Φιλε αταστε οι αιχμες που αφηνεις με τα λεγομενα σου βγαζουν ματι.Απο τα λεγομενα σου Φαινεται οτι εισαι παντελως ασχετος στο θεμα της οργανοποιοιας.Και αυτο φαινεται καθαρα οταν συγκρινεις βιολι-μπουζουκι.Θα μιλησω λοιπον με αριθμους μηπως και σε βοηθησω να βγεις απο τα μαυρα σκοταδια που βρισκεσαι.
Μηκος μανικου βιολιου 13.5
Μηκος μανικου μπουζουκιου 43.3
πλατος καπακιου εκει ποθ παταει ο καβαλαρης βιολι 12 εκατοστα
πλατος καπακιου εκει που παταει ο καβαλαρης μπουζουκι 28-30 εκατοστα
συνολικο μηκος χορδων βιολιου 38-45 εκατοστα
συνολικο μηκος χορδων μπουζουκιου 86-93 εκατοστα
Το βιολι εχει 4 μονες χορδες και το μπουζουκι 4 διπλες.
Το καπακι του βιολιου σκαβεται και παιρνει απο εκει την κλιση ενω στο μπουζουκι την παιρνει απο τα καμαρια και το σκαφος.
Στο βιολι υπαρχει η λεγομενη μπαρα κατω απο το καπακι στην ιδια φορα με τα νερα του καπακιου καθως και το στουλαρι οπως το λενε οι ποντιοι το οποιο βρισκεατι ακριβως κατω απο τον καβαλαρη και παταει πανω στην πλατη.
Στο μπουζουκι κατω απο τον καβαλάρη δεν υπαρχει τιποτα.
απο αυτα τα λιγα και μονο μπορεις να καταλαβεις οτι το βιολι δεν καταπονειται τοσο πολυ οπως το μπουζουκι.Εχουμε λοιπον 4 χορδες με μισο μακρος απο ου μπουζουκιου που εχει οχτω.Οσο για το μεγεθος νομιζω οτι ειναι σαφες.Επειδη εισαι και λιγο απιστος θωμας κανε καμμια βολτα απο εναν καλο μαστορα βιολιων να σου τα επιβεβαιωσει.
Θα θελα πολυ φιλε αταστε να μου εξηγησεις τα περι Καλλιτεχνικης οργανοποιοιας.Ετσι οπως το γραφεις καταλαβαινω οτι καλλιτεχνης οργανοποιος ειναι αυτος που κατασκευαζει λιγα και καλα προσεγμενα οργανα.δηλ αμα φτιαχνει πολλα και καλα προσεγμενα οργανα δεν ειναι.ειναι δηλ κλαιν μαιν οργανοποιος.Επειδη εχει ασ πουμε βιοτεχνια δεν ειναι καλλιτεχνης αλλα στην ουσια μαραγκος.
ΟΛΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ.Επειδη ειμαι γενικα ανθρωπος που μου αρεσει να τεκμηριωνω καθε θεωρια εχω να προτεινω το εξης.
βρες λοιπον τα χειροτερα ξυλα που υπαρχουν κατα την γνωμη σου και κατα την γνωμη οποιουδηποτε μπορει να σου την δωσει και στειλτα μου.Το μονο που θα ηθελα να ειναι δικης μου επιλογης ειναι το καπακι.Θα σου φτιαξω με οτι κλαιν μαιν ξυλα ενα μπουζουκι το οποιο θα σου το δωσω εγγυηση εφ ορου ζωης.Σε ολα τα μερη του.την κατασκευη θα στην κανω δωρο για να το εχεις να το βλεπεις μπας και βοηθησω να τα δεις και απο αλλη σκοπια τα πραγματα.