Ακόμα ένα πολιτιστικό ορόσημο στη "χώρα που γέννησε τον πολιτισμό"

7 «Μου αρέσει»

Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο…για αλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως σε αυτήν την χώρα δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τους καλλιτέχνες.Συγνώμη που δεν γενηθήκαν όλοι γιατροί και δικηγόροι .Και παράλληλα το διάταγμα αυτό χτυπάει το θέατρο,την μόνη μορφή τέχνης που παραγει αξιόλογο εργο στις μέρες μας.Κρίμα για τους ανθρώπους που προσπαθούν παρα τις τεράστιες δυσκολίες να παραγουν το οποιοδήποτε Πνευματικό εργο…

3 «Μου αρέσει»

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή σ’ αυτή την ιστορία:

Διάφορες από τις ειδικότητες αυτών των πτυχίων διδάσκονται στα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Ειδικά για τα μαθήματα χορού υπήρχε ήδη πρόβλημα, γιατί οι σχολές που βγάζουν αυτούς τους δασκάλους, μέσω μιας περίπλοκης σειράς ολέθριων εξελίξεων, από δεκαετίες ήδη, δεν έδιναν πτυχίο αλλά κάτι που δεν επαρκεί για διορισμό στην εκπαίδευση, επομένως δε διοριζόταν κανείς στα Καλλιτεχνικά, και ο χορός διδάσκεται μόνο από ωρομισθίους (που μάλιστα κατά παράδοση τους τοποθετούν και με καθυστέρηση μηνών κάθε χρόνο). Τώρα που θα είναι πια απλοί απόφοιτοι Λυκείου δε θα υπάρχει κανένας τρόπος να διδάξουν, ενώ επιπλέον το ίδιο θα ισχύει πια και για τους καθηγητές θεατρικών και κινηματογραφικών μαθημάτων.

Δηλαδή με το ένα χέρι ανοίγεις μια ειδική κατηγορία σχολείων που κάνουν κάποια μαθήματα επιπλέον από το πρόγραμμα των γενικών σχολείων,* και με το άλλο απαγορεύεις να υπάρχουν διοριστέοι γι’ αυτά τα μαθήματα.

Ότι στο ίδιο ΠΔ περιλαμβάνονται και οι απόφοιτοι Ωδείων δεν το είχα πάρει χαμπάρι, τώρα στο λινκ του 902 το μαθαίνω.

Προτείνω να βγει στα γρήγορα ένα επανορθωτικό ΠΔ-σκούπα που να καταργεί συλλήβδην όλα τα καλλιτεχνικά πτυχία (εικαστικούς από την ΑΣΚΤ κλπ.), να ξεμπερδεύουμε μάνι μάνι με όλους τους καλλιτέχνες, γιατί περιμένουν κι οι επιστήμονες τη σειρά τους. Μ’ αυτούς δηλαδή τι θα γίνει, στο πηγάδι κατούρησαν; Κατάργηση όλων των πτυχίων τώρα. Μόνο ιδιωτικά και εξωτερικού. Όλοι στην πορεία.


*Οι ειδικότητες των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι: εικαστικά, θέατρο-κινηματογράφος (μαζί), και χορός.

4 «Μου αρέσει»

Επίσης άμα έχουμε 151 βουλευτές μπορούμε να εξομοιώσουμε τα απολυτήρια του λυκείου με του γυμνασίου και του γυμνασίου με του δημοτικού. Άντε γιατί πολύ άερα πήρανε τα παλιόπαιδα.

1 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Από τη σημερινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

2 «Μου αρέσει»