Καλησπέρα σας και καλές γιορτές σε όλους και όλες

Καλησπέρα σας και καλές γιορτές σε όλους και όλες,

Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε από μικρή, με πιάνο (κλασικό, rock ’n’ roll). Στο Λύκειο φτιάξαμε μια ελληνοφωνη punk μπάντα και για 2–3 χρόνια έπαιζα τύμπανα. Αργότερα ασχολήθηκα λίγο με κιθάρα, την οποία άφησα σχετικά γρήγορα, μέχρι που βρέθηκε μπροστά μου ένας τζουράς που μου κίνησε τότε περισσότερο το ενδιαφέρον. Από εκείνη την περίοδο έμπαινα συχνά στο φόρουμ για να βρίσκω πληροφορίες και να παίζω, χωρίς όμως να έχω λογαριασμό ( 2009).

Η πορεία μου στη μουσική έπειτα συνέχισε πιο πολύ μέσα από ηλεκτρονικά μέσα και παραγωγή, συνδέοντας διαφορετικά ακούσματα από Βαμβακάρη μέχρι Bob Marley και ψυχεδέλεια , σε hip hop και πειραματικές φόρμες.

Τα χρόνια πέρασαν, ασχολήθηκα και με άλλες τέχνες, αλλά πάντα υπήρχε κάποιο όργανο γύρω μου. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν με τραβούσε σε μια βαθύτερη, ουσιαστική ενασχόληση- να το τερματίσω που λεμε απλά έπαιζα σαν παιδι. Μετά από πολλές αλλαγές ζωής απώλειες, έρωτες, τύχη, αποτυχίες, νοσοκομεία, τρέλα, θλίψη και χαρά σήμερα έχω αφοσιωθεί με μεγάλη αγάπη και ζήλο στο κλαρίνο.

Μελετάω με όρεξη και πάθος που όμοιό του δεν είχα ξαναζήσει. Δεν είχα τολμήσει τόσα χρόνια να φυσήξω την ψυχή μου σε πνευστό όργανο· ούτε για πλάκα, ούτε καν μια παιδική φλογέρα. Έίμαι αρχάρια όσο δεν πάει στο κλαρίνο, αλλά με μια μουσική παιδεία που με βοηθά να κάνω κάποια πιο γρήγορα βήματα στη θεωρία και να εκπαιδεύω τα δάχτυλά μου σε αυτό το υπέροχο όργανο.

Μπήκα λοιπόν στο φόρουμ για να βρω μακάμ και δρόμους, και είπα να πω ένα γεια στην παρέα. Παράλληλα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια κατηγορία ή ήδη υπάρχον θέμα που να αφορά τη δημιουργία παρέας για ομαδικά παιξίματα - συγκρότημα. Αν δεν υπάρχει, θα με ενδιέφερε πολύ να ξεκινήσω ένα τέτοιο θέμα και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας για το πού θα μπορούσε να ανοίξει.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους μια χρονιά εμπνευσμένη, γεμάτη πάθος, όραμα, όνειρα και φυσικά πειθαρχία.

5 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες και χρόνια πολλά!
Πολυ όμορφη και δυνατή η πορεία σου στη μουσική, με αρκετά νοιωθω μια συγγένεια να πω την αλήθεια. Κάτι πιάνα, κάτι ροκεντρολ, κάτι πανκ…
Για παρέα, έλα καταρχήν στη μάζωξη του φόρουμ στις 9 Γενάρη στην ταβέρνα του Λελούδα, και επίσης μπορεί κάποιος μέλος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έκανες εδώ.
Για δρόμους και μακαμια ρώτα ο,τι θες, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Για το κλαρίνο δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι γράφει πια κάποιος κλαριτζης στο φόρουμ.

https://rembetiko.gr/t/49540/2

Γιατί; Είχαμε κάποιον παλιότερα;

Βεβαίως, τον Χρήστο τον Φαναρίτη που κουβεντιάζαμε την συνέντευξη του πρόσφατα!
Και έχω την εντύπωση ότι έχουμε κάνα δυο ακόμα που μου διαφεύγουν.

1 «Μου αρέσει»

Πολύμνια, μ’ άρεσε η ιστορία σου και μ’ άρεσε και που έκατσες να μας την αφηγηθείς!

Καλωσήρθες (και επισήμως) στο φόρουμ, καλή στράτα στο όργανο, και καλή χρονιά.

Γενικά το φόρουμ δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη κίνηση σχετικά με το κλαρίνο, ωστόσο συγκεκριμένα θέματα έχουν κατά καιρούς συζητηθεί.