Γιώργος Κάρλας - Πειραιώτης ρεμπέτης

Είσαι φίνος μάγκας! Άλα σου!

Το τραγούδι: Καταπληκτικό!! Ο τύπος πρέπει να ήταν χρονοντούλαπο. Είναι βέβαια παραλλαγή των Πρωθυπουργών, αλλά δε νομίζω ότι έχω ακούσει ποτέ σε πρόσφατες εποχές κανέναν που με τόση άνεση, τόσο ανεπηρέαστος (παρθένος ουσιαστικά) από ιδέες όπως η λογοκλοπή και η πρωτοτυπία, να μαζεύει ό,τι βρει στο περιβόλι και να το ανασυνθέτει.

Η εκτέλεση: Τι ακριβώς εννοείς Μπιλαντ «όπως το θυμάμαι από τότε που το΄λεγε»; Εδώ ποιον ακούμε;

Το επόμενο τραγούδι: αυτό τι είναι; (Έχει άλλο ένα μετά, που ξεκινάει με στιχάκια για τον Διογένη και το βασιλιά τον Μίδα και καταλήγει εντελώς μουρμούρικο με σκόρπια στιχάκια γνωστά από δω κι από κει…)

Pepe,τα τραγούδια του ο Κάρλας τα’χε βγάλει σε μια μπλέ κασέτα που την
πούλαγε μόνος του,Επειδή λοιπόν την κασέτα την είχα και την έχασα εδώ και
πολλά χρόνια ,αναγκαστικά ερμηνεύω τον Δήμαρχο οπως τον θυμάμαι και από
τις ζωντανές ερμηνείες του Κάρλα.
Το άλλο τραγούδι είναι από τη δημοσίευση"η λάμπα" στο μπλογκ μου.Το
Sound cloud τα βγάζει όλα μαζεμένα.Είναι ενα μαγείρεμα δικό μου σε
υπάρχον υλικό.

1 «Μου αρέσει»

Αν και παλιό το νήμα μήπως ξέρει κανείς πια τραγούδια του ηχογραφηθηκαν υπάρχουν αυτές οι ηχογραφήσεις;

1 «Μου αρέσει»

ένας συνδεσμος εδώ

2 «Μου αρέσει»

Αν και πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες αυτές η αλήθεια είναι θα ήταν πολύτιμες αν οι ηχογραφήσεις ανέβαιναν στο διαδίκτυο

2 «Μου αρέσει»

ας ανεβασει τα τραγουδια αυτος που εχει την κασσετα.

1 «Μου αρέσει»

τελικα βρεθηκε μετα απο τοσα χρονια, παλι απο τον γνωστο σωληνα. ηταν εκει για 10 χρονια, αλλα με αλλο ονομα… για δυο γραμματα… :unamused: :face_with_diagonal_mouth:

6 «Μου αρέσει»

και παρακατω βγαινει ο νταραλας… (νταλαρας)

5 «Μου αρέσει»
7 «Μου αρέσει»

ΝΑΙ ΣΤΟ UNDERGROUND OLD SCHOOL ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ! ΤΟ Αυθεντικό ΤΑ Αφιασίδωτο ΤΟ Μόρτικο ΤΟ Αλάνικο , ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΙΧΑΛΗ!!!

2 «Μου αρέσει»

Μπράβο ρε Μιχάλη!

Δηλαδή συγγνώμη, τα τραγούδια αυτού του περίφημου μάγκα διασώθηκαν μόνο από κάποιον που είχε παρακούσει το Κάρλας για Ντάρλας; Προφανώς την κασέτα θα την είχε αντιγραμμένη…

μια ακόμη φώτο 1979

Ο Γιώργος Κάρλας «τρακαρισμένος», όταν τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά στο μικρόφωνο (Μέθανα, 1979).

http://users.sch.gr/gpantakis/?p=8618

πρεπει, να κυκλοφόρησε και LP.
κάπου το ειχα δει.

1 «Μου αρέσει»

και τοσο καιρο δεν ελεγες τιποτα για τη υπαρξη και δισκου? ξεραμε μονο οτι η κασσετα ηταν μπλε, και οτι την πουλαγε ο ιδιος το 81’, αρα ειναι γραμμενη και εκδοθεισα πριν. επισεις τοτε πολλοι δισκοι βγαιναν και σε κασσετες. επρεπε να τον καβατζωσεις απο τοτε… :wink: φαινεται σπιτικη ηχογραφηση ομως, θα την ειχε εκδοσει ποτε εταιρια? και μαλιστα και σε δισκο? :thinking: παντως ηταν εποχη που αρκετοι αγνωστοι γενικα ηχογραφησαν ρεμπετικα τοτε δεκαετια 70’ 80,’ μητσαρας, μαρινακης, μουφλουζελης, φιλης, καραμπης… ο κηρομυτης ξανα το 77’ νομιζω. ο γενιτσαρης συνεχεια… ηταν η εποχη της πρωτης ‘‘αναβιωσης’’ και καλα.

οπως το βρηκα στο διαδυκτιο.
<<Πως φτιάχνεται ένα καλό μπουζούκι >>είναι το θέμα μιας συζήτησης που οργανώνεται την Τρίτη 6 Απριλίου του 1981 στο <<Σούσουρο >>με κέντρο τη ζωή και την τέχνη του Κυριάκου Λαζαρίδη , στην οποία θα παραβρεθεί ο ίδιος κατασκευαστής των οργάνων και για την τέχνη του θα μιλήσει ο Τάσος Σχορέλης . Για να ακολουθήσει ένα ρεμπέτικο πρόγραμμα με τραγούδια πρωτάκουστα της περιόδου πριν το 1940 . Θα τον τιμήσουν με την συμμετοχή τους φίλοι του ρεμπέτες όπως ο Κώστας Ρούκουνας ,Γιάννης Κυριαζής , Σπύρος Καλφόπουλος , Οδυσσέας Μοσχονάς , Κούλης Σκαρπέλης , Γιάννης Δέδες , Γιώργος Κάρλας , και η Άννα Χρυσάφη .

ναι τα έχουμε εδω στο Φόρουμ.
απο mikrasiatis. gr

1 «Μου αρέσει»

Λογικά όχι: άλλος θα είναι ο δίσκος. Τέτοιαν εποχή, δε θα με εξέπληττε να ήταν στο στυλ του Μουφλουζέλη: μπαγλαμάς αρχαίων ηθών με μπάγκράουντ από σύγρχονα μπασοκιθαροτύπανα που να κυνηγάνε το χαμένο όγδοο.

Εκτός κι αν ήταν δίσκος ερευνητικού/καταγραφικού χαρακτήρα: το real thing με όλο του το βαρύ αντιεμπορικό άκουσμα. (Σε άλλους τέοτιους είχαμε πετύχει και τρίχορδα, θα το θυμάται o @Spyros_Tsianakas : από την Αράχωβα νομίζω!)

1 «Μου αρέσει»

Ο Δραγουμάνος [ΟΔΗΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ 1955-1992 (LP’S - CD’S - MAXI SUNGLES)] δεν καταγράφει τέτοιον δίσκο του Κάρλα.

2 «Μου αρέσει»

Μπράβο ρε φίλε,έτσι να θυμηθούμε τα νειάτα μας!

1 «Μου αρέσει»