Να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε την επόμενη μάζωξή μας, τώρα που είμαστε ζεστοί
Η επόμενη μάζωξή μας θα γίνει μία από τις τρεις μέρες:
Δευτέρα 18/11 ή Τρίτη 19/11 ή Τετάρτη 20/11
ώστε να μπορέσει και το μέλος μας @neapoliotis που έρχεται από τη Γερμανία να παρεβρεθεί και να τον δούμε, μιας που έχουμε πολύ καιρό να βρεθούμε όλοι μαζί.
Αν τελικά ευοδωθεί η Τρίτη, εγώ δεν έχω κάποια αντίρρηση. Άλλωστε έχουμε πει ότι ψάχνουμε καινούργια στέκια. Αφού λοιπόν θα ανοίξει για εμάς, θα είμαστε και οικογενειακά, όπως και στον Λελούδα που περάσαμε υπέροχα!
Παιδιά, να πω κι εγώ ένα λογάκι κι ας μην είμαι στη μάζωξη (όπως είπα και στην προηγούμενη και δεν ήμουν):
Αντί για νωρίς το βράδυ, ώστε να υπάρχει χρόνος για άνετο γλέντι, έχετε σκεφτεί να μην είναι ολωσδιόλου βράδυ; Σε παρόμοια μάζωξη που είχα πάει πρόσφατα, το ραντεβού έλεγε: τέσσερις μμ να πούμε καμιά κουβεντούλα, πέντε να 'χετε έρθει όλοι, κατά τις πεντέμιση να βάλουμε μπροστά.
Όχι πως εφαρμόστηκε κατά γράμμα, αλλά επί της ουσίας δούλεψε. Κανείς δεν κοίταξε τι ώρα ερχόταν ο καθένας (εννοείται ότι κάποιοι ήρθαν και στις δέκα, αφού δεν μπορούσαν πιο μπροστά), ούτε τι ώρα ξεκίνησαν τα όργανα, αλλά ήρθε σιγά σιγά και ομαλά η ώρα να το διαλύσουμε, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή είχαμε χορτάσει, κι έμεινε και χρόνος να κοιμηθούμε πλούσια-πλούσια.
Έχει δίκιο ο Άνθιμος, για όσους δεν γνωρίζουν.Ειναι το κάτ’εξοχήν μαγαζί με ατμόσφαιρα εποχής μπακάλικου 1930-1940.Και στο παρελθόν είχε προταθεί να κάνουμε εκεί μάζωξη,- αν θυμάμαι καλά είχε προσπαθήσει η Τίνα να το διοργανώσει -, αλλά το πράγμα δεν περπάτησε.Και αυτό γιατί ο κυρ Αποστόλης, ανοίγει πρωί, δουλεύει πολύ με εργατόκοσμο όλη μέρα , και φυσικά δεν μπορεί να το τραβάει αργά το βράδυ , γιατί δεν μπορεί.Το μαγαζί δουλεύει με μπακάλικους μεζέδες,( κεφτεδάκια, συκώτι, ομελέτα κορν μπιφ,τηγανιτές πατάτες με αυγά μάτια),και κρασί μόνο ρετσίνα . Πολλοί από το φόρουμ το γνωρίζουν καλά.Εκει συμβαίνουν διάφορα πράγματα, ( γυρίσματα ταινιών, διαφημίσεις,κλπ), λόγω του ύφους του χώρου.Πολλές φορές υπάρχει μουσική από πελάτες,το απόσπασμα που παρέθεσε ο φίλος Άνθιμος είναι από τις Τετάρτες όπου μαζεύεται η κομπανία των εκτελωνιστών.Εγώ πήγαινα με φίλους συμφορουμιτες κάθε δεύτερη Πέμπτη, και παίζαμε.Το μαγαζί χωράει άνετα καμμιά 35 άτομα,όσα περίπου μαζευόμαστε.Λσκό θα ήταν να μην παραζορίσουμε τον κυρ Απόστολο.Ας ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς.Ας σεβαστούμε τους “κανόνες” του μαγαζιού, και ας μην θελήσουμε να σεβαστεί εκείνος τους δικούς μας κανόνες.Αν πάλι δεν γίνεται, δεν θα χαθεί κι ο κόσμος.Θα πάμε αλλού.
Ο έλατος είναι πιο μεγάλο σαν μαγαζί, αλλά είναι χαμηλοτάβανο και έχει αντίλαλο. Έχουν γίνει μαζώξεις εκεί αρκετές (του luthier κυρίως). Το ειδικόν έχει όμως την ατμόσφαιρα αν και πιο μικρό. Για καθημερινή μάζωξη και τα 2 είναι ιδανικά. Όσο για το θέμα χρόνου που τέθηκε το 12+ νομίζω πως δεν είναι άσχημο εάν ξεκινήσουμε να παίζουμε λίγο νωρίτερα. Επίσης εκείνη τη μέρα όπως είπε ο Νίκος παραπάνω ο κυρ-Αποστόλης θα κάθισει πιο αργά για εμάς και το μαγαζί θα είναι κλεισμένο ΜΟΝΟ για το Φόρουμ.
Πολύ καλή σκέψη, αλλά υλοποιήσιμη νομίζω μόνο Σάββατο ή Κυριακή λόγω υποχρεώσεων… Κάποια στιγμή είχαμε προσπαθήσει να την κάνουμε Σαββατοκύριακο. Μπορούμε να το δοκιμάσουμε ξανά σε επόμενη συνάντηση!
Να ξεκινήσουμε για παράδειγμα Σάββατο 4 μμ και να συνεχίσουμε όσο πάει…
Έχει γίνει με επιτυχία Κυριακή σε ταβέρνα σε ταβέρνα στην Χαραυγή στο Κερατσίνι.Όχι 4,00 ποιος θα φάει εκείνη την ώρα, αλλά δύο με δυόμισι.Φάγαμε παίξαμε γεια μας.Εδώ η περίπτωση είναι διαφορετική.Συναντιόμαστε κατά τις επτά- επτάμισυ, και κατά τις εννέα έχουν βγει τα όργανα.Κατά τις 13 θα έχουμε φύγει.Σ/Κ για μπακάλα ξεχάστε το.Μονο καθημερινές.
Για μάζωξη μέσα στο Σ/Κ πολύωρη τέτοια μεγάλα μαγαζιά χρειάζονται που να μην έχουν θέμα με το χρόνο και το χώρο. Για το συγκεκριμένο μαγαζί σε κάποια ΕΠΟΜΕΝΗ μάζωξη μπορώ να το κανονίσω κι εγώ.
Ας μείνουμε όμως στο θέμα μας για τη μάζωξη του Νοεμβρίου. Με “το Ειδικόν” είμαστε σύμφωνοι ή υπάρχουν αντιπροτάσεις;