Ερώτηση για αγορά πικάπ

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω πικάπ για να ακούσω κάτι παλιά βινύλιο που έχω γνωρίζει κάποιος κάποιο τίμιο οικονομικό πικάπ έως τα 100 € άντε βαριά έως τα 150€

Αγγίζεις ένα θέμα που είναι πιο περίπλοκο απ’ όσο φαντάζεσαι.

Το πικάπ απλά θα γυρίζει τον δίσκο. Τον καλό ήχο όμως θα τον πάρεις από 1000 άλλους παράγοντες όπως την κεφαλή και την βελόνα, την προενίσχυση του σήματος, τον ενισχυτή και τα ηχεία που έχεις καθώς και τα καλώδια που συνδέουν όλα αυτά μεταξύ τους. Σίγουρα μπαίνουν κι άλλα πράγματα στον “χορό” εφόσον μιλάμε για καθαρά αναλογικά σήματα και τα πάντα παίζουν ρόλο (όπως το πού έχεις ακουμπήσει το πικάπ).

Στο θέμα μας όμως. Υπάρχουν κιτ (πικάπ βαλιτσάκια) που έχουν τα πάντα ενσωματωμένα. Μη περιμένεις κανένα τρελό αποτέλεσμα αλλά στα πολύ βασικά τη δουλειά τους την κάνουν. Μερικά φαντάσου έχουν μέχρι και ενσωματωμένα ηχεία. Εάν δε τρελαίνεσαι με την ιδέα του “όλα σε ένα” τότε ίσως πρέπει να διαβάσεις και πάλι την προηγούμενη παράγραφο και να σκεφτείς τί είναι αυτό που θες· τι είναι αυτό που ζητάς από ένα πικάπ.

Ξέχασα να πω ότι καλό είναι να σκεφτείς και τι δίσκους θες να ακούς. Πχ δεν έχουν όλα τα πικάπ τη δυνατότητα να παίζουν δίσκους 78 στροφών (που χρειάζονται και ειδική βελόνα).

Εάν μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες παραπάνω, ίσως θα ήταν πιο εύκολο να σου προτείνουμε και λύσεις πιο κοντά στις ανάγκες σου. :wink: Πληροφορίες όπως εάν έχεις ήδη ηχοσύστημα. Σε τι rpm είναι οι δίσκοι. Εάν θες κάτι πρόχειρο ή μια πιο μόνιμη λύση. Εάν σε απασχολεί ο ήχος ή απλά θες να το ακούσεις να παίζει κλπ.

4 «Μου αρέσει»

Iσχύουν όλα όσα είπε @alko101 . Τα κακά νέα είναι ότι στα 100-150EUR δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι στα 100-150EUR έχεις λίγες επιλογές και δεν θα χαθείς στην άβυσσο. Θα πρότεινα μεταχειρισμένο σε Numark, Reloop, Stanton αλλά και αυτά πανε με το μοντέλο οπότε κοίτα για αξιολογήσεις του κάθε μοντέλου.

Το ερώτημα είναι ίσως: Eχεις ηχοσύστημα/ προενισχυτές και θέλεις να ακούς δίσκους ή θέλεις ένα πακέτο που να τα χει όλα; Πόσο σημαντική είναι για σένα η φορητότητα;

Προσωπικά έχω ενα Νumark ΤΤ-200 (που το βρίσκεις μεταχειρισμένο στα 100-150)

με μείκτη και ηχεία (που ανεβάζουν το κόστος, αλλά εσύ ενδέχεται να τα έχεις ήδη ή απλά τα συνδέεις σε στερεοφωνικό σύστημα).

Επίσης έχω και ένα Crosley Keepsake


που το πήρα καινούργιο στα 150EUR περίπου. Εχει ενσωματωμένα ηχεία και με powerbank το παίρνω και στη παραλία αμα θέλω.

Δεν συγκρίνω το Crosley με το Numark (όπως δεν συγκρίνω το Numark με το Technics MK2), αλλά και με τα δυο ακούω ρεμπέτικα (και ενίοτε Motorhead) σε βινύλιο μια χαρά.

Το ερώτημα είναι πάντα (ακόμα και για αγορά αυτοκινήτου ή smartphone): Ποιό είναι το καθημερινό/ κύριο σενάριο χρήσης του εξοπλισμού που θέλω; Απαντώντας στην ερώτηση αυτή- εσυ για σένα, με ειλικρίνεια- δεν θα μετανιώσεις ποτέ για την όποια αγορά σου!

3 «Μου αρέσει»

https://www.skroutz.gr/s/20071079/Nedis-TURN200BN-Πικάπ-με-Ενσωματωμένα-Ηχεία-Καφέ.html?from=best_sellers_tag

https://www.skroutz.gr/s/18192710/Akai-ATT-E10-Pick-up-Βαλιτσάκι-Πικάπ-με-Ενσωματωμένα-Ηχεία-Μαύρο.html

Αυτά από οικονομικά…

Το δεύτερο είναι 78 στροφών , αρκετά οικανοποιητικο πιστεύω

Το έχεις στη κατοχή σου ή το έχεις δοκιμάσει;
Εάν ναι, από πλευρά ηχητικής τί λέει; Έχεις δοκιμάσει να παίξεις πλάκες γραμμοφώνου;

Όχι φίλε δεν ασχολούμαι με τέτοια , ψάξε κριτικές σε e shops …ότι γνωρίζω λέω δηλαδή … Αλλά νταξει από την περιγραφή δεν είναι ασχημο