Μέθοδος για ούτι

Γειά σας αγαπητοί φίλοι,

είμαι νέος στην παρέα, σας έχω εντοπίσει πολύ καιρό τώρα αλλά νά λοιπόν που αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή μου… :112:

Αφορμή; Η μέθοδος για ούτι του Mutlu Τorun, η οποία επρόκειτο κυκλοφορήσει στα ελληνικά εδώ και πολύ καιρό… Μα τι γίνεται επιτέλους;;; Έχουμε κανένα νέο στο θέμα αυτό; Κανένας φίλος\φίλη που να με καταλαβαίνει, εστω;;:016: Μου φαίνεται πως θα την παραγγείλω στην αυθεντική τούρκικη έκδοση και θα κάνω χρόνια να βγάλω άκρη… Ή μάλλον… έπρεπε να τό 'χω πάρει απόφαση χρόνια τώρα ώστε να είχα βγάλει άκρη…!! Εκεί μου φαίνεται πάει το πράμα…:mad:

Περιμένοντας με ανυπομονησία ο,τι νεότερο,

Γιώργης.-

Γιώργη ,
Το πιό πιθανό είναι πως ο κ.Τορούν μπλόκαρε τον παπά -Γιώργη και έτσι η ιστορία δεν προχώρησε. Όμως δεν είμαι βέβαιος. Από μία άλλη πλευρά διάβασα και άκουσα πώς ο ίδιος ο τούρκικος εκδοτικός οίκος ήταν πριν από ένα περίπου χρόνο να την εκδόσει στα Αγγλικά. Καλό θα ήταν για σένα, εάν επιμένεις πολύ να μπείς στο Μike’s Oud forums όπου έχει συζητηθεί το θέμα και να δείς τί γίνεται! Εγώ την έχω χρόνια στα Τουρκικά και είναι μιά χαρά. Είναι η καλύτερη μέθοδος που κυκλοφορεί σε όλο τον μητρικό χώρο του οργάνου, από όσο ξέρω.

Την μέθοδο του MutluTorun για το ούτι <Gelenekle-Gellecege> την έφερνα για χρόνια στην θεσ/νίκη, η τελευταία έκδοση στα τουρκικά ήταν του 2000, από τις αρχές του 2008 και μετά η μέθοδος εξαντλήθηκε, σήμερα δεν την βρίσκει κανείς ούτε στην Τουρκία (μακάρι να ξαναεκδοθεί).

Αυτό που υπάρχει τώρα από τον Torun στην Πόλη (αν έμεινε ακόμη) σε περιορισμένη έκδοση του 2005, είναι ένα μικρό βιβλιαράκι μαζί με VCD1 το <Gorerek-Dinleyerek>.

Περιέχει κάποια βασικά μακάμια, και στο VCD μπορεί κανείς να τα ακούσει και να τα δει επάνω σε ένα υπέροχο ούτι του Μανώλη του Βενιού :109::109::109:.

Στο τέλος του vcd έχει ένα τραγούδι για παράδειγμα τo Cicek Kizi (από ξένο τόπο στα δικά μας), πολύ πιθανό είναι να βγήκε και το VCD2, δεν το γνωρίζω.

Έχω ακούσει ότι ο Μutlu Torun έχει στην κατοχή του και ένα απ τα ούτια (Μανώλη φυσικά) που έπαιζε ο Μπατζανος…

Και εδώ παίζει με Μανόλ (…ε Τάσο?) http://www.youtube.com/watch?v=ddsZgyaJobk

Σχετικά με το βιβλίο του .Διαβάζεται άνετα και στα τούρκικα…στην τελική και ένα λεξικό βοηθάει.Ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας…

(Παρεπιπτόντως και με μεγάλη μου χαρά το βρήκα το βιβλίο στην δημοτική βιβλιοθήκη του Ντύσσελντορφ!!! μαζί με 2-3 άλλες μεθόδους οι οποίες δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο…)

Ευχαριστώ πολύ, όλους σας, για την άμεση απάντησή σας.

Όπως φαίνεται… την πατήσαμε…:087: Μόνο μεταχειρισμένη αν την βρω και πάλι άν…

Κρίμα

Υ.Γ.: Τυχερός ο φίλος από το Duesseldorf… Ωραίες βιβλιοθήκες έχετε εκεί πέρα…

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 02:29 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 02:12 —

Αγαπητέ Τάσο,

φαντάζομαι εννοείς το οργανικό Cecen Kizi (=τσετσένικο κορίτσι) που μοιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά με το άλλο οργανικό “τα Ξύλα” από τη Μυτιλήνη και όχι με το “Από ξένο τόπο”.

Φιλικά πάντα,

Γιώργης

Νικόλα, ναι του Μανώλη είναι, είναι ένα από τα δύο Μ που έχει ο Torun.

Γνωρίζω τρεις ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν το ούτι του Μπατζανού :112:, σε πέντε χρόνια μπορεί να γίνουν δέκα… :019:

Το πιο σίγουρο είναι ότι το είχε ο Torun, αλλά δεν είναι αυτό που παίζει στο βίντεο.

Γιώργη, το <από ξένο τόπο> έχει για παράδειγμα,
μόνο που έκανα λάθος στην τουρκική του ονομασία, είναι το <Uskudar’a Gider iken>.

Τάσο, να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα, η έκδοση αυτή με το VCD που λες διαφέρει αρκετά σε περιεχόμενο ως προς το Gelenekle-Gellecege; Ρωτάω γιατί έκανες μια αναφορά σε αυτήν αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω εάν θα έχανα τίποτα σε σχέση με το Gelenekle-Gellecege… Αν θυμάσαι πάνω κάτω τι πραγματευόταν ειδικότερα…

Έγινε πιά ένα άχτι βλέπεις…!

Γιώργης

Όποιος έχει την παλιά μέθοδο, δεν έχει να χάσει τίποτα από αυτό το βιβλιαράκι που αποτελείται μόνο από 20 σελίδες, και που απευθύνεται μόνο σε αρχάριους.
Δείχνει και εξηγεί πώς κρατάμε το ούτι, πώς κρατάμε και παίζουμε την πέννα, απλές ασκήσεις, κάτι λίγα από μακάμ και ένα μικρό κομματάκι στο τέλος:246:.

Φαντάσου ότι σου κάνει πέντε ιδιαίτερα μαθήματα (όχι περισσότερα).
Το καλό είναι ότι αυτά που γράφει τα βλέπεις και τα ακούς.

Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει η αρμενικής σχολής 3τομη μέθοδος του Mihran Demirchyan για νόμιμη δωρεάν online ανάγνωση στο παρακάτω λινκ:

Θετικό το ότι η μέθοδος είναι γραμμένη ταυτόχρονα και στα αγγλικά.

2 «Μου αρέσει»