Ψάχνω γνώμες για καλούς δασκάλους

  • [li]Γεια σε ολους[/li]Σκεφτηκα να ζητησω τη γνωμη των μελών του φορουμ αυτου πανω σε ενα θεμα που με απασχολεί καρκετά . Συγκεκριμένα ψαχνω ένα αξιοπιστο και καλο δασκαλο για τεραχορδο μπουζουκι και δεν θελω να πεσω σε καποιον που θα μου φάει τα λεφτα χωρις να εχω προοδο. Εχετε μήπως να μου προτείνετε κάποιον καλο δάσκαλο? Κατα προτιμηση να ειναι κοντα στην περιοχη της Παιανίας -Παλλήνη -κατζα -Αγία Παρασκευή - Κορωπί και γυρω περιοχές.
    Ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

φίλε καλώς όρισες στο Φόρουμ.
Πολλές φορές η πρόοδος εξαρτάται πολύ περισσότερο από το μαθητή παρά από το δάσκαλο, αν κατανοείς τί θέλω να πω.
Αν εσύ είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις αυτό που πρέπει, τότε απλά βρες τον άνθρωπο που σου αρέσει σαν παίχτης.
Συγκεκριμένα για αυτές τις περιοχές, δυστυχώς, δεν έχω κάτι να σου προτείνω.
αν μου έρθει κάτι, θα γράψω.

Μπάμπη, δε θα έλεγα ότι συμφωνώ. Τουλάχιστον, όχι σαν γενικό κανόνα:

Υπάρχουν παίχτες που μπορεί να παίζουν αγγέλους, αλλά δεν είναι και τόσο σε θέση να εξηγήσουν τι κάνουν και πώς. Και άλλοι που είναι απλά αξοπρεπείς, αλλά ιδιαίτερα μεθοδικοί σαν δάσκαλοι.

Η ουσία του καλού παιξίματος -η ερμηνεία, το συναίσθημα, η πρωτοτυπία σε σωστό συνδυασμό με την παραδοσιακότητα, η αυτοσχεδιαστική έμπνευση, η αισθητική κλπ.- δε διδάσκονται. Μπορεί να τα μεταδώσει ένας δάσκαλος στον μαθητή με το παλιό μοντέλο του σοφού που τον ακολουθείς επί χρόνια μέχρι να ρουφήξεις ό,τι μπορείς από τη σοφία του. Αλλά σ’ ένα μάθημα κάθε Τετάρτη απόγευμα ώρα τάδε μέχρι τάδε, θες χειροπιαστά πράγματα: έτσι είναι το σωστό κράτημα κι όχι όπως λάχει, έτσι είναι η αργή ανάλυση μιας πενιάς, αυτές είναι οι νότες, αυτές είναι οι συγχορδίες, οι δρόμοι κ.ο.κ… Θες να σου δώσουν στο χέρι τον κώδικα που θα σου επιτρέψει μετά να βρεις, λίγο από παίχτες που σου αρέσουν και λίγο από μέσα σου, την ουσία -πέρα από τα τεχνικά- του καλού παιξίματος.

Οπότε καταλήγω στην ερώτηση του φίλου ως μόνη σωστή: ποιος έχει καλή εμπειρία από κάποιον δάσκαλο και τον συνιστά;

Φιλε pepe πραγματι ισχυουν αυτα που λες και συμφωνω απολυτα. Εχω ακουσει πολυ καλες κριτικες για τον Ανδρεα Στεφανακη απο την κρητη που οπως καταλαβαινεις αν και θα θελα να κανω μαθηματα μαζι του ειναι αδυνατον. Επισης μου εχουν πει για τον Θεμη Παπαβασιλειοιυ που επισης δεν μπορω να επισκεπτομαι τον χωρο του λογω μεγαλης αποστασης. ΓΙ αυτο ψαχνω καποιον στην περιοχη μου και στις κοντινες περιοχες. Βεβαια ψαχνω και απο γνωστους γνωμες για δασκαλους στην περιοχη αλλα μεχρι τωρα δεν βρηκα τιποτα το αξιολογο. Ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας και θα η θελα να σας παρακαλεσω αν ακουσετε η ηδη γνωριζετε κατι για καποιον αξιοπιστο και καλο δασκαλο με μεταδοτικοτητα και επαγγελματισμο να με ενημερωσετε θα σας ειμαι υποχρεος. ευχαριστω

Pepe, έχεις δίκιο και είναι σαφές.

Όμως, το “θα μου φάει τα λεφτά χωρίς να έχω πρόοδο” του φίλου με οδήγησε σε αυτό που έγραψα.
Αν το δεις όπως εγώ, ίσως καταλάβεις τί θέλω να του πω.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους