Αλλαγή υλικού χορδών σε Λυροάρπα (Lyre Harp);

Μήπως γνωρίζει κανείς, τι επίδραση θα υπάρχει ηχητικά, σε αυτήν την καταπληκτική Λυροάρπα (Lyre Harp) 19 χορδών που βρήκα από Κίνα (και φθηνά)
(σαν αυτήν είναι: https://www.youtube.com/watch?v=4TpQQqR1ipQ), εάν αντικαταστήσω τις 19 χορδές ατσαλιού, με αντίστοιχες από nylon (νάυλον) ή brass (ορείχαλκο);

Στο πρώτο κούρδισμα έσπασε η τελευταία (C6) ενώ ήμουν κοντά στο να αγγίξω την νότα, οι κινέζοι με ψιλο’εκβιάζουν’, τις πουλάνε μόνο σε σετ των 19, δεν είναι πολύ ακριβό το σετ, κάτω από 10 ευρώ με μεταφορικά, αλλά αν χρειαστώ πχ 5 χορδές συνολικά διαφορετικές, πρέπει να αγοράσω 100; Τους λέω, να πάρω τις 10 ψιλέςΧ2, όχι δεν γίνεται λένε.

Δεν είναι και λίγες (χρονοβόρο για αλλαγή), και πολύ ευαίσθητες για σπάσιμο οι ψιλές, οπότε να έχω κάποια ιδέα ήθελα ηχητικά πριν το δοκιμάσω με άλλο υλικό, αν γνωρίζει κανείς. Και κυρίως, από τα ατσάλι-ορείχαλκο-νάυλον, ποιο υλικό είναι άραγε το λιγότερο ευαίσθητο για σπάσιμο, στα πολύ ελάχιστα πάχη των ψιλών χορδών;

Πήγαινε τη σπασμένη χορδή σ’ ένα μαγαζί να σου βρούνε, αν γίνεται, τι ακριβώς είναι (υλικό και διαμέτρημα). Σίγουρα θα τιαράζει με κάποια χορδή πιο συμβατικού οργάνου, που να μπορείς να την αγοράσεις μόνη της.

Δε ξέρω το όργανο οπότε μιλώ σαν κιθαρίστας: Τα όργανα είναι συνήθως φτιαγμένα για συγκεκριμένο είδος χορδής με συγκεκριμένη τάση. Αν είναι φτιαγμένο για νάυλον/εντέρινες χορδές, μπορεί να σκεβρώσει ή να πάθει άλλες ζημιές με τις ατσάλινες. Αν είναι φτιαγμένο για ατσάλινες, μπορεί να μην ανταποκρίνεται πολύ στις νάυλον και να ακούγεται ψόφιο.