Αγανακτισμένοι πολίτες και ρεμπέτικο

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ.

Η αγανάκτηση σου φίλτατε Μάνο ακούστηκε μέχρι εδώ, με τόση φωνή που έβαλες βάζοντας κεφαλαία … :slight_smile:

Στην ουσία του πράγματος όμως … Αν και δεν είμαι μουσικός πιστεύω ότι είναι μια ωραία κίνηση ώστε να γίνει μια “ειρηνική” διαμαρτυρία και μέσα από την μουσική και τους στοίχους να περάσουν τα μηνύματα και να ακουστούν εκεί που πρέπει. Εάν όντως γίνει το συγκεκριμένο γεγονός εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να έρθω.

Φίλε μου alko, ούτε εγώ είμαι μουσικός, είμαι εραστής της μουσικής-ερασιτέχνης και πιστεύω ότι μέσα από την μουσική μπορούμε να τα πούμε όλα.
Ειρηνικά, χωρίς φώτα και προσωπικές προβολές, έντονα και δυνατά. Ελπίζω να έρθουν όλοι οι φίλοι, όσοι μπορούν. Και μην αμφιβάλεις, θα γίνει και θα ακουστεί ΔΥΝΑΤΑ!

παρέες με όργανα παίζουν κάθε βράδυ (απ΄όσο μου λένε, γιατί δεν μπορώ να πηγαίνω όσο συχνά θα ήθελα) στο σύνταγμα, στις σκάλες προς βουλή. βασικά τα χάνω πάντα, γιατί είτε θα είμαι στη συνέλευση όσο διαρκεί είτε μετά θα πηγαίνω για ύπνο…
μια τέτοια κίνηση θα ήτανε κρίμα να συμπέσει με τη συνέλευση. ποιά προτείνεις ως τραγούδια διαμαρτυρίας;

Νομίζω ότι και η ώρα και ο τόπος συνάντησης προσφέρονται για την προτεινόμενη σύναξη. Γιατί στα στα σκαλιά της πλατείας υπάρχει φοβερός συνωστισμός και φασαρία. Την ημέρα που είχαν πει ότι θα παίξουν τα παιδιά από τον ρεμπετοκαφενέ δεν κατορθώσαμε να τους βρούμε (αργήσαμε να πάμε) και οι “συντονιστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων” δεν είχαν ενημερωθεί ώστε να μας πληροφορήσουν σχετικά. Οι συνελεύσεις Νίκο , νομίζω ότι αρχίζουν πιο αργά.Όσο για το “ρεπερτόριο”, εκτός από τα γνωστά τραγούδια διαμαρτυρίας καλό είναι να ακουστούν και τα “ρεμπέτικα διαμαρτυρίας ή κοινωνικοπολιτικά ρεμπέτικα " (Είμαι εργάτης τιμημένος” κλπ).

Είπαμε να το κάνουμε αυτή την ώρα, για να μπορέσουμε μετά να πάμε και στην συνέλευση. Όσο για τα τραγούδια, πρόθεση μας είναι να μην πούμε τα γνωστά τραγούδια “διαμαρτυρίας” που ακούγονται από τα μεγάφωνα των πολιτικών κομμάτων, αλλά λαϊκά τραγούδια που μιλούν για τον πόνο και την δυστυχία του απλού λαού και για την σκληρότητα της εξουσίας, με σκωπτική διάθεση και σε καθαρά λαϊκό κλίμα.
-Της Αμύνης τα παιδιά
-Μην απελπίζεσαι και δεν θ’ αργήσει
-Οσοι γινούν πρωθυπουργοί
-Μάνα μου Ελλάς
-Συννεφιασμένη Κυριακή
Και ότι άλλο προκύψει στην πορεία…
Φυσικά και τα ρεμπέτικα που ανέφερες, έχουν λόγο και ουσία. Βεβαιότατα.
Θα τα πούμε εκεί.

Η Κρίσης του Ρούκουνα…το λέει όλα!

Η κρίση

Στίχοι / Μουσική / Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Ρούκουνας, Σαμιωτάκι b[/b]

Οι φόροι και τα κόματα
φέραν αυτή την κρίση
που κάνανε τον άνθρωπο
να μη μπορεί να ζήσει

Κι όλο τη φτώχια πολεμά
για να την αδικήσει
να βγάλει το ψωμάκι του
το σπίτι του να ζήσει

Αλλά κι αυτό αδύνατο
για να το κονομήσει
και κάθε μέρα βλασθημά
την έρημη την κρίση

Όλος ο κόσμος τα 'χασε
κι όλοι παραμιλούνε
και κάθε μέρα βλασθημούν
την κρίση που περνούνε

-Άντε να ζήσεις φτώχια και να πεθάνεις παλιο-κρίση.
-Γειά σου Ογδοντάκη μου παιδί μου, γειά σου"

Αυτό κι αν είναι κομμένο και ραμμένο για την περίπτωση!!!

Βλασφημώ. Αλλά και θήτα να προφέρετε, η διαφορά δεν θα ακουστεί από κανέναν…

http://www2.rizospastis.gr/page.do?id=13567&publDate=31%2F5%2F2011&direction=&pageNo=39

Νομιζω ειναι ενδιαφερον…Σας παρακαλω μην αρχιζετε απλα να κραζετε…Ριχτε του μια ματια,δεν ειμαστε απεναντι,ουτε εχθροι…Για προβληματισμο το παραθετω.Και για να γινει μια κουβεντα…Αν ειναι να εξελιχθει σε “μαχη” καλυτερα να διαγραφει ολοκληρο το σχολιο απο τους συντονιστες…

Κρατωντας 2 φρασεις…:
1.«…το “αυθόρμητο στοιχείο” δεν αποτελεί στην ουσία τίποτε άλλο παρά εμβρυακή μορφή του συνειδητού,χωρίς την ανάπτυξη του συνειδητού, όμως, τα αυθόρμητα ξεσπάσματα δε θα γίνουν ποτέ τίποτα περισσότερο από ξεσπάσματα απόγνωσης κι εκδίκησης παρά αγώνας»(Λένιν, «Τι να κάνουμε;», σελ. 30).

2.«Η πλατεία είναι γεμάτη», όπως λέει και το τραγούδι.
Αλλά το τραγούδι δε σταματά εκεί. Κόντρα σε όσους θέλουν να το σταματήσουν εκεί, κόντρα σε όσους το κόβουν, η «πλατεία» ας επιβάλει να ακουστεί και ο παρακάτω στίχος:
«…να η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά»!

Παιδιά όχι μηνύματα και linκ με πολιτικό περιεχόμενο. Θα αναγκαστούμε να το κλειδώσουμε το τόπικ γιατί όπως πάντα θα γίνει μπάχαλο. Ευχαριστώ για την κατανόηση!!!

Οκ δεν το ηξερα σχωρατε με…Απλα ειχε σχεση με το τοπικ…Που επισης νομιζω οτι ειναι πολιτικου περιεχομενου αλλα τελος παντων…

Κανένα πρόβλημα Γιάννη. Έτσι το τόπικ είναι μες στα όρια πιστεύω. Απλά δεν θέλουμε να ξεφύγει. Ευχαριστώ και πάλι για την κατανόηση.

Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι καθόλου πολιτικό , αλλά απόλυτα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ!
Τουλάχιστον, έτσι όπως εγώ το ξεκίνησα και το συνέχισα. Αν κάποιοι θέλουν να το πολιτικοποιήσουν, παρακαλώ κόψτε τους.
Ευχαριστώ πολύ

Και το κοινωνικο φιλε μου δεν ειναι πολιτικο?Ωραια φασιστικη λογικη,οποιος δεν λεει αυτα που θελω εγω να συζητησω “κοφτε τον”…Αλλωστε εγω ζητησα συγγνωμη στους συντονιστες κ εσυ απαντας για ενα μηνυμα που ουτε καν ειδες γιατι σβηστηκε κ μαλιστα το κανεις προκλητικα…Τι να πω ρε παιδια…Παραλογα πραγματα…Η μηπως οχι???

Συγνώμη φίλε μου. Είχα απαντήσει αμέσως, πρίν δώ τα υπόλοιπα που έγιναν στη συνέχεια.
Το κοινωνικό είναι σαφώς πολιτικό, τα πάντα στη ζωή είναι πολιτικά, αλλά στην Ελλάδα έχουμε παρεξηγήσει την έννοια “πολιτικό”.
Μη ξεχνάμε την έννοια του “Πολίτη” στην Αρχαία Ελλάδα και την έννοια του “Ιδιώτη”

το γράφω κι εδώ, εκτός από το μπλόγκ του μάνου. γεμάτη μέρα η τρίτη, ωραίο να κανονίζονται απανωτές δράσεις και να μην επικαλύπτονται (τυχαία).
την τρίτη 14/6 στις 6 το απόγευμα έχει μοτοπορεία για την προπαγάνδιση της απεργίας της τετάρτης 15/6. θα ξεκινήσει από το κάτω μέρος της πλατείας (σταδίου), θα περάσει από διάφορους χώρους δουλειάς στο κέντρο και θα ξαναγυρίσει στο σύνταγμα.
λογικά θα σας προλάβω, το δύσκολο όμως είναι να έχω όργανο μαζί μου…

εδω και τρεις κυριακες παιζουμε στα σκαλακια… Γιαννης Παπαβασιλειου-βλαχος,Γιαννης Κοντογιαννης, Αλκαιος ,Τασος Αντωνιου, Αντωνης Τζηκας, και πολοι αλλοι περασαν απο εκει!! αυτη την Κυριακη παλι στα σκαλακια στην εισοδο του Μετρο…