάρχει στην τυπογραφία ενα πολυ δυνατο υγρο αποκαλουμενο D40 που σηκωνει μελανια χωρις να επηρεαζει πλαστικά, καουτσούκ κλπ. Και πιθανον να μην κανει ζημια στο βερνίκι (το οποιο λογικα ειναι ακρυλικο).
Αν μενεις Αθηνα θα βρεις ευκολα σε ειδη τυπογραφιου για offset μηχανές.
Στη θεση σου θα το δοκιμαζα και στην τελικη θα αφαιρουσα εντελως το παλιο βερνικι και θα περνουσα καποιο νεο ,οχι ακρυλικο αλλα περισσοτερο ευκαμπτο ή ακομα ακομα θα περνουσα γομαλακα ωστε να δουλευει το καπακι πιο σωστα.
Φιλικά