Ενδιαφέρον 3λεπτο σόλο Νίκου Γούναρη

Το σόλο ξεκινάει στο 5ο λεπτό.

//youtu.be/JZzLoOxHEAU

Μεγάλος μουσικός. Πριν από μερικά χρόνια τον είδα και άκουσα σε μια ελληνική ταινία και θέλησα να βγάλω το τραγούδι στη κιθάρα, γιατί μου άρεσε και μου φάνηκε εύκολο. Ακόμα δεν έχω κατορθώσει να το παίξω. Ο Γούναρης παίζει, τραγουδάει και κάνει show, όρθιος.

//youtu.be/7URYB6p6d0M

Τι να σου πω αδελφέ μου, αυτή είναι πενιά με τσαμπουκά…όχι αστεία!
Και κάτι επίσης σημαντικό που δεν ακούω συχνά…Οι δυναμικές.

Ακούστε και αυτό https://m.youtube.com/watch?v=bmYwySG5obk το ντοκουμέντο με τον Νίκο Γούναρη και την κιθάρα του!

Σωστός ο φίλος!Το έψαχνα και αυτό…το είχα ακούσει μια φορά μόνο τυχαία…και από τότε το έψαχνα.
Σ’ευχαριστώ…Τι να πω…αυτή η πενιά με σκοτώνει…

Καταπληκτικός. Δεν το είχα ακούσει αυτό.

Aeron, απ’ ότι κατάλαβα σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι πενιές με τη κιθάρα. Άκουσα εχθές τυχαία κάτι πολύ καλό στο Facebook. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το δείτε εδώ χωρίς σύνδεση στο F/B, αλλά βάζω το σύνδεσμο.

Το είδα το βίντεο και ας μην έχω facebook.
Είχε πολύ πλάκα.Αυτοί οι γύφτοι όλο κάτι σκαρφίζονται για να ξεχωρίζουν!Παρολ’αυτά να σου πω την αλήθεια δεν με εντυπωσίασε αλλά με διασκέδασε, πράγμα που είναι και αυτό σημαντικό!

Γενικά με ενδιαφέρει η κιθάρα, όχι μόνο σολιστικά.Αλλά πάνω απ’όλα με ενδιαφέρει η ενέργεια που βγάζει κάποιος παίζοντας.

στον αλλάχ δεν μου άρεσε το όλο στυλ. καλά παιξίματα βέβαια, αλλά το ύφος έχει παρακμάσει με τα χρόνια. παρεπιμπτόντως, στα σχόλια λέει ότι το σόλο το παίζε ο γιάννης τατασόπουλος.
η κότα αντιστοιχεί στο ελαφρό που έπαιζε ο γούναρης -και στο οποίο είναι εξαιρετικός. πιο πολύ τελικά μου άρεσε το δημοτικό από την ηχογράφηση της αμερικής. και οι hard rock πινελιές από την παραμόρφωση των ενισχυτών της εποχής!
στο βίντεο του πέτρου, ακόμα κι αν ακούς μόνο, έχει ωραίο τελικό αποτέλεσμα (δεν μιλάω για το backing track βεβαίως). η φιγούρα είναι μέρος του show αλλά δεν επισκιάζει απόλυτα τον ήχο.

Απλά επειδή το παρατήρησα, στο “Μια κότα στρουμπουλή” ο Γούναρης παίζει με κιθάρα Παναγή.