Πώς είναι η συγχορδία (ακόρντο) Ε7 στο μπουζούκι;

Ενα απο τα αγχορδα που δεν ξερω ειναι Ε7 μηπως μπορει καποιος να μου πει τις νοτες για π.χ

το Ρε μινορε

πρωτο δαχτυλο φα
τριτο δαχτυλο στην ρε που παιρνει και την ονομασια
Δευτερο δαχτυλο στην λα

αν μπορουσατε να μου το επεξηγησετε ετσι θα ημουν ευγνωμων. Καλες γιορτες κιολας.

Υπάρχουν τρία πιασίματα στο τριχορδο για έβδομης, το τελευταίο που θα σου πω δεν συμπεριλαμβάνει την νότα που ορίζει

Ξεκινάω από πάνω προς τα κάτω, για E7
Πρώτο πιάσιμο
Μι-σολ#-ρε

Δεύτερο πιάσιμο
Μι-σι-ρε

Τρίτο πιάσιμο
Ρε-σολ#-σι

Ελπίζω να μην έκανα κάποιο λάθος γιατί δεν έχω το μπουζούκι μπροστά μου, και φυσικά αν έχω κάνει λάθος διορθώστε με

*Έκανα διορθώσεις

Δεν το καταλαβα καθολου.
το πρωτο πιασιμο λες
ΜΙ - ΣΟΛ# - ΡΕ
ΜΙ ΣΤΗΝ ΧΟΡΔΗ ΡΕ?
ΣΟΛ# ΣΤΗΝ ΧΟΡΔΗ ΛΑ?
ΡΕ ΣΤΗΝ ΧΟΡΔΗ ΦΑ?

Δεν παιζει… καπως λαθος το καταλαβαινω για π.χ
το ρε μινορε ειναι

πρωτο δαχτυλο φα στην ΧΟΡΔΗ ρε
τριτο δαχτυλο στην ρε ΧΟΡΔΗ ΛΑ που παιρνει και την ονομασια
Δευτερο δαχτυλο στην λα ΧΟΡΔΗ ΦΑ

Μηπως μπορεις να μου το περιγραψεις ετσι γιατι μπερδευτικα σορρυ εγω φταιω.



Ελπίζω να είναι πιο κατανοητό τώρα

παντα στις συγχορδιες εβδομης πρεπει να περιλαμβανεται στο ακορντο η 4η νότα δηλ. η ρε στην προκειμενη περιπτωση και μετά επιλεγουμε 2 απο τις υπολοιπες νοτες .3 συνδυασμοι δηλαδη

οχι δεν το καταλαβαινω θελω τις νοτες ο λογος? Γιατι απο ενα βιντεο την βλεπω την συγχορδια αυτη και δεν μπορω να την διευκρινησω…το μπουζουκι ειναι οχταχορδο…

Αν δεν μπορεις να βοηθησεις και παλι καταλαβαινω ουτως συ αλλως ο μονος που βοηθας αυτην την στιγμη οποτε δεν εχω απαιτησει αν δεν θελεις και παλι ευχαριστω.

οι νότες της Ε7 είναι μι-σολ#-σι-ρε. τετράχορδο δεν παίζω.
καλή χρονιά!

Φίλε Uninvited, μπορείς να δοκιμάσεις και μόνος σου να το βρεις, που μπορεί να είναι και πιο χρήσιμο από το να λάβεις μια έτοιμη πληροφορία «όταν βλέπω γραμμένο Ε7, το πάτημα είναι έτσι» χωρίς εξήγηση.

Πρώτα απ’ όλα, τι σημαίνει Ε7;

Το νούμερο 7 δίπλα σ’ ένα όνομα συγχορδίας σημαίνει ότι εκτός από τις τρεις νότες της [ματζόρε] συγχορδίας μπαίνει και μία τέταρτη, που είναι η εβδόμη. Εδώ εννοείται πάντοτε η μικρή εβδόμη, δηλαδή η νότα που είναι ένα τόνο κάτω από την οκτάβα, π.χ. για το Ρε η εβδόμη είναι Ντο και η συγχορδία Ρε εβδόμης (D7) είναι Ρε, Φα#, Λα, Ντο. Οι νότες της συγχορδίας Ε7 είναι αυτές που γράφει ο Λίγκα από πάνω.

Όμως σ’ ένα τρίχορδο όργανο δεν μπορείς να παίξεις συγχορδία με τέσσερις νότες, άρα αναγκαστικά κάποιαν θα παραλείψεις. Εφόσον η διαφορά ανάμεσα στο Ε (Μι-Σολ#-Σι) και στο Ε7 (Μι-Σολ#-Σι-Ρε) είναι η εβδόμη, το Ρε, προφανώς δεν μπορείς να παραλείψεις αυτήν γιατί τότε θα παίζεις απλό Ε (Μι ματζόρε). Άρα, διαλέγεις κάποιον άλλο πιθανό συνδυασμό. (Αυτό το είπε ήδη ο alexcr.)

Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι πολλοί, αλλά ο πιο κατάλληλος εξαρτάται από το τι παίζεις πριν και μετά, ώστε να σε βολέψει στο πιάσιμο. Μπορεί και πάλι να σε βολεύουν εξίσου πολλοί συνδυασμοί, αλλά ένας να σ’ αρέσει καλύτερα στο αφτί. Είναι και λίγο υποκειμενικό.

Άρα: Ξεκίνα από ένα οποιοδήποτε Μι, π.χ. δεύτερο τάστο στην ψιλή ή τη χαμηλή Ρε (τρίχορδο δεν παίζεις;), ή ένα Σολ# ή ένα Σι ή ένα Ρε, βρες τους πιθανούς συνδυασμούς με τις υπόλοιπες χορδές, και διάλεξε.

Χονδρικά ό,τι βρεις ισχύει εξίσου και για τις υπόλοιπες συγχορδίες εβδόμης, απλώς ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας πιο πέρα στην ταστιέρα.

Καλή μελέτη.

Επίσης, επι τη ευκαιρία, καλή χρονιά σ’ όλους!

Χρόνια πολλά σε όλους κ καλή μελέτη.!! Ας αρχίσουμε πρώτα από την ρε μινόρε.αφου παίζεις οχταχορδο καλό θα είναι να μάθεις το πιάσιμο ολοκληρωμένο κ με τη νότα φα στην τέταρτη χορδή με το τρίτο δάχτυλο.η τονική ρε στη δεύτερη χορδή με το τέταρτο δάχτυλο.θα πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς κ τις 4 χορδές για να πιάνεις ολοκληρωμένες τετραφωνες συγχορδίες

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 02:24 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 02:09 —

Επόμενο βήμα μαθαίνεις την συγχορδία Ε(μι ματζόρε)1δαχτυλο τέταρτη χορδή στη νότα Σι.συνεχιζεις με το 1ο δάχτυλο στη τρίτη χορδή νότα Μι .1ο δάχτυλο δεύτερη χορδή νότα Σολ# κ με το τέταρτο δάχτυλο νότα Μι στην πρώτη χορδή.αφου μάθεις αυτό το πιάσιμο μετά απλά αντικαθίσταται η νότα Μι στην πρώτη χορδή από την νότα Ρε με το τρίτο ή το δεύτερο δάχτυλο.αυτο είναι ένα πιάσιμο υπάρχουν και άλλα.ελπιζω να βοήθησα

Εμ βέβαια, μας το είπε ο άνθρωπος ότι παίζει τετράχορδο αλλά δεν το προσέξαμε όλοι…

ευχαριστω πολυ καπως το καταλαβα αυτο το αγχορδο το ηξερα αλλα αυτος παλι το εκανε επιανε με διαφορετικο τροπο ευχαριστω παντως οχταχορδο παιζω ξεχασα να το πω :stuck_out_tongue:

Φίλε "απροσκλητε " η συγχορδία είναι η ίδια πάλι Ε7 με άλλο χειρισμό.τεταρτη χορδή σολ# τρίτη χορδή ρε δεύτερη χορδή μι και πρώτη χορδή σι

χαχα αυτο επρεπε να ρωτησω απο την αρχη ειμαι λιγο παραπανω απο το χαζος αλλα τεσπα ευχαριστω πολυ αν θες βοηθεια σε κατι στειλε πμ :wink: για να αναπληρωσω την χαρη;)