ένας εύκολος τρόπος να κατασκευάσετε μόνοι σας το δικό σας οργανάκι
ευκολο το λες εσυ αυτο???:112:
Eυχαριστω πολυ παιδια…
Ρε φιλαρακι μπραβω για την κατασκευη σου( ασχολουμε κι εγω ).Πρεπει να σου πω οτι εχω σκασει στα γελια γιατι ολο ρωτας απο δω ρωτας απο κει, και στο τελος βαζεις φωτογραφιες και …μας παιρνεις τα σωβρακα.ρε συ μηπως μας δουλευεις? Μου θυμηζεις μια ιστορια που ακουσα για εναν παλιο μηχανοβιο,που μια κυριακη πρωι πηρε το γιο του να τον μαθει να ξυνει το γονατο στα στροφιλικια.Ο μικρος λοιπον ολο ρωταγε, ακουγε,…και εκτελουσε με ακριβια.Ο δε μπαμπας του εξυνε κατω…αλλα ολοκληρος, μαζι με την μοτοσυκλετα.δηλαδη επεφτε συνεχεια. σε ζαλησα ομως εσυ μην μασας συνεχησε και κουφανε μας ετσι?
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω προκαταβολικά όλους εσάς που ασχολείσθε με την κατασκευή των οργάνων και μοιράζετε τις εμπειρίες σας με όλους εμάς τους ερασιτέχνες η και πρωτάρηδες μπορώ να πω
Προσπαθώ να κατασκευάσω ένα οκτάχορδο μπουζούκι και η ερώτηση μου είναι η εξής
Πρώτου ξεκινήσω τα κολλήματα (καμάρια –ταστιέρα -κ.τ.λ)
Πήγα σε ένα κατάστημα να αγοράσω κόλλα τύπου κρισταλιζε και ζήτησα την καλυτερη,ο καταστηματάρχης μου έδωσε μια κόλλα τύπου πολιορεθανης και μου εγγυήθηκε ότι δεν πρόκειται να με απογοητεύσει
Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία πάνω σε αυτήν την κόλλα
Ποια κολλά είναι η καλλυτερη ?:109:
Καλη αρχη και καλη επιτυχια σε αυτην σου την προσπαθεια.απο προσωπικη μου εμπειρια θα σου συνιστουσα να μην χρησιμοποιησεις την συγκεκριμενη κολλα.Υπαρχουν οι κανονικες ξυλοκολλες οι οποιες ειναι καλλυτερες.Δικη μου αποψη ειναι να χρησιμοποιησεις την κιτρινη RAKOLL η την TITEBOND.την δευτερη μπορεις να την βρεις απο τον κωσταντελλο.την πρωτη σε ολα σχεδον τα καταστηματα σιδηρικων-χρωματων.ηTITEBOND ειναι πιο ρευστη και για μενα η καλυτερη.ειναι βεβαια πιο ακριβη αλλα αξιζει τα λεφτα της.Οτι αλλη πληροφορια θελεις στειλε μου πμ.
"Οπως σου είπε ο φίλος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ μην χρησιμοποιήσεις κόλλα πολυουρεθάνης (εκτός από την ένωση μπράτσου-σκάφους),και αυτό γιατί αυτή η κόλλα φουσκώνει όπου μπορεί να εκτονωθεί πράγμα που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν το θέλουμε. Την TITEBOND όπως αναφέρθηκε θα την βρείς μόνο στον Κωσταντελλο 'οπου μπορεί να σου την στείλει αντικαταβολή. Την RAKOLL δεν θα την βρείς εύκολα,-δραστηριοποιείται πιο πολύ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,και λιγότερο στην υπόλοιπη ΕΛΛΑΔΑ- μπορείς όμως να ζητήσεις άσπρη αδιάβροχη κόλλα τύπου ΑΤΛΑΚΟΛΛ, οποιαδήποτε αυτής της ποιότητας σου κάνει.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και θα ήθελα επίσης εάν είναι δυνατόν πληροφορίες για το κατάστημα του κ Κωνσταντέλλο καθώς εγώ βρίσκομαι στην Κάλυμνο μήπως και μπορέσει να μου στείλει την TITEBONT
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2102921235 απογευματινές ώρες
Ενημερωτικά φίλε μου, κάνε και μια βόλτα για πληροφορίες για τους μαστόρους στο blog “έλληνες οργανοποιοί” του δικού μας Π. Καγιάφα, εδώ:
Μιά και αναφερόμαστε στις κόλλες της οργανοποιίας,θα ήταν νομίζω παράλειψη να μην αναφερθούμε στις παλιές, μπελελίδικες αλλά αναντικατάστατες οργανικές κόλλες: οστεόκολλες, ψαρόκολλες, κουνελόκολλες, ζελατίνες κ.λ.π., κατασκευασμένες από μέρη ζώων (νυκτικές κύστεις, χόνδρους, δέρματα, οστά) που περιέχουν κολλαγόνο .
Οι κόλλες αυτές, τουλάχιστον γιά την κατασκευή οργάνων ορχήστρας, θεωρούνται αναγκαία προϋπόθεση και η χρήση οποιασδήποτε άλλης, απαγορευτική.
Βέβαια, γιά την παραγωγική ή την ερασιτεχνική οργανοποιία, η χρήση τους είναι επίσης απαγορευτική, λόγω της δυσκολίας στην εφαρμογή τους. Οι ιδιότητές τους όμως, τις κάνουν μακράν καταλληλότερες από όλες τις άλλας !
Και γιά όποιον ενδιαφέρεται, ο Κωνσταντέλλος επίσης μπορεί να σας προμηθεύσει με καλή οστεόκολλα, σε κόκκους.
Πολυ σωστα τα λεει ο κος φρονιμοπουλος.Η οστεοκολλα που εχει ο κος κωσταντελος ειναι απο γερμανια και ειναι πιο ανοιχτοχρομη απο τις αλλες που βρισκει κανεις στα ειδη ζωγραφικης.σαφως πιο καλη απο την σκουροχρωμη απο την δικη μου εμπειρια.επισης υπαρχει η οστεοκολλα της TITEBOND με ημερομηνια ληξης η οποια ειναι σε υγρη μορφη.αυτη η κολλα εχει πολλα κοινα σημεια με την κοινη οστεοκολλα και ειναι πιο ευκολη στην χρηση της.λιγο αλμυρη η τιμη της αλλα και παλι αξιζει τον κοπο ειδικα για καποιον ερασιτεχνη.
Όπως με ενημέρωσε ο φίλος nikosn εχθές κόλλησα το σκάφος με το μπράτσο με την κόλλα τύπου πολυωρεθανης και σήμερα το τσέκαρα
Το αποτέλεσμα ήταν καλό έσφιξε αρκετά αλλά σε κάποια κενά όπου η κόλλα ήταν αφρώδες και όχι στερεή την αφαίρεσα προσεκτικά και συμπλήρωσα TITEBONT
Το σκάψιμο που έκανα στον τάκο έχει σχήμα Δ όποτε πιστεύω ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί
Και προχωράω στο επόμενο στάδιο είμαι σίγουρος ότι θα κάνω αρκετά λάθη αφού αυτά θα με διδάξουν όπως και να χει πάντως δεν απογοητεύομε θα σας ενημερώσω στην επόμενη φάση
καλημερα παιδια!ειμαι νεο μελος στο forum και θα ηθελα να επιβραβευσω την προσπαθεια σας αυτη!!και κατι ακομα!πριν λιγο καιρο σκεφτομουν να κανω και εγω το δικο μου μπουζουκι ξεκινωντας απο το 0!παιζω 8 χρονια μπουζουκι και πολλα πραγματα τα διαβασα για πρωτη φορα!μετα απο πολλες ωρες ψαξιματος και διαβαζοντας τις οδηγιες σε αυτο το θεμα του forum αποφασισα να παω να αγορασω ενα καινουργιο!τα περισσοτερα που λεγατε δε τα καταλαβαινα!δεν εχω και οσα εργαλεια μου χρειαζονται και δεν εχω καποιο χωρο να εργαστω περα απο το δωματειο μου και σε καποια αυλη ενδεχωμενος!ειμαι 17 χρονων,μηπως βιαζομαι να φτιαξω το πρωτο μου μπουζουκι;
Αγαπητέ φίλε έγω πρόσφατα ξεκίνησα να κατασκευάζω ένα μπουζούκι δεν το έχω τελειώσει ακόμα απλά νομίζω τελικά ότι τα πάντα μπορούμε να κάνουμε φτάνει να το θέλουμε, όσο αναφορά το εργαστήριο και εγώ στο σπίτι μου το δουλεύω και φροντίζω μετά από την κάθε εργασία να καθαρίσω.
Ακόμη θα ήθελα να θέσω κάποιες ερώτησης όσο αναφορά το στάδιο που βρίσκομαι
Και απευθύνομε φυσικά σε όλους όσους έχουν την καλή διάθεση να μου απαντήσουν
- με τι κόλλα να κολλήσω την φιγούρα στο καπάκι
- τι ξύλο να βάλω για κολατζα
3)με τι κόλλα να κολλήσω την ταστιέρα με το μανικο
4)με τι κόλλα να κολλήσω την ασετοπαστα με την ταστιέρα
αυτά προς το παρών και σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων
:088:
1.Για την φιγουρα στο καπακι υπαρχουν δυο τροποι.με βενζινοκολλα η με ασπρη κολλα και σιδερωμα.για πρωτη φορα θα σου συνιστουσα τον πρωτο τροπο
2.απο οτι βλεπω το σκαφος ειναι ετοιμο οποτε θα εννοεις τον πισω ντακο.ασ ειναι απο φλαμουρι η ελατο
3.ολες οι ξυλοκολλες ειναι καλλες αλλα η titebond ειναι η καλυτερη
4.εκει θα σου προτεινα να μην κολησεις με ασετον διοτι με τον καιρο θα σου μαζεψει το πλαιναρι και θα βγουν τα ταστα στις ακρες εξω και θα σκαλωνεις.βαλε καλυτερα μια κολλα στιγμης .εχει πολλες η αγορα
καλη επιτυχια σου ευχομαι στην πρωτη σου αυτη προσπαθεια.
Βασίλη, στο σαλόνι το φτιάχνεις? Εγώ κάποτε ξεκίνησα από την κουζίνα (ήταν πιο πρακτικό για το καθάρισμα), συγχρόνως ψήνεις και κανα λουκάνικο…:127:
Μην ανησυχείς για το οργανάκι, καλό θα βγει.
Καλή διασκέδαση!!
Αγαπητέ φίλε Τάσο δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ασχοληθώ με το όργανο
Παρόλο που έχω 2 καταστήματα και 1 συνεργείο στο σπίτι μου είναι ο ιδανικός χώρος για να κάνω την κατασκευή στην αυλή φυσικά με καταπληκτική θέα . το μόνο πρόβλημα είναι το καθάρισμα αλλά ας ειναι καλά η γυναίκα μου βλέποντας με να ασχολούμαι με τόσο πάθος δεν την πειράζει εάν θα λερώσω