ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΠΡΙΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ ,ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΩ(ΚΥΠΡΟ)
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ναι και για τους πάγους που λιώνουν δεν έχουμε πει τίποτα…
μεγαλονει και ο Κορινθιακος 2 ποντους το χρονο
μεγαλωνει*
Γιώργο,
πες μας εσυ, πρωτος, τις απόψεις σου για την πατρίδα σου, τους γκρίζους λύκους και ότι άλλο θες.
Γιάννης.
Mias kai mperdeytikame poly edw pera giati den anoigei kapoios kainourgio thema:
OI PAGOI,OI GKRIZOI LYKOI KAI O KORINTHIAKOS???
Egw proteinw na prostethei kai ena akoma pou tairiazei apolyta me ola ta anwterw:
O RIGAS FERRIS (VELESTINLIS) (Mallon progonos tou Kwsta)
(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην lefkoftero 25 Ιούνιος, 2006)
Παρακαλώ, παρακαλώ, ο Φεραίος γράφεται με ένα ρω, όπως άλλωστε και ο Φέρης από τας Φεράς, πατέρας του Άδμητου. Ο Φέρρης ο παπούς μου λεγόταν Γιούσεφ Νασσάρ Λαχούντ, και το παρατσούκλι “Φέρρις” το πήρε γιατί ήταν… ιππεύς, από το αραβοπερσικό (και Ελληνοπερσικό) Φάρες, ή Φέρες, που σημαίνει καβαλάρης (από το φαρς και φορσάν, που σημαίνει άλογο -α και όχι από τη φάρσα). Φαρς άλλωστε και φοράς φέρουν την ίδια ρίζα.
Κατά τα άλλα, Νίκο, έχω κάνει τάμα να πάω μιά μέρα στη Βραζιλία, είμαι φίλος τριών… επωνύμων της Βραζιλίας: Duda Cavalcanti, νις Βραζιλία της δεκαετίας του 60. Engelberto Gismondi (προφέρεται Τζισμόντζ) ο κιθαρίστας. Ruy Guerra, που δεν είναι Βραζιλιάνος, αλλά είναι ο σημαντικότερος σκηνοθέτης της Βραζιλίας…
Όσο γιά την Κύπρο, Γιώργο, υπάρχουν κι άλλα φόρουμ, και αυτό δε σημαίνει πως εμείς εδώ δε συμμετέχομε και στα πολιτικά δρόμενα. Το αντίθετο μάλιστα, όπως βλέπεις, συχνά παρασυρόμαστε και τα λέμα κι εδώ, και βγάζομε το άχτι μας. Απλώς, κάθε πράγμα στη θέση του, γιά νάχει και νόημα.
Αγαπητε Κωστα σε χαιρετω…οπως χαιρετω βεβαια και τα αλλα μελη της συντροφιας…
Εχω νοσταλγησει πολλες φορες τις εξαιρετικες συζητησεις μας, τις μερες του Πρωτου Πανελληνιου Συνεδριου για το Ρεμπετικο στο Ρεθυμνο τελη Μαιου 1996 νομιζω (η 1997 ητανε?)…Ωραιες οι βραδιες μετα τις διαλεξεις της ημερας…Με τον Παναγιωτη τον Κουναδη τα λεμε ποτε ποτε…Θυμασαι το απογευμα που θα εφευγες που παρολιγο να χασεις το πλοιο γιατι ποιαστηκαμε στις ρακες στο Μαρουλα?
Εξαιρετικη η αναφορα για τους Μορτες…
θα χαρω πολυ να ξαναβρεθουμε…σου εχω στειλει ενα email…
Ειμαι καινουριο μελλος εδω αλλα οχι στο αντικειμενο. θα χαρω να ανταλλαξω αποψεις με ολους να προσφερω οτι γνωριζω και να μαθω αυτο που εσεις γνωριζετε…
Γιώργο από την Κύπρο, δεν βλέπω να παίρνεις θέση. Αν (τυχόν) θα ήθελες να σφάξεις τους Γκρίζους Λύκους, μην ξεχνάς ότι πληρώνετε ακόμα σήμερα (και πληρώνουμε και οι Έλληνες βεβαίως) τα λάθη της εποχής της αδιαλλαξίας, όπου βλέπαμε τους Τουρκοκύπριους περίπου σαν σκουλήκια. Είστε διατεθειμένοι να τους μεταχειριστήτε (σήμερα πιά) όπως περίπου και οι Ισπανοί τους Βάσκους; Και βεβαίως σήμερα περιλαμβάνεται και μεγάλο τμήμα των εποίκων.
φιλε νικο καταρχη τουρκοκυπροι δεν υπηρξαν ποτε παντα τουρκοι ηταν,λαθη εγιναν και γινονται ακομα και σημερα και απο των λαο και φυσικα απο τους πολιτικους.αλλα καποιος ειρωνευτικε το οτι εγραψα πιο πανω και δεν θελω να ερθω με κανενα σε αντιπαραθεση,ετσι και αλλιως ποτε δεν μας θεωρουσατε ελληνες ετσι προτιμο να μην παρω θεση
ΓΙΩΡΓΟΣ
Γιώργο,
καλωσήρθες στο φόρουμ. Πιστεύω ότι το παραπάνω σχόλιο ήταν μόνο μια πλάκα, όχι ειρωνεία.
Πες μας τις απόψεις σου.
“Τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ πάντα Τούρκοι ήταν”.
Όχι κι έτσι ρε Γιώργη… Δε μπαίνω καν στο άλλο…
ΕΛΕΝΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΑΘΑΜΕ, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ. ΚΑΙΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Πήγα να προλάβω το κακό - το μυρίστηκα - δεν τα κατάφερα!
Νίκο, Πάνο, ίσως και Ελένη, μην είστε βιαστικοί. Το Κυπριακό είναι ένα ιδιότυπο θέμα, και δεν αντιμετωπίζεται με τα γνωστά κλισέ. Ούτε οι “Τουρκοκύπριοι” είναι… Βάσκοι. Με μεγάλωσε Κύπρια μάνα, και έζησα το θέμα “από μέσα”, από την εποχή του πρώτου αγώνα. Είμουνα και στην υποδοχή του Μακαρίου στο Κάϊρο, στον πηγαιμό του γιά τις Σεϋχέλλες. Όταν ο Γιώργος λέει “Τουρκοκύπριοι δεν υπάρχουν”, τον καταλαβαίνω, χωρίς αυτό να λέει πως είμαι εθνικιστής ή ρατσιστής. Στη Μέση Ανατολή, στον πόλεμο, οι Ελλαδίτες φαντάροι (χαβαλέδες που χαρτόπαιζαν όλη μέρα στα ζαχαροπλαστεία, και κάναν και… κίνημα ανάθεμά τους) αποκαλούσαν τους Κύπριους φαντάρους “μουλάρια”.
Η Ελλάδα, από παλιά, έκανε μεγάλες ζημιές στο Κυπριακό. Το ίδιο κι οι Ελλαδίτες που έρχονταν στην Κύπρο μ’ έναν αέρα ανωτερότητας (καλαμαράδες όνομα και πράγμα). Είναι πολύ σύνθετο το Κυπριακό ζήτημα, και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να μπείτε στη νοοτροπία των Κυπρίων. Όμως τα ίδια θα σας πουν, κι ο Παφίτης κι ο Μελτέμης, πούναι στην παρέα μας από καιρό.
Αλλά κι εσύ, Γιώργο, μην περιμένεις να είναι όλοι συντονισμένοι στη νοοτροπία τη δικιά μας, κι αυτό δε σημαίνει πως είναι κακοπροαίρετοι. Από την άλλη, θα σου πω κι εγώ πως η Κύπρος με πονάει, στην ασύδοτη κερδοσκοπική μανία τα τελευταία χρόνια, και στις Ρωσίδες και Βουλγάρες που βάλαμε… στις οικογένειές μας. Η χλιδή φέρνει την παρακμή, κι είναι ν’ απορεί κανείς πως τα καταφέραμε και είπαμε ένα τόσο τρανταχτό ΟΧΙ στον Κόφφι.
Όπως και νάχει το πράγμα, ήρεμα παιδιά, όταν δεν υπάρχει κακή προαίρεση, μπορεί να φτάσομε και στην κατανόηση.
Κώστα Καρυνιωτάκη, σαν τα χιόνια!
Σου στέλλω μήνυμα.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Κ. Φέρρη. Αναγνωρίζω και τα λάθη της Ελλάδας στο Κυπριακό και φυσικά κατανοώ το Γιώργο.
Μη νομίζετε όμως ότι δεν μας πονάει και εμάς το Κυπριακό ή ότι δεν θεωρούμε την Κύπρο μια δεύτερη Ελλάδα, τουλάχιστον μια δεύτερη ελληνική φωνή στην υφήλιο. Και πόσή η έκπληξή μας στο ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.
Κι όμως, Κώστα Φέρρη και Γιώργο, είμαστε συντονισμένοι και εμείς στο Κυπριακο.
Ασχετα από την καταγωγή, πονάμε για οποιόδηποτε λαό υποφέρει απο άδικη κατάκτηση, πόσο μαλλον για την Κύπρο.
Γιάννης.
αγαπητε κωστα για το δημοψηφησμα του ναι και του οχι ειναι μια σημαντικη στιγμη για την ιστορια της κυπρου.εγω κωστα ειπα οχι ομως δεν μπορω να κατηγορησω καποιο προσφυγα που ειπε ναι και ουτε αυτος καποιο που ειπε οχι οταν εσφαξαν καποιο δικο του οι τουρκοι.αν ησουν στην κυπρο αυτοι την περιοδο υα εβλεπες πραγματα και θαυματα ευτυχως δεν διχαστηκαμε οπως το 1955και 1974.οσο για αυτες τις καλτακες που βαλαμε στα σπιτια μας τι να πω ντρεπομαι
ΓΙΩΡΓΟΣ
ναι φιλε πανο Τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ πάντα Τούρκοι ήταν,η μηπως οι τουρκοι εποικοι που ηρθαν το 1974 και ερχονται ακομη,τωρα ειναι τουρκοκυπριοι;
ΓΙΩΡΓΟΣ
Νόμιζα ότι το δημοψήφισμα και η πρόταση του Αννάν ήταν ένα καλυμμένο ξεπούλημα και τουλάχιστον όλοι οι Κύπριοι φίλοι μου μοιράστηκαν μαζί μου την αγανάκτηση τους για την πρόταση του.
Βέβαια η πρόταση δεν ήταν του Αννάν, αφού είναι απλώς μαριονέτα στα χέρια της Δύσης. (από τον παλαιό προιστάμενο του Αννάν επί σειρά ετών διπλωμάτη του ΟΗΕ μου έχουν ειπωθεί απίστευτα πράγματα για το ποιόν του και την ανύπαρκτη οξυδέρκεια του).
ΥΓ: Όσο για τις Ρωσο-Ουκρανές δεν κατάλαβα τί μας χαλάει; Έχετε πάει καμιά βόλτα την τελευταία 10ετία στην Ελληνική επαρχεία;
ΥΓ2: Γιώργο μη τρελλαίνεσαι. Εδώ μέσα τουλάχιστον να είσαι σίγουρος ότι όλοι (άσχετα αν καμιά φορά ο ξύλινος λόγος των φόρα είναι τραχύς) είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα.
(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην isaac 27 Ιούνιος, 2006)