Συνθέτες - στιχουργοί - στέκια '47-'74

Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα όποιος έχει την διάθεση και καλή θέληση, να μου παραθέτει εδώ συνθέτες ή στιχουργούς που έδρασαν μεταπολεμικά (συγκεκριμένα από το 1947 και μετά) εώς την μεταπολίτευση το 1974. Είτε ρεμπέτες είτε λαϊκούς. Μόνο ονόματα, τα υπόλοιπα θα τα ψάξω εγώ.
Και το σημαντικότερο: Θέλω αν μπορείτε να μου παραθέσετε όσα ρεμπέτικα ή καλά λαϊκα στέκια γνωρίζετε για αυτή την περίοδο, και ποιοι περάσαν από εκεί (εάν γνωρίζετε και πότε).
Πολλά ζητάω ε; Το ξέρω, απλά ξέρω επίσης ότι πολλοί εδώ μέσα θα χαιρόντουσαν να βοηθήσουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Προφανώς κάνεις κάποια εργασία. Τι ακριβώς ζητάς; Ολους τους λαϊκούς δημιουργούς από το '47 μέχρι το '74; Τους πιο γνωστούς; Αυτούς με το μεγαλύτερο έργο; Αυτούς που ξεκίνησαν μετά το '47; (γιατί π.χ. ο Τσιτσάνης, ο Χιώτης, ο Χατζηχρήστος κ.ά. ξεκίνησαν προπολεμικά, αλλά μεγαλούργησαν -και- μετά την Κατοχή).
Ολα τα ονόματα αποκλείεται να στα πω. Ακόμα κι αν είχα το κουράγιο, θα ξέχναγα καναν …π.χ. Χαλουλάκο.
Σου δίνω λοιπόν έναν συνδυασμό ποσοτικού - σημαντικού, και με τυχαία σειρά. Το (προπ.) σημαίνει ότι ξεκίνησαν προπολεμικά, αλλά έγραψαν και μεταπολεμικά:
Τσιτσάνης (προπ.), Μάρκος (προπ.), Χατζηχρήστος (προπ.), Παπαϊωάννου (προπ.), Μητσάκης (προπ.-ένα τραγούδι), Χιώτης (προπ.) Μπαγιαντέρας (προπ.), Καλδάρας, Μπακάλης, Τζουανάκος, Δερβενιώτης, Καπλάνης, Τατασόπουλος, Πάνου, Ζαμπέτας, Κλουβάτος κ.ά.
Από στιχουργούς, αν βάλεις τους Βασιλειάδη (προπ.), Παπαγιαννοπούλου (προπ.), Κολοκοτρώνη, Μάνεση, Βίρβο, Ρούτσο, νομίζω ότι κάλυψες το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής λαϊκού στίχου. Τελευταία δεκαετία πριν τη μεταπολίτευση είναι και οι Λ. Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας κ.ά.
Μαγαζιά ήταν του Μάριου, η Τριάνα, το Πίγκαλς, του Τζίμη του Χοντρού, του Καλαματιανού, του Μαργωμένου, του Κεφάλα κ.ά.
Πάντως, αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο, πέστο…

Κατ’αρχάς σε ευχαριστώ Άρη. Δεν θέλω να μου γράψεις ολόκληρο κατεβατό, παρά τα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό αβίαστα. Έτσι θα μπορέσω να ψάξω και ονόματα που δεν τα ξέρω, όπως π.χ. τον Μπακάλη που μου έγραψες.
Ζητάω όλους τους συνθέτες που έδρασαν εκείνη την περίοδο, ανεξαρτήτου φήμης και απήχησης.
Όσο για τα στέκια, κάτι που δεν διευκρίνισα παραπάνω: εκτός των άλλων πληροφοριών αν μπορείτε να μου παραθέτετε και το μέρος στο οποίο βρισκόντουσαν.
Άρη του Μάριου και του Κεφαλά ήταν και αυτές στην Αθήνα;

Ένα σκέλος της απορίας του αρχικού αναρτητή απαντιέται στο παρακάτω θέμα:

Καθώς ένα μεγάλο μέρος της κουβέντας αυτής έχει συζητηθεί και αλλού στο φόρουμ, το παρόν κλειδώνει.