Δουλειές του Κ. Φέρρη

se palaiotero post eixa diavasei ta exhs:

By ferris on Monday, August 21, 2000 - 11:42 pm:
Ο Φραγκίσκος μ’επανέφερε στην τάξη, με ιδιωτικό μήνυμα, και θέλω τώρα να προλάβω το χειρότερο…
Δεν αξίζει τον κόπο, βρε παιδιά, να χαλάμε τις καρδιές μας, κι ας προσπερνάμε τις κατά καιρούς αγένειες κάποιων, γιατί η ζωή είναι ωραία, κι αν δεν τη γλεντήσουμε…
Σ’ευχαριστώ, Κώστα Κουρούνη, όχι γιατί “είπες καλά λόγια γιά το βιβλίο”, αλλά κυρίως γιατί μου επετέθης τόσο τρυφερά (“τον προτιμώ σκηνοθέτη”) που με κάνεις τώρα και… ανακοινώνω σύμφωνα με τις προδιαγραφές της στήλης!
Ε, λοιπόν, όχι μία ή δύο, αλλά… τρεις ταινίες ετοιμάζω:

  1. “Το Κουτί της Πανδώρας” ή “περί έρωτος”, που θα γυρίσω τον Φεβρουάριο στη Σαντορίνη. Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις από τον Αμερικάνω παραγωγό με τους Πήτερ Ο’Τουλ, Αντονυ Κουίν, Μπεατρίς Ντάλ (Μπέτυ Μπλου) και άλλους. Θα υπάρχει… και μπουζουκοσυγκρότημα!
  2. Τον Σεπτέμβριο του 2001, υπολογίζω ν’αρχίσω τα γυρίσματα της “Γέφυρας των Λεμονιών” (Κούμπρι ελ Λεμούν) στην Αίγυπτο, ένα Ελληνόπουλο μεγαλώνει στο Κάιρο στις δεκαετίες του 40 και του 50. Κάποιος είπε “το Ρεμπέτικο του Φέρρη”, και γέλασα πολύ.
  3. Αμέσως μετά, το “Αξιον Εστί”, ταινία μεγάλου μήκους, με βάση το έργο του Θεοδωράκη. Ο Οδυσσέας ξυπνάει κάτω από ένα δέντρο, κι είναι επιτέλους στην Ιθάκη, μα δεν το ξέρει. Κι από τη σύγχισή του ίσαμε την εκτέλεση των μνηστήρων, παρελαύνει όλο το μεγαλείο του Ακρίτα που ήτανε Ελληνας κι έγινε… ρεμπέτης!
    Αλλά, Κώστα, συγχρόνως, σε απειλώ και με τρία νέα μυθιστορήματα!!!
  4. “Το Τελευταίο Συμπόσιο”, στις 9 Μαίου του 529, μιά μαγική ξενάγηση που κάνει ο Σιμπλίκιος στους μαθητές του (και ιδιαίτερα τον Πέρση Φερουατζί, φανταστικό πρόσωπο) στην Αθληνα, λίγες μέρες πριν τους κλείσει ο Ιουστινιανός (το κτήνος!) την Ακαδημία.
  5. “Ορφέας και Αλεξάνδρα”, στη Φλωρεντία γύρω στο 1480, όπου ο ποιητής Πολιτσιάνο ερωτεύεται την Αλεσσάντρα Σκάλα, αλλά εκείνη παντρεύεται τον ποιητή Μάρουλλο Ταρχανιώτη, ο Πολιτσιάνο πεθαίνει απ’τον καυμό του, ύστερα από τρεις μήνες πεθαίνει κι ο φίλος του Πίκο ντελλα Μιράντολα, ο Σαβαναρόλα βγάζει τον επικήδειο και… παίρνει την εξουσία, ο νεογέννητος “Ουμανισμός” γίνεται φασισμός, και στο τέλος… πεθαίνουν όλοι, ο Σαβαναρόλα το 1498, ο Φιτσίνο το 1499, κι ο Μάρουλλος αυτοκτονεί το 1500!!! Καλό;
  6. “Η Γέφυρα των Λεμονιών” σε μυθιστορηματική μορφή!
    Εκείνο λοιπόν που προέχει, είναι… ν’αφήσουμε τα μίση, και να μπούμε όλοι στο μεθύσι -της δημιουργίας.

Με πολλή αγάπη (ακόμα και στον Βλησίδη που πιθανότατα να ήτανε μάγκας μιά φορά με φλέβα αριστοκράτη, αλλά έμείς είμασταν ξυπόλυτοι και τώρα σπάμε πλάκα) και τι θα γίνει, βρε παιδιά; Θα κάνουμε κανένα… outing???

Φέρρης

ΥΓ (απαραίτητο) Γιά τα υπόλοιπα, θεατρικά, δίσκους και βίντεο που ετοιμάζω, στο επόμενο μήνυμα!!!

poses apo autes tis douleies exoun dhmiourghthei en eth 2004?kai pou mporoume na ths vroume.
euxaristw prokatavolika

Οι δύο από τις τρεις ταινίες “χάλασαν”, αδερφέ φρικιό, και… δε θα γίνει ποτέ. Η “Γέφυρα” (Κούμπρι ελ Λεμούν) ελπίζω να μπορέσω να τη “στήσω” σε κανένα χρόνο από τώρα.

Ο Σιμπλίκιος γράφεται ακόμα, είμαι στη μέση περίπου. Το ίδιο και το μυθιστόρημα “Γέφυρα των λεμονιών”. Ο “Ορφέας” δεν ξεκίνησε καν, χρειάζεται νε γίνει πρώτα μιά μεγάλη φιλολογική έρευνα.

Στο μεταξύ όμως, έκανα πολλά άλλα στο θέατρο, στη δισκογραφία και στα νυχτερινά κέντρα…

Επίσης τελειώνω ένα δοκίμιο πάνω στον κινηματογράφο, που ελπίζω να εκδώσω το φθινόπωρο μετά τους Ολυμπιακούς.

eyxaristw polu gia thn enhmerwsh :slight_smile: