"ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ" και έτερα διαφημιστικά τεχνάσματα...

Δεν ξέρω αν κανένας αναζήτησε την πολυδιαφημισμένη “βιογραφία” του σερ Μπιθί, αλλά εάν έχει σκοπό θα τον απογοητεύσω…
Έσπευσα περιχαρής σήμερα το πρωί να αγοράσω το εν λόγω βιβλίο και δυστυχώς μόνο περί αυτού δεν πρόκειται. Στην τιβούλα παρουσιάστηκε ως εκδοτικό γεγονός με δηλώσεις της συγγραφέως που τυγχάνει να είναι η κόρη του (ουδέν μεμπτόν έως εδώ) η οποία στην συνέντευξη δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει τις αφηγήσεις, περιγραφές και συμβουλές του πατέρα της καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Ε, από όλα αυτά μόνο το τελυταίο ισχύει !
Το βιβλίο δεν θα το βρείτε ούτε στα ράφια των βιογραφιών, ούτε της μουσικής αλλά στις ποιητικές συλλογές και πολύ σωστά διότι περί αυτού πρόκειται. Περιλαμβάνει ΜΟΝΟ ποιήματα της νεότευκτης ποιήτριας (Μ)πιθικώτση και ουδεμία σχέση έχει με βιογραφία. Όπως και με το μικρό Γρηγοράκη (που καμμία σχέση με το λαρύγγι του πατέρα του έχει) έτσι και με την θυγατέρα ο σερ Μπιθί απλά χρησιμοποίησε τη φήμη του ως όχημα διαφήμισης…

Κρίμα γιατί περίμενα ότι κάτι θα είχε να πει ο σερ για την ιστορία που έγραψε στο ελληνικό τραγούδι.

(ʼσε που στο βιβλιοπωλείο την είχαν σε προθήκη μεταξύ Ρίτσου και Λειβαδίτη… μη χέσω!)

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για άλμπουμ φωτογραφιών του Μπιθί, ας διαθέσει τα 4.500 περίπου…

γιώργος

Έτσι την πάτησα και εγώ. Και όχι τίποτα άλλο αλλά τέτοιοι ακαταλαβίστικοι στίχοι δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου. Προτιμώ τους απλούς αλλά γεμάτους νόημα στίχους της γενιάς μας.Γιατί μπορεί βέβαια να είμαι μόνο 17 ετών όμως δεν νιώθω καθόλου αυτής της αλλά της ρεμπέτικης γενιάς. Βρε τι πάθαμε με την ποιήτρια.