είναι από τα σπάνια, στο διαδίκτυο, κείμενα που λένε εκείνο που θέλουν να πούν με τις λιγότερες δυνατές φράσεις και που αυτό που λένε έρχεται σε πλήρη ταύτιση με ανθρώπους ορθολογιστές (όπως η αφεντιά μου). [/QUOTE]
Ορκίζομαι ότι όταν έγραφα
δεν είχα διαβάσει το κείμενο (άλλωστε ο Τάσος δεν είχε ακόμη ποστάρει το λινκ). Τώρα που το διαβάζω, βλέπω αρχή αρχή σχεδόν τα λόγια μου:
Would you believe that there is a conspiracy theory about the way we tune musical instruments? And that this theory even involves the Nazis, chakras, and whatnot? No?
Σοβαρά τώρα, το κείμενο είναι αξιόλογο και λύνει πολλές απορίες, όχι μόνο για τα ζητήματα συνωμοσιολογίας αλλά και για την ουσία της ιστορίας των κουρδισμάτων. Και συμφωνώ με το σχόλιο του Νίκου: είναι γραμμένο σε αμείλικτη κοινή λογική, κατανοητή όσο και το ότι 1+1=2.
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 01:24 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 01:19 —
Γράφαμε ταυτόχρονα.
Σ’ ευχαριστώ για τα λινκ. Δεν τα άνοιξα ακόμη, αλλά μέρος των αποριών μου ήδη λύθηκε με το κείμενο που αναφέρω (λινκ Τάσου). Πιθανόν ο συγγραφέας αυτού του κειμένου να είχε ως πηγή και τη βικιπαίδεια, ή τις ίδιες πηγές με τον συντάκτη του άρθρου της βικιπαίδειας, γιατί ήδη από την περίληψή σου αναγνωρίζω κάποια σημεία ως κοινά (λέει κι εκεί για τα εκκλησιαστικά όργανα κ.ά.).
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 01:34 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 01:24 —
Στο λινκ του Τάσου υπάρχει μια εξαιρετικά απλή και λογική αποδόμηση των θεωριών συνωμοσίας: περιληπτικά, λέει ότι μπορεί μεν ορισμένες συχνότητες να έχουν τιμές σε ΗΖ που είναι αριθμοί με φυσικές ιδιότητες αξιοπρόσεκτες, αλλά αυτό δεν κάνει αξιοπρόσεκτες τις συχνότητες, αφού 1 ΗΖ είναι ένας χτύπος ανά δευτερόλεπτο και το δευτερόλεπτο είναι μια αυθαίρετα συμφωνημένη μονάδα. (Π.χ. οι 100 χτύποι ανά δευτερόλεπτο είναι η ίδια συχνότητα όπως οι 150 χτύποι ανά ενάμισι δευτερόλεπτο. Το ότι η μονάδα χρόνου κρατάει ένα δευτερόλεπτο και όχι ενάμισι είναι ανθρώπινη σύμβαση.)