Ηχογραφήσεις στο Γκέρλιτζ

1 «Μου αρέσει»

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ!
“Σουλουμοκούτουμ τσιτσιρί”
Τι εννοεί ο ποιητής;

Κατά πάγια τακτική τους, οι ποιητές συνήθως δεν “εννοούν” απολύτως τίποτα, φαφλατίζουν μόνο και αφήνουν τον αναγνώστη να «ανακαλύψει τί εννοεί ο ποιητής», αναβαθμίζοντας έτσι ο πρώτος τον δεύτερον…

2 «Μου αρέσει»

Ο ποιητής εννοεί ότι αν γράψει ένα μήνυμα με πολύ λίγες λέξεις, το σύστημα αρνείται να το δεχτεί. Δεν μπορείς π.χ. να γράψεις «ναι», ενώ μπορείς να γράψεις «αγαπητέ/ή Τάδε, διάβασα το ερώτημά σου και λαμβάνω την τιμή να σου απαντήσω καταφατικά».

Από άποψη καθαρής πληροφορίας, είναι το ίδιο σαν να λες «ναι - σουλουμοκούτουμ τσιτσιρί».

Όσο για τους κανονικούς ποιητές, η κλασική διατύπωση του ερωτήματος είναι «τι θέλει να πει ο ποιητής», και η απάντηση είναι «αυτό που έγραψε!». Αν ήθελε να πει κάτι άλλο, θα έλεγε κάτι άλλο. Αν άλλο ήθελε να πει και δεν του έβγαινε, μάλλον δε θα ήταν τόσο σπουδαίος ποιητής ώστε να καθόμαστε να τον αναλύουμε.

Ώστε αυτό κάνουν οι ποιητές, ο Σολωμός, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης κ.ά “κατά πάγια τακτική τους”

Ο sancta simplicitas :upside_down_face:

1 «Μου αρέσει»

Ε…είπα να επικαλεστώ τσιφόρεια άμπρα κατάμπρα μπας και το σύστημα ευδοκήσει να μου επιτρέψει την ανάρτηση :slightly_smiling_face:

1 «Μου αρέσει»

Δηλώνει μια πονηρή πράξη που κάνει κάποιος και ιδιαίτερα την σεξουαλική.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Της αρέσει το σουλουμουτούκουμ τσιτσιρί. :wink:

τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιο έργο του το αναφέρει ,αλλά αυτό σημαίνει.

1 «Μου αρέσει»

Ναι το βρήκα στο slang.gr αλλά είπα μήπως ο Άνθιμος εννοεί κάτι άλλο που διαφεύγει ημών των ασχέτων!

Αφού το ρίξατε στην ποίηση:

Ο ποιητής θέλει να πει
δυο λόγια ντρέτα και σαφή.
Δεν τον αφήνει η μηχανή,
γι’ αυτο κι εκείνος τότε

άλλαξε τι ήθελε να πει.
«Σουλουμοκούτουμ τσιστσιρί»
θέλει να πει,
και το 'πε!

1 «Μου αρέσει»

Εεεεε, ας το ρίξω κι εγώ στην ποίηση!
Ζήλεψα!

Τώρα μάλιστα έγινε σαφές
Χωρίς αποστροφές
Το νόημα του ποιητή
Τι ήθελε να πει!

Μας τό’ πε και το 'ξήγησε
Κι έπειτα εσίγησε!
Κι ημείς εκαταλάβαμε
Το νόημα συλλάβαμε!

Εγώ πάντως το θυμάμαι ως “σουλουμουντούκουμ τσιτσιρί”.

(τώρα, κατά πόσον σουλουμουdούκουμ ή σουλουμουndούκουμ, αδυνατώ να διακρίνω…)

Ε ναι, ποιος θυμάται λατινικά Λυκείου τόσα χρόνια μετά!

Λύκειο εγώ δεν πήγα, εξατάξιο ήταν το Γυμνάσιο.

Και, λατινικά (ευτυχώς) διδάχτηκα μόνο για ένα χρόνο, αφού για τις δύο τελευταίες τάξεις δήλωσα (επέλεξα) «πρακτικό» που εστίαζε στα μαθηματικά και δεν είχε λατινικά.

Α, του Γυμνασίου είσαι; Δεν πειράζει…

2 «Μου αρέσει»

( δεν το πολυκατάλαβα αλλά, εντάξει, δεν θα σκάσουμε…)

Ah, yes, I noticed, I had linked it, so the song was played 30 times again on soundcloud in a short time (over 60 times in total). I’m now starting a new thread on my blog and will then write something about it, bit by bit, which I will research and read about

and thank you for the text, Pepe! (it will be difficult to translate)

Hello dear friends in the forum

I have now bought the record and my rembetiko partner from Brazil, with whom I also play live, will digitise the record. Afterwards I will write something about it, I still have to clarify the copy protection rights of the field recordings by Wolf Dietrich. It will all take a while.
So long Simon

2 «Μου αρέσει»

Χαιρετώ και πάλι, φίλοι μου!

5 «Μου αρέσει»