Κινητή Έκθεση Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη- Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Με μεγάλη μου χαρά έμαθα σήμερα, αν και λίγο αργά !!! πώς στην Σύρο, μεταξύ 9 και 28 Απριλίου 2009 , στην Αίθουσα Τέχνης ¨Ερμούπολη¨ , σε συνεργασία του Μ.Ε.Λ.Μ.Ο.Κ.Ε. με το Πνευματικό Κέντροτου Δήμου Ερμούπολης διοργανώθηκε (από τις κινητές Εκθέσεις του) Έκθεση απο τις Συλλογές του Μουσείου.Επιτέλους κάτι καλό και γιά την έρμη την Ελληνική Περιφέρεια σε ¨΄αγονη περίοδο του χρόνου¨.
Θα ήθελα πολύ καποιος ή κάποιοι απο το φόρουμ που γνωρίζουν περισσότερα να μας ενημερώσουν και να μεγαλώσουν την χαρά μας που ούτως ή άλλως είναι κοινή!

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων διοργάνωσαν την παρουσίαση της κινητής έκθεσης στη Σύρο από 9 έως 28 Απριλίου 2009 στην αίθουσα τέχνης Ερμούπολη

Η έκθεση έχει μεταφερθεί στην Άνδρο και θα εγκαινιαστεί μέσα στον μήνα Μάιο

Δηλαδη είναι μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, κατα ένα τρόπο, την εξέλιξη των μουσικών οργάνων, και κατα συνέπεια του μπουζουκιού??
Εαν γινεται κάτι τέτοιο είναι καλή ευκαιρία να ενημερωθούμε.

Δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω ποιός απο το μουσείο έκανε αυτήν την χρήσιμη παρέμβαση. Κάτι τέτοιο περίμενα αλλά και άλλα τέτοια και καλύτερα περιμένω και από άλλες πλευρές.Ξέρουμε τώρα ότι τον μήνα που τρέχει η κινητή έκθεση του Μουσείου θα βρίσκεται στην Άνδρο. Απο αυτήν την θέση, τώρα , αυτή την στιγμή,αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να κανονίσω παρουσία της ίδιας έκθεσης τουλάχιστον στον Ν.Ηρακλείου αλλά πιθανότατα και στον Ν. Ρεθύμνου. Μπαίνουν αμέσως μπροστά οι μηχανές και για τους δύο και για τα Χανιά. Εκτός και αν υπάρχει αντίρρηση απο την πλευρά του Μουσείου ή η ιδέα έχει ήδη δρομολογηθεί. Παρακαλώ πολύ τον άνθρωπο του Μουσείου που επικοινωνεί με το ρεμπέτικο φόρουμ να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μου γιά αυτό το θέμα. Μέχρι να υπάρξει αυτή η στοιχειώδης συνενόηση με το Μουσείο δεν θα κάνω, και δεν είναι σωστό να κάνω, καμμία κίνηση. Ευχαριστώ πολύ.
Αγάπιος (Γιώργος Αδαμίδης , μέλος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου)