Καφετζοπουλος - Μπρας

Στο μαγαζί δεν έχει φωτογραφίες, αλλά αν κοιτάξεις στα άλμπουμ των περισσότερων μελών που γράφουν σ’ αυτό το θέμα θα δεις δουλειές του μάστορα.

Εγώ πάντως μπουζούκι από τον Καφετζόπουλο δεν νομίζω ότι θα ξαναπάρω…

…έχω ήδη δύο :090::090::090: φτάνει, δεν θα έχω τι να το κάνω κι άλλο μπουζούκι.

Πέρνα πάντως από το μαγαζί, δες τα όργανα και σχημάτισε μόνος σου άποψη. Αν δεν σε εντυπωσιάσουν μπορείς να περιμένεις το επόμενο ζευγάρι που θα φτιάξει.

Να εκφράσω και εγώ την ευγνωμοσύνη και ικανοποίησή μου για τον μάστορα, όντας κάτοχος πλέον ενός εκ δύο ωραιότατων και φρεσκότατων τζουράδων, προηγηθέντος και μπουζουκιού ενός έτους και κάτι.

Φωτογραφικό και ηχητικό υλικό δεν είναι εφικτό να υπάρξει αλλά εν μέρει δεν έχει και νόημα, οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται για τεχνικά στοιχεία: ταστιέρα και σκάφος -με δούγες- βέγγε, κέδρινο καπάκι και μπράτσο από φλαμούρι. Ήχος 100% τζουρά όπως ακριβώς πρέπει και τιμή … κρίσης (800+ΦΠΑ) .

Δεν θα καταφύγω στα χιλιοειπωμένα στο θέμα για την αξιοπιστία του, την εμμονή και προσοχή του σε κάθε λεπτομέρεια, τη μοναδική αισθητική του κλπ κλπ, απλώς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το…χαρμόσυνο και επιπλέον θεωρώ πως δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες σε μερικά θέματα.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 13:02 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 12:59 —
Συγνώμη για τη διπλή καταχώρηση, αν θέλετε σβήστε το τελευταίο μήνυμα. Ευχαριστώ.

Να εκφράσω και εγώ την ευγνωμοσύνη και ικανοποίησή μου για τον μάστορα, όντας κάτοχος πλέον ενός εκ δύο ωραιότατων και φρεσκότατων τζουράδων, προηγηθέντος μπουζουκιού ενός έτους και κάτι.

Φωτογραφικό και ηχητικό υλικό δεν είναι εφικτό να υπάρξει γιατί εν μέρει δεν έχει και νόημα, οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται για τεχνικά στοιχεία: ταστιέρα και σκάφος -με δούγες- βέγγε, κέδρινο καπάκι και μπράτσο από φλαμούρι. Ήχος 100% τζουρά όπως ακριβώς πρέπει και τιμή … κρίσης (800€+ΦΠΑ) .

Δεν θα καταφύγω στα προηγουμένως χιλιοειπωμένα για την αξιοπιστία του, την εμμονή και προσοχή του σε κάθε λεπτομέρεια, τη μοναδική αισθητική του κλπ κλπ, απλώς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το…χαρμόσυνο και επιπλέον θεωρώ πως δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες.

Καλορίζικος και καλές πενιές :088:

Βάλε όμως και καμιά φωτό αν μπορέσεις.

Αμάν πια… Δεν φτάνει που ξημεροβραδιάζεστε στο εργαστήριο και δεν αφήνετε το μάστορα να δουλέψει, ζητάτε και φώτο. Λές και δεν τα έχετε δεί. Άπληστοι…

πληροφοριακα μονο θα πω οτι το μπουζουκι το προπολεμικο το πειραιωτικο η το αθηναικο δεν εχει σημασια ,δηλαδη το οργανο πριν το 1938 δεν το φτιαχνει κανενας σημερα στην Ελλαδα.
Το μπουζουκι ηταν κοντα στο μαντολινο με σπαστο καπακι ,χοντρη ταστιερα και αλλα πολλα κοντινα στην μαντολα και σαφως μικροτετη κλιμακα.Ειχε αλλη ποιοτητα ,αλλιωτικο ηχο,σκασιμο τελειως διαφορετικο και ο χειρισμος του στο χερι επισης πολυ διαφορετικος.
Ο Μαρκος κρατουσε τετοιο οργανο μεχρι το το τελος του 50 οπου αλλαξε μετα οργανο σε μοντερνο Ζοζεφ.
Ειναι πολυ κριμα που δεν φτιαχνεται σημερα κανενα αντιγραφο ,αλλα και ουτε κανενας δεν σκοπευει να φτιαξει,απο την αλλη δεν μπορουμε να μιλαμε για σεβασμο και προσεγγιση στο παλιο στυλ αν δεν εχουμε και τετοια οργανα να παιζουμε και πιστευω οτι μονο με αντιγραφα θα μπορουσαμε να καταλαβουμε το παιχτικο υφος εκεινης της εποχης και την φιλοσοφια του,ολα τα οργανα τα σημερινα ειναι απλα πολυ διαφορετικα οργανα.
Σε ερωτηση που εχω κανει σε διαφορους μαστορους για το θεμα μετα απο αρκετη συζητηση η απαντηση ειναι οτι δεν το κανουν για να μην πεσουν εξω λεγοντας πως κανεις δεν θα αγορασει τετοιο οργανο σημερα ,η εποχη βεβαια στο μελλον θα δειξει .

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω με όλους τους συμπαθείς ομοιοπαθείς Καφετζοπουλικούς!

Η ίδια η αγορά αποτελεί ολόκληρη ιεροτελεστία, από την πρώτη εντύπωση που παίρνεις συναντώντας τον κ. Παναγιώτη (θαρρείς ότι τον γνωρίζεις χρόνια), μέχρι τα βαφτίσια με τσίπουρο και φυστίκια και το νεογέννητο να σπαράζει στα χέρια του Κόρακα! Η δε μετέπειτα σχέση με τ’ άργανο, αμιγώς ερωτική, μετά της συμβίας -στην ευτυχέστερη των περιπτώσεων- διαρκώς μουτρωμένης!

Δε μπορείς να χαρακτηρίσεις το όργανά του γενικά „φτηνά“, αλλά αν δείτε τί κυκλοφοράει στην πιάτσα (ας πούμε κάπου μεταξύ 1200-1500€), η διαφορά που πληρώνεις σε σχέση μ’ αυτό που θα πάρεις είναι πραγματικά μηδαμινή.

ΥΓ Λεπτομέρειες του οργάνου στο φωτογραφικό άλμπουμ προσεχώς…μάλλον θα κάνω και τη σχετική ομάδα, αν δε με πρόλαβε ήδη κανείς σας…:slight_smile:

Λίγο καθυστερημένα, μιά και τώρα τη διάβασα, θα συμφωνήσω με την ανάλυση του Σταύρου (#64). Πράγματι, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον η κατασκευή, αλλά και η χρήση τέτοιων μοντέλων οργάνων, με τόσο διαφορετικά ηχοχρώματα .Θα άξιζε να ανοίξει ένα ανάλογο, ιδιαίτερο θέμα στο φόρουμ.

Και, μιά και το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται στον καλό συνάδελφο και φίλο Παναγιώτη, μόνο καλά λόγια θα είχα να πω για το ήθος, το μεράκι και τη δουλειά του !

Κύριε Νίκο ανοίξαμε καινούριο θέμα [b][u]εδώ[/u][/b].

Αχλαδοσχημο σε νεο καλούπι με ήχο που σε ταξιδεύει γλυκά και μάγκικα,όπως παλιά. Φρέσκο αξίζει όποιος προλάβει νά το ακούσει.

Γεια χαρά, είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώνω πλέον κάτοχος ενός μπουζούκαρου του κυρ-Παναγιώτη, το οποίο είναι και το πρώτο μου όργανο επιτέλους.
Τόσο ο Μάστορας όσο και οι δουλειές του με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή, καθώς πρόκειται για όργανα που φωνάζουν πως έχουν δουλευτεί με μεράκι και μαεστρία. Οι λεπτομέρειες πάνω στο όργανο είναι μοναδικές, και θέλει να το επεξεργαστείς ώρα για να προσέξεις την ιδιαίτερη δουλειά που έχει γίνει.
Όσον αφορά τον ήχο είναι με διαφορά ο καθαρότερος από κάθε άλλο όργανο που έπαιξα την μια αυτή μέρα που βρέθηκα στην Αθήνα για την πολυπόθητη αγορά, με την ένταση να είναι σε εξίσου υψηλά επίπεδα. Γενικά είμαι πανευτυχής και δεν έχω σταματήσει λεπτό να το περιεργάζομαι και να παίζω.
Ο κ. Παναγιώτης είναι μοναδικός μάστορας, και τονίζω τη λέξη μάστορας γιατί τα όργανά του φαίνονται πως είναι δουλεμένα ώρες ατελείωτες στο χέρι από χιλιόμετρα. Τον ευχαριστώ για όλα, όπως και τους υπόλοιπους κατασκευαστές που επισκέφθηκα οι οποίοι με εξυπηρέτησαν άψογα και δεν έχω κανένα παράπονο από αυτούς.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Στέφανο Μαγουλά για τις απαραίτητες συστάσεις-πλύση εγκεφάλου οι οποίες τελικά βγήκαν σε καλό!:slight_smile:
Έχω ανεβάσει μερικές φωτογραφίες σε άλμπουμ στο προφίλ μου, παραθέτω και μια εδώ για την ιστορία : )

1 «Μου αρέσει»

Καλόπαιχτο, χθες το βράδυ χάζεψα μπροστά στη βιτρίνα του Καφετζόπουλου!!
Είδα τις φωτογραφίες του άλμπουμ και ρωτώ κάτι σημαντικό που δε διευκρίνισες: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΓΕΣ? Είναι σκαφτό ή ξερω γω 2 κομμάτια το σκάφος, ή απλά δε φαίνονται?

Είχα την τιμή να παρακολουθήσω για 4 ολόκληρες μέρες το μπουζούκι σου στα τελειώματα (μάλιστα πρωτού μπει φιγούρα, και συζητούσαμε με τον Παναγιώτη αν θα το αφήσει χωρίς) και να είμαι ο πρώτος που το έπαιξε!

Όργανο που σηκώνει βαρύ χέρι, τσαμπουκαλίδικη μπουργάνα, κοφτά καντίνια…θα απλώσει όσο το παίζεις, θα απλώνεις κι εσύ μαζί του!

Καλωσόρισες στο club Σκαντζόχειρε! :slight_smile: Ρίξε και τις φώτο στην σχετική ομάδα (επιβάλλεται)!

ΥΓ Μπάμπη, σε γελάει το (τέλειο) φινίρισμα, κανονικότατο δουγάτο είναι!

babis δεν φαίνονται, είναι από κελεμπέκι ανοιχτόχρωμες

Καλώς σας βρήκα…

Ανέβασα 27 φωτογραφίες από τρία ιδιαίτερα όργανα του Παναγιώτη Καφετζόπουλου στην ενότητα Κάτοχοι οργάνων Π. Καφετζόπουλουhttp://www.rembetiko.gr/forums/group.php?groupid=29&do=grouppictures

Χαιρετώ σας ταπεινά…

Ο ευτυχής κάτοχος.

Δεν περιγραφονται αυτες οι ομορφιες, και τωρα με τις τιμες του δεν νομιζω να υπαρχει κατι ανταξιο πουθενα!!!

Το αχλαδόσχημο είναι φτιαγμένο από το Μάστορα το 1997.
Το έχων επίπεδο σκάφος το 2009.
Το τζουραδάκι δεν θυμάμαι (αγοράστηκε μεταχειρισμένο)…

Οι φωτογραφίες από τα όργανα …
Λεπτομέρειες στην ομάδα: Κάτοχοι οργάνων Π. Καφετζόπουλου

1 «Μου αρέσει»

Vasilisgr καλώς όρισες!

Να χαίρεσαι τα οργανάκια κι ευχαριστούμε που πλουτίζεις την ομάδα με υλικό!

Πες μου και μ έφαγε η περιέργεια: τί ήχο έχει πάνω-κάτω το επίπεδο (ιρλανδέζικο) μπουζούκι;!

Θα κάνω το σχετικό νήμα στην ομάδα και το συζητάμε εκεί…όσοι πιστοί προσέλθετε!

Θα μπορούσα να πω ότι έχει πιο γεμάτο ήχο ,με πιο πλούσια μπάσα και αρμονικές σε σχέση με το αχλαδόσχημο και τα ρεμπετο-τρίχορδα του Καφετζόπουλου γενικότερα.

ΑΝ δεν το βλέπεις δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο ήχος του προέρχεται από τέτοιο σκάφος.

Μετά από τα τρίχορδα με συμπαθητικές ειναι μια ακόμα απίστευτη κατασκευή απο το μάστορα.

Μην ξεχνάμε την υποκειμενικότητα που εμπεριέχει η προσπάθεια περιγραφής-ερμηνειας των ήχων…
Ίσως και για αυτό το λόγο ο Καφετζόπουλος δεν παίρνει παραγγελίες,τελειώνει πρώτα το όργανο,βλέπεις,ακούς και εάν προκύψει ειδύλλιο και αίσθημα αγοράζεις…