https://slpress.gr/politismos/oi-tekedes-tis-athinas-ston-mesopolemo/
Παιδιά, μέχρι να περάσει ο ιός, μη φουμάρετε ναργιλέ.
Τουλάχιστον, όχι της καφετέριας και μπαρ διότι δεν πλένουν τα καλάμια. Εξωτερικά μόνο το μπροστινό μέρος, όπου ακουμπούν τα χείλη.
Εκτός ένα κάποιος έχει τον δικό του, τότε να μην τόν μοιράζεται.
Έτσι, πληροφοριακά μια συμβουλή από έναν άγνωστο γιατρό, για ποιον το κάνει.
Μα νομίζω έχουν ιμαμέδες ατομικούς μιας χρήσεως, που τους βγάζεις από το σφραγισμένο σελοφάν.
(Ρεμπέτικο φόρουμ σου λέει μετά…!)
@pepe επειδή δε γνωρίζω τα μέρη του ναργιλέ, τι είναι ο ιμαμές; Ποιο μέρος του είναι; Όλο το μακρυνάρι ή μόνο το ρουφηχτίρι, που πάει στο στόμα;
Η άκρη άκρη, το επιστόμιο, που είναι αποσπώμενο.
Έστω, αυτό ας υποθέσουμε ότι όντως είναι σφραγισμένο. Το υπόλοιπο μακρυνάρι, δεν το καθαρίζουν. Ή, τουλάχιστο, αμφιβάλλω εάν έχουν κλιβάνους στα μπαρ
Πάντως έμαθα και κάτι σήμερα, ιμαμεδες. Δεν ξέρω, εάν έχει κάποια σχέση αυτή η λέξη με τους ιμάμηδες ή απλά μοιάζουν.
Βλ. και εδώ:
Το τι μέτρα ασφαλείας παίρνουν στις καφετέριες για τους ναργιλέδες δεν το ξέρω. Δεν αμφιβάλλω ότι θα υπάρχουν πολύ αναλυτικές διατάξεις (πλένουμε τη γυάλα με διάλυμα τόσο τοις εκατό από την τάδε χημική ουσία τόσες φορές τη μέρα σε τάδε θερμοκρασία…) που θα τροποποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις του επιδημιολογικού χάρτη. Είχα δει μια φορά τι προβλέπεται για τις θεατρικές πρόβες και εντυπωσιάστηκα, πιο εύκολο είναι ν’ ανοίξει κανείς δικιά του ΜΕΘ παρά να οργανώσει έτσι τον χώρο του…
Οι ναργιλέδες δεν πλένονται συχνά, γιατί χαλάνε οι σωλήνες. Για αυτό και δεν μπερδεύουν τα αρώματα. Αν ένας ναργιλές έχει ξεκινήσει ας πούμε με μήλο, δεν θα αλλάξει ποτέ άρωμα. Δεν θα βάλει στον επόμενο πελάτη ας πούμε μέντα ή τριαντάφυλλο. Τα γυαλιά πλένονται τακτικά για να φεύγουν τα κατάλοιπα, αλλά οι σωλήνες αραιά και που, και με προσεκτικό στέγνωμα. Τα επιστόμια είναι μιας χρήσης, και τόσα χρόνια, δουλεύουν με ασφάλεια. (Πριν τον κωρονοϊό είχαμε και άλλες λοιμώξεις και ασθένειες. Πιο πολύ θα ανησυχούσα για τον συνωστισμό, που υπάρχει σε αυτά τα μαγαζιά, παρά από την χρήση του αργιλέ…