Αγγέλα Παπάζογλου - Παράσταση

Η Αννα Βαγενά παρουσίασε στο θέατρο Ριάλτο τη ζωή της Αγγελικής Παπάζογλου που υπήρξε σύντροφος του μεγάλου συνθέτη του ‘Πέντε χρόνια δικασμένος’ Βαγγέλη Παπάζογλου.

Η παράσταση αυτή με την ʼννα Βαγενά είναι ανεβασμένη από πέρυσι και εξακολουθεί να παίζεται
-απ’ότι ξέρω- στο θέατρο ¨Μεταξουργείο¨.Τό θέατρο είναι πίσω από το ΙΚΑ στην Πειραιώς, σε έναν πεζόδρομο.Η παράσταση βασίζεται στις αφηγήσεις της Αγγέλας Παπάζογλου ,τις οποίες ο γιος της
Γιώργος παραχώρησε στην ʼννα Βαγενά για την παράσταση.Όποιος είχε την τύχη να έχει διαβάσει το κείμενο αυτό, ή έστω αποσπάσματα, μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Η ʼννα Βαγενά -κατά την ανειδίκευτη γνώμη μου-έσκυψε με πολλή αγάπη, σεβασμό και μεράκι στο κείμενο και το αποτέλεσμα δικαιώνει και την ίδια και τον Γιώργο Παπάζογλου που παραχώρησε το κείμενο.Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτήν την παράσταση. Δεν ξέρω όμως αν θα συνεχιστεί και μετά των Βαϊων, οπότε και κλείνουν τα περισσότερα θέατρα.Να συμπληρώσω επίσης πως στο πατάρι του θεάτρου λειτουργεί ο χώρος σαν μπαρ (τραπέζια αλλά και μπάρα γύρω γύρω)με ποτά αλλά και κρασί(εμφιαλωμένο).Εκεί εμφανίζεται , Παρασκευή και Σάββατο νομίζω, ο Λ. Κηλαϊδόνης με ένα πιάνο καθώς και ο Σαραγούδας με την γυναίκα του στο τραγουδι και τον Αραπάκη στο βιολί και κάποιν ακόμα μουσικό στο σαντούρι που δεν τον ξέρω και παρουσιάζουν μουσικό πρόγραμμα.
Στην αρχή παίζει η κομπανία σμυρνέϊκα, μετά ο Κηλαϊδόνης κάποια δικά του τραγούδια και στο τέλος όλοι μαζί(βιολί, ούτι, σαντούρι και πιάνο).
'Οποιος θέλει, ας δοκιμάσει κι αυτό.Μπορεί να μην είναι ¨ρεμπετομάγαζο¨ αλλά οι μουσικοί είναι πολύ
καλοί.Επίσης μου έκανε μεγάλη εντύπωση που είδα ανθρώπους με μικρασιάτικη καταγωγή,που είχαν πάει για την παράσταση και ανέβηκαν επάνω, να χορεύουν τους χορούς της πατρίδας τους με τέτοια ζωντάνια και μεράκι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους(μεγάλοι και νεότεροι).
Αυτά.

Καλό ακούγεται. Θα το δοκιμάσουμε.