Θύμιος Στουραΐτης

Παίδες, μόλις μου ήρθε μιά πληροφορία, ότι ο αδερφός του Θύμιου έχει ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής και ο Θύμιος “την βρίσκει” εκεί συχνότατα, παίζοντας και τραγουδώντας με φίλους και “συμπαίκτες”. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα και θα ειδοποιήσω την ομήγυρη.

Ο Στουραιτης εχει τον δικο του ιδιαιτερο τροπο παιξιματος φιλε μου.Τον τροπο που εμεινε πιστος ολα τα χρονια που παιζει μπουζουκι.Και αυτος ο τροπος ,για μενα, δεν παραδινεται σε μαθηματα ,ουτε μπορει να τον αντιγραψει κανεις.Και ξερεις γιατι?
Γιατι αυτος ο τροπος που παιζει,ειναι η αντανακλαση της ψυχης του φιλε.Ο νταλκας.
Ο τροπος που παιζει ειναι μοναδικος και δεν αντιγραφετε.
Θυμιος Στουραιτης ενας απο τους τελευταιους αυθεντικους στο λαικο και ρεμπετικο τραγουδι.:089:

Ζωντανή ηχογράφηση.

[video=ΘΥΜΙΟΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ - HEAVY METAL]538[/video]

…λοιπόν…
…πείτε με τρελλό, αλαζώνα, παράξενο, μαμάκα ή ότι άλλο γουστάρετε…
…αλλά δεν γουστάρω να μου πουν ότι παίζω μπουζούκι σαν κανέναν άλλο…ούτε σαν τον Θύμιο, ούτε σαν τον Παπαδόπουλο, ούτε σαν τον Μπέμπη, ούτε σαν τον Χιώτη ούτε σαν τον οποιοδήποτε!!!(όχι ότι θα μπορέσω και ποτέ να παίξω σαν όλους αυτούς και αν μου τό’λεγε κάποιος θα του ζητούσα να μου δώσει από τα ναρκωτικά που παίρνει, για ν’ακούσω και εγώ τον εαυτό μου μια φορά να παίζει έτσι…έστω και μέσα σε παραίσθηση)

Παθαίνω ψυχικό ταράκουλο όποτε τους ακούω όλους αυτούς τους παλιούς και κάποιους νέους…αλλά αυτό το σαν τον τάδε είναι το χειρότερο πράγμα που ακούω για παίχτες…ερασιτέχνες και μη…πιστεύω ότι το ωραίο είναι να παίζεις σωστά, με έναν τρόπο δικό σου κι ας τον γουστάρεις μόνο εσύ στην τελική…να βγαίνει όμως η μοναδική ψυχούλα σου στο παίξιμό σου…αυτό είναι όλο…

Βλέπω ασύληπτους δεξιοτέχνες σήμερα που ζουν (και παίζουν) με τα “φαντάσματα” των παλιών “ιερών τεράτων” και όλοι λένε για αυτούς…“πω-πω κοίτα να δεις?..παίζει σαν τον τάδε ο άτιμος”…επιτρέψτε μου αυτό να μην το θεωρώ επιτυχία για ένα μουσικό…ερασιτέχνη και μη…!!!

Τάδε έφη…Σαράντος

Πλακα μας κανεις? ο θυμιος μενει στην Κερατεα και ειναι πολυ ευκολο να τον προσεγγισεις.Αρκει να τον πετυχεις σπιτι…
Σαραντο κι εγω μαζι σου φιλε μου,ενα αντιγραφο ειναι παντα ενα αντιγραφο…

3 αναρτήσεις διαχωρίσθηκαν σε ένα νέο νήμα: Θύμιος Στουραϊτης (2009)

αν πω οτι δεν μαρεσει οηχος του θα γινω κακος;:230:

οχι , θα γινεις καλος …:092:

Γιατί να γίνεις κακός φίλε μου? Ο καθείς έχει τις προτιμήσεις του.

Ο αρχοντομαγκας Θυμιος Στουραιτης!!! Ενας απο του τελευταιους αντιπροσωπους της παλιας καλης σχολης,σε μια μοναδικη εκτελεση!!! Για μενα μια απο τις καλυτερες!!!

1 «Μου αρέσει»

17 αναρτήσεις συγχωνεύθηκαν σε ένα υπάρχον νήμα: Θύμιος Στουραϊτης (2009)

Να σε πω,ούτε εμένα με τρελένει αυτό που φτάνει στο αυτί μου.Αλλά εχει τον δικό του ξεχωριστό ήχο.Το πιο βασικό.Σε άλλον θα αρέσει.Αρκετοί απο αυτούς που πάνε να γίνουν μεγάλοι…πάνε,είναι τυποποιημένοι.Για μένα αρκεί σ’ένα βαθμό,και εχω προσπαθήσει επίτιδες να τον ακούσω γι αυτό τον λόγο.
Καληνύχτες σας

1 «Μου αρέσει»

Δηλωση = Λατρευω τον Θυμιο Στουραιτη και τις πενιες του τις ζορικιες …:109::109::109::109::109::109:

Πελαγια …:088:

12 αναρτήσεις διαχωρίσθηκαν σε ένα νέο νήμα: Θύμιος Στουραϊτης (2011 - 2012)

Παιδια υπάρχει ένα σόλο αρκετά δεξιοτεχνικό του Στουραϊτη δυστηχώς δεν θυμάμαι όνομα ούτε δίσκο μήπως ξέρει κανείς ποιο μπορεί να είναι…μαντεψιά το ξέρω αλλα δυστηχώς δεν εχω αλλα στοιχεια

Δες το εδω το παιζει ο Γιαννης ο Χατζηιωάννου στο τέλος.

12 αναρτήσεις διαχωρίσθηκαν σε ένα νέο νήμα: Θύμιος Στουραϊτης (2012 - 2013)

Το 2003 ή 04 Στη Σπάρτη στο αφιέρωμα για τον Λαύκα, μεταξύ πολλών σπουδαίων μουσικών είχε εμφανιστεί ο Θύμιος.
Σε μια στιγμή, ο Θύμιος, έπαιξε ένα ζεϊμπέκικο και χόρεψε εκπληκτικά ο Τόλης Χάρμας. Μήπως υπάρχει κάποιο βίντεο από αυτή τη μοναδική στιγμή;

4 αναρτήσεις διαχωρίσθηκαν σε ένα νέο νήμα: Θύμιος Στουραϊτης (2018)