5 Βλησίδης
Κύριε Φέρρη, επιτρέψτε μου να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι συνεχώς στο κείμενό μου λέω:“μού δημιουργήθηκε η εντύπωση”, “μού έμεινε η αίσθηση”,“οι εντυπώσεις μου”, “νομίζω”, “κατά την πρόσληψή μου”, “έχω την αίσθηση” κλπ. Με όσο δικαίωμα εσείς εκδώσατε το πόνημά σας εκτιθέμενος στις προθήκες και απευθυνόμενος στο νοήμον κοινό, με άλλο τόσο δικαιούται και ο αναγνώστης να εκφράσει την υποκειμενικότατη γνώμη του, έστω και άν αυτή συμπίπτει να μην είναι άκριτος έπαινος…Και πάντως εγώ ασχολήθηκα με το έργο και όχι με το πρόσωπό σας:το κείμενό μου παρέμεινε στα πραγματικά μυθοπλαστικά περιστατικά και δεν έθιξε επ’ ουδενί το πρόσωπό σας. Εσείς όμως δεν περιοριστήκατε στην ανασκευή των αθλίων γραφομένων μου, αλλά μιλήσατε περί αυτοϊκανοποιήσεώς μου, μου εξαλλοιώσατε το ένδοξο όνομά μου, μιλήσατε για οικτρό φασισμό, για βρισιές και Κύριος οίδε τι άλλο θα ξεφουρνίσει ακόμη η δημιουργική φαντασία σας…Δεν θα σας παρακολουθήσω στην αυτοαεροκωπηλασία που επιχειρείτε, αγαπητέ…ʼλλωστε, επί της ουσίας βαρεθήκατε να μού απαντήσετε. Όχι μόνον, αλλά μού επιβεβαιώσατε πόσο καλός χρήστης του ψευδεπίγραφου λαϊκοβλάμικου ύφους είστε, εις πείσμα της “γνωστής ελληνικής και κοσμοπολίτικης παιδείας” δι ης ευεργετηθήκατε…
Υ.Γ.
Όσο για κείνη τη μονομαχία, τι να σας πω;Δεν διαβλέπω σε τι πεδίο την εννοείτε…Εννοώ, δεν βλέπω να υπάρχει έδαφος, αντιλαμβάνεστε;