Να είσαι καλά που απάντησες έστω και μετά από καιρό.Συνήθως ο κόσμος χάνετε.
Χωρίς να θέλω να θίξω τους φίλους που καταθέτουν την εμπειρία και την γνώμη τους νομίζω ότι κάπου πρέπει να ξεχωρίσουμε τα γεγονότα, να μείνουμε σε αυτά και να αφήσουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς γιατί τα γραπτά μένουν.
Θυμάμαι μια φορά που ήμουν εξοργισμένος με ενα κατάστημα σε γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών και προσπαθούσα επι μέρες να γράψω μια κριτική κόλαφο. Συνεχώς μου την απέρριπτε με την αιτιολογία ότι παρουσίαζα την άποψη μου και όχι τα γεγονότα που συνέβησαν. Τότε ήμουν πυρ και μανία, παιδί γαρ (πέρσι έγινε ή πρόπερσι δεν θυμάμαι). Τώρα πια νομίζω ότι είχαν δίκιο.
Μπορεί η κακή επικοινωνία με τον μάστορα και η κακή εμπειρία μιας συναλλαγής να μας βγάζει από τα ρούχα μας όμως δεν μπορούμε να παραπονεθούμε για όλα τα στοιχεία ενός οργάνου. Αναφέρομαι στα τάστα. Είναι άλλο το να παραπονεθώ γιατί τα τάστα ήταν στον αέρα, δεν είχαν μπει σωστά, φαλτσάρανε κλπ και άλλο το να παραπονεθώ ότι ήταν στενά. Όπως δεν μπορώ να παραπονιέμαι ότι το όργανο δεν είχε όμορφη διακόσμηση, ότι είχε κακό φινίρισμα, χοντρολιμιές κλπ. Αυτά τα βλέπουμε όταν πάμε να αγοράσουμε ένα όργανο και το αγοράζουμε παρόλα αυτά αν κρίνουμε ότι αξίζει. Άσε που οι κατηγορίες από τάστα έχουν αμελητέα ή μηδενική διαφορά κόστους και περισσότερο πιστεύω είναι θέμα επιλογής του κατασκευαστή, σε σχέση με τι θεωρεί πιο ταιριαστό παρά οτιδήποτε άλλο. Εκεί που δεν βλέπουμε συνήθως κρύβονται τα τέρατα.
Από το μαγαζί του Ραπακούσιου δεν εχω περάσει ούτε απ’ έξω, ούτε με ξέρει ούτε τον ξέρω.
Τέλος πιστεύω ότι κανένας οργανοποιός δεν θέλει να δημοσιοποιείται εν αγνοία του μια εκτίμηση που έκανε κατ’ ιδίαν με έναν πελάτη του (στον Ρεμούνδο αναφέρομαι) για την δουλειά κάποιου άλλου συναδέλφου του. Και επί της ουσίας δεν προσφέρει κάτι. Εδώ κρατάω μια επιφύλαξη για το ενδεχόμενο ο Ρεμούνδος να έχει ερωτηθεί αν συμφωνεί να δημοσιοποιηθεί για λογαριασμό του αυτή η εκτίμηση. Αν έχει γίνει έτσι διαγράψτε την τελευταία παράγραφο.
Αν και το μήνυμα είναι παλιό και είχε παραμείνει αναπάντητο, ας υπενθυμίσουμε ότι η δουλειά ενός μαστόρου δεν είναι μόνο στο εργαστήρι του. Βγαίνεις για εργαλεία και υλικά. Αν δουλεύεις με εκτός πόλης/χώρας, βγαίνεις για ταχυδρομεία και καράβια. Βγαίνεις να πας στον θηκά, όσες φορές δε βγαίνει ο θηκάς από το δικό του εργαστήρι να βρει τον οργανοποιό. Και χίλια δυο άλλα.
Υπομονή…
Δεν είχα δει το μήνυμα, να απαντήσω. Από τότε, πέρασα άλλες 3 φορές, πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα. Αν θυμάμαι καλά, είχα προσπαθήσει και σε κάποιο κινητό.
Δυστυχώς, όσο άτυχος και να είμαι, 5 φορές είναι αρκετές. Μπορεί να ναι ο καλύτερος, αλλά δεν είναι ο πιο προσιτός σίγουρα.