Ιταλικό ντοκιμαντέρ για το ρεμπετικο

Ενα μικρο ιταλικο αφιερωμα στο ρεμπετικο με γνωστους μουσικους στο οποιο μιλαει και ο Μανωλης Πάππος και ακούγονται ο Νικος Στρουθοπουλος,η Θεοδωρα Αθανασιου κ.α

Να προσθεσω οτι αποτελει μονο ενα αποσπασμα του ντοκυμαντερ που γυρισε (αυτην την στιγμη μονταρεται) ο Vinicio Caposela στην Ελλαδα, για το Ρεμπετικο, τον Ελληνα και την κριση.
Ο Vinicio ειναι μεγαλο αλανι, με κανει περιφανο που ειμαι 50% Ιταλος: Πριν κανα χρονο εβελεπα ενα talk show (στην Ιταλια) οπου μιλουσαν για την παγκοσμια κριση και ειχαν ζητησει απο τους καλεσμενους να “φερουν” μια λεξη που να αντιπροσωπευει την λυση. Ο τυπος εσκασε ντυμενος “μεταμοντερνο κουτσαβακι” (εκεινη την εποχη βρισκοταν Ελλαδα) και με μπαγλαμα ανα χειρας, συνοδευομενος απο φιλους Ελληνες μουσικους επαιξε ενα φινο χασαπικο αφου δηλωσε ως λυση την λεξη ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ.
Δακρυσα…

υγ: ψαξτε τον στο Youtube αξιζει, Rebetiko Gymnastas…
υγ2: ααα…εννοηται οτι δεν τον γνωριζω προσωπικα τον ανθρωπο ουτε ειμαι μελος κανενος φαν κλαμπ… :wink:

Πράγματι πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ με ωραία εικόνα, χρώματα και λήψεις. Μας βάζει σε μια ρεμπέτικη ατμόσφαιρα που όμως την ξέρουμε γιατί είναι δικιά μας, της εποχής μας, με ανθρώπους που ξέρουμε και έχουμε ακούσει. Ωραία είναι και αυτά που λέει ο Πάππος για την κρίση.

Ενδιαφέρον και καλογυρισμένο. Χάρηκα που είδα καλούς μουσικούς (μεταξύ αυτών και το μέλος μας Στέφανος Μαγουλάς -γειά σου ψηλέ!- που παίζει με τον Βασίλη Κορακάκη) και αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια…