Βασίλης Τσιπίδης (Μπαράκι του Βασίλη)

Μόλις πληροφορήθηκα ότι πέθανε ο Βασίλης ο Τσιπίδης, από το ιστορικό Μπαράκι του Βασίλη. Σήμερα είναι τα Σαράντα του, νομίζω κάπου στο Μαρούσι.

Το Μπαράκι του Βασίλη ήταν αρχικά στη Ζ. Πηγής, στα Εξάρχεια. Από τα παλιότερα μπαράκια με λάιβ σκηνή, χωρίς μικρόφωνα. Πλειάδα γνωστών σήμερα μουσικών έκαναν εκεί μέσα τα πρώτα τους δειλά βήματα. Ο Βασίλης, που με το απότομο, τυπικά ποντιακό, φωνακλάδικο ύφος του, συγκάλυπτε το πραγματικά πατρικό του νοιάξιμο, τους μεγάλωσε όλους αυτούς στα γόνατα.
Εκτός από συναυλίες το Μπαράκι φιλοξενούσε επίσης θεατρικές βραδιές (ο Βασίλης ήταν ηθοποιός το επάγγελμα), προβολές ταινιών κλπ…
Μετά το μεγάλο σεισμό στην Αθήνα το 1990τόσο ο πάνω όροφος του ίδιου κτιρίου κρίθηκε κίτρινος (=πιθανώς επικίνδυνος), οι ιδιοκτήτες δεν ασχολήθηκαν ποτέ, και το μπαράκι έφυγε. Για ένα χρόνο έμεινε κλειστό, και μετά ξανάνοιξε στη Διδότου, Κολωνάκι - Λυκαβηττό στην περιοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου. Αλλά δεν ήταν πια το ίδιο… Το Κολωνάκι δεν είναι Εξάρχεια, το χωρίς μικρόφωνα δε δούλευε πια, η εποχή των μικρών μουσικών σκηνών έτσι κι αλλιώς είχε αρχίσει να παρέρχεται - πάντως ο Βασίλης εξακολούθησε να το δουλεύει. Πριν δυο-τρία χρόνια ο Βασίλης βγήκε στη σύνταξη και το έκλεισε.

Θα τον θυμόμαστε.