Από παιδί στην ξενιτιά και από μικρός στα ξένα...

Γεια σας παιδιά, ψάχνω τον τίτλο του τραγουδιού ή και το ίδιο το τραγούδι που πάει κάπως έτσι:
Από παιδί στην ξενιτιά και από μικρός στα ξένα […]
Μανά μου γλυκιά μου μανά κλαίει για μένα μια καμπάνα[…]
Ένα πολύ ωραίο παλιό ρεμπέτικο- λαϊκό τραγούδι που το ψάχνω εδώ και καιρό!! :slight_smile:

Φιλε μου το εψαξα οσο μπορεσα στα αρχεια του rebetiko.sealabs.net , αλλα δεν το βρηκα , παντα βασιζομενη
στους δυο στιχους που εγραψες , ακουγοντας πολλα τραγουδια με θεμα “την ξενιτια” …
Ενα τραγουδι με τιτλο “Μαυρη που ειναι η ξενητεια” , αξιζει να το ακουσεις , ειναι του Περιστερη και τραγουδουν
ο Μπινης , Καλφοπουλου , Τατασοπουλος (ετος 1951 δισκος ODEON GA7620) παλι απο τ` αρχεια του Σιλαμπς!
Ελπιζω να σε αποζημιωσει , αν δεν βρεις αυτο που ψαχνεις …:088::slight_smile:

Γειά σας. Ψάχνοντας στοιχεία για το ίδιο άσμα έφτασα στο Ρεμπέτικο forum. Με την ευκαιρία λοιπόν της εγγραφής μου, σκέφτηκα να ανεβάσω ένα απόσπασμα από την ταινία του Ορέστη ΛάσκουΤο πλοίο της χαράς” (1967) με τον Μίμη Φωτόπουλο και πλειάδα γνωστών ηθοποιών, όπου ακούγεται το σχετικό άσμα. επειδή πιστεύω ότι μπορεί και να έχει γενικώτερο ενδιαφέρο. Η σκηνή εκτυλίσσεται στο κατάστρωμα του Υ/Κ “Ολύμπια” κατά τη διάρκεια ταξιδιού από τον Πειραιά προς Νέα Υόρκη.

[video=dailymotion;k7I40Hptg8Ybwf3Frx3]http://www.dailymotion.com/video/k7I40Hptg8Ybwf3Frx3[/video]

Αν το videoclip δεν λειτουργεί, μπορείτε να το δείτε και εδώ

Τίνος το άσμα και ποιος τραγουδά;

Δεν ξέρω αγαπητέ Παναγιώτη, το ψάχνω. Κλίνω προς κάπου αλλά ελπίζω να εκφραστούν οι παλαιότεροι και εμπειρότεροι.

Η μουσική επένδυση σ’ αυτή την ταινία (όπως και σε πολλές ακόμα, μελό και άλλες) είναι του Χρήστου Μουραμπά.
Για περισσότερα στοιχεία ψάχνω και εγώ.