Κοινή ανακοίνωση ΣΕΗ, ΠΜΣ, και ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΘΕΑΜΑ – ΑΚΡΟΑΜΑ

"Αίτημα σωματείων στο θέαμα ακρόαμα προς Υπ. Οικονομικών, Εργασίας, Πολιτισμού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου

Κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας γνωστοποιούμε ότι τα μέτρα που εξαγγείλατε για ηθοποιούς, μουσικούς και διάφορες άλλες ειδικότητες στο Θέαμα – Ακρόαμα αφορούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των συναδέλφων μας που βρίσκονται ήδη σε παραγωγές.

Η ανεργία στον χώρο μας είναι τεράστια με αποτέλεσμα να μένουν εκτός όλοι οι άνεργοι συνάδελφοι καθώς επίσης και οι συνάδελφοι που είχαν ήδη συμφωνήσει να συμμετέχουν σε κάποια παραγωγή για το καλοκαίρι και βρίσκονταν σε πρόβες ή είχαν κλείσει κάποια προσωπική συμφωνία για να ξεκινήσουν μες στο επόμενο διάστημα. Αντίστοιχα συνάδελφοι ηθοποιοί, μουσικοί, τεχνικοί και άλλες ειδικότητες στο χώρο, έμειναν εκτός εργασίας και κάλυψης από τα μέτρα στήριξης, καθώς ακυρώθηκαν συναυλίες, παραγωγές κ.α. από το τέλος Φλεβάρη, όπου είχε ξεκινήσει η καμπάνια για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Επίσης στους κλάδους μας έχει παγιωθεί το φαινόμενο της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, της εργασίας με ημερήσιες προσλήψεις και απολύσεις κλπ με αποτέλεσμα όλων αυτών να αντιμετωπίζουμε άμεσα το φαινόμενο της εκτεταμένης φτώχειας.

Απαιτούμε:
Καθολική εφαρμογή του επιδόματος σε όλους τους ηθοποιούς, μουσικούς και τους εργαζόμενους στο θέαμα – ακρόαμα ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις, έως το τέλος Απρίλη και ανανέωσή του για όλη τη διάρκεια της κρίσης.
Παροχή επιδόματος ανεργίας στο σύνολο των ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το εποχικό επίδομα που δίνεται κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ασφαλιστική ικανότητα για όλο τον κλάδο του θεάματος – ακροάματος.

Σας επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω αιτήματα σχετίζονται με την κατάσταση που υπάρχει για τους εργαζόμενους καλλιτέχνες και τεχνικούς στο Θέαμα Ακρόαμα. Η μεγάλη πλειοψηφία των παραπάνω εργαζομένων εργάζεται λίγους μήνες το χρόνο σε μια δουλειά που απαιτεί πολύ χρόνο προβών και προετοιμασίας, που τις περισσότερες φορές είναι χωρίς πληρωμή. Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την επιδημία και τα μέτρα για τη μη εξάπλωσή της, οι περισσότεροι συνάδελφοι μας εργάστηκαν τελευταία φορά το Φλεβάρη και θα ξαναδούν μεροκάματο κάποιοι λίγοι τον Ιούλιο και πολλοί από αυτούς τον Οκτώβρη. Γι΄αυτό, τα παραπάνω μέτρα που ζητάμε είναι απολύτως αναγκαία, για να μη βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο επιβίωσης η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΘΕΑΜΑ – ΑΚΡΟΑΜΑ"

4 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα μετά από 365 ημέρες. Δεν επιτρέπονται πια καινούριες απαντήσεις.