Αλλαγή χορδών

Καλησπέρα, το μπουζούκι το πήρα τον Ιούλιο και του άλλαξα πρώτη φορά χορδές στις 19 Αυγούστου γιατί είχαν θέμα στον ήχο αφού ήταν κάμποσων μηνών. Τώρα, μετά από 3 εβδομάδες οι χορδές “κολλάνε”. Δηλαδή, μετά το 14ο τάστο, από κει που γλιστράει το χέρι, μετά κολλάει. Σε όλο το μήκος αλλά εκεί κυρίως. Οκ, είναι το ότι ιδρώνουν λίγο τα χέρια μου, λίγό όμως. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συχνή αλλαγή χορδών για το όργανο κι επίσης μήπως δεν είναι καλές οι χορδές. Αυτές είναι από τον Στεφανίδη για τον οποίο μου είπανε αφού αγόρασα ότι τις έχει χαλάσει σε σχέση με κάποιες παλαιώτερες. Μου είπαν ότι του Κωνσταντέλου είναι καλύτερες. Ρωτάω διότι χαλάσαν σχετικά γρήγορα διότι δεν ιδρώνω πολύ και δεν παίζω πάνω από 1,5 ώρα την ημέρα.
Ευχαριστώ πολύ

Σωτήρη μπορείς απλά να καθαρίσεις λίγο τις χορδές σου, αν νομίζεις οτι έχουν ακόμα ζωή. Καλοκαίρι είναι, όλοι ιδρώνουμε.
εγώ καλύπτω το όργανο με πανιά και χρησιμοποιώ κάτι ΄τέτοιο, ένα προϊόν για την αφαίρεση επιδέσμων που με έχει βολέψει αν και θέλει προσοχή να μην ακουμπάς τα βερνίκια γιατί περιέχει οινόπνευμα.

τώρα…τι πρόβλημα να προκαλέσει η συχνή αλλαγή χορδών; Τις χορδές πρέπει να τις κρατάμε όσο αποδίδουν και να τις πετάμε όταν πέφτει η ποιότητα τους. Αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες αλλά σίγουρα ένα καθάρισμα με καθαρό πανί στο τέλος της μελέτης βοηθά να διατηρηθούν λίγο ακόμα.

κι εγώ παλιά στεφανίδη προτιμούσα (και σονάτα), είχε το καλύτερο νήμα, αλλά δυστυχώς οι χορδές του είναι πλέον προβληματικές. πολλές φορές πετάς το μισό σετ μέχρι να βρείς σωστές (πχ τα δύο καντίνια να είναι κουρδισμένες ανοιχτές και να φαλτσάρουν μεταξύ τους στο 12ο). δεν συζητάμε καν για τις μπουργάνες…
μια σίγουρη λύση είναι οι μάστρο (απλές αλλά τουλάχιστον σταθερές), πλέον παίρνω μόνο τις νεώριον (inox) του σπουρδαλάκη. διπλάσια τιμή αλλά από ήχο διάρκεια και αντοχή σαφώς συμφέρουν.
κατά τα άλλα, ό,τι χορδές και να έχεις, ακολούθα και τις συμβουλές του αλέξανδρου!

Προσωπικά οι καλύτερες χορδές που έχω δοκιμάσει και από τότε χρησιμοποιώ μόνο αυτές είναι του Σπουρδαλάκη όπως λέει και ο φίλος από πάνω.

Καλώς παιδιά, ευχαριστλω πολύ. Τώρα θα αλλάξω τις υπάρχουσες διότι έχω ακόμα στεφανίδη και με πρώτη ευκαιρία θα πάρω του Σπουρδαλάκη. Ευχαριστώ

Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζετε, εάν μπορεί να βρεί κανείς τις χορδές του Σπουρδαλάκη (νεώριον) αλλού εκτός από το μαγαζί του?

φαντάζομαι πως όχι, αφού τις εισάγει ο ίδιος και έχει βάλει τη φίρμα του επάνω.
οδός βενιζέλου και νεωρίων είναι το κατάστημά του, φαντάσου να τις ονόμαζε “βενιζέλος”… σαν το “ούζο σαμαρά” ένα πράμα.

:019: :019:

το τερμάτισες…

Έχω την εντύπωση ότι πλέον μπορείς να τις παραγγείλεις και online από το μαγαζί του!