Δάσκαλος Ηράκλειο Κρήτης

Καλησπέρα σας! Είμαι νέος στο φόρουμ ακόμα δεν ξέρω πως λειτουργεί! Ίσως έχει απαντηθεί σε κάποιο άλλο μέλος αλλά εάν μπορείτε πληροφοριστε με! Είμαι αυτοδίδακτος σε ότι αφορά το όργανο (τριχορδο) όπου έπαιζα για λίγο καιρό, κάποια στιγμή για προσωπικούς λόγους Σταμάτησα… Τώρα έχει λίγο καιρό που ξανά άρχισα. Μένω στην Κρήτη Ηράκλειο και ψάχνω κάποιον δάσκαλο. Γνωρίζω για τον κ στεφανακι ο οποίος είναι αξιόλογος από τι είδα και σαν άνθρωπος πέρα από την δεξιότητες του. Όπως επίσης και μανωλακη επίσης εξαίρετος. Θα ήθελα όμως να μάθω εάν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται μόνο με το τριχορδο και τους τρόπους παιξίματος από την εποχή προ-μέσο πολέμου μέχρι 1950περιπου. Δεν είμαι κάποιος σπουδαίος αλλά αυτό με τραβάει!! Θα ήθελα κάποια πράγματα όπως τον τρόπο που μαθαίνανε τους δρόμους και τα συναφή. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω σολίστας ούτε ούτε τα μοντέρνα! Ελπίζω να έγινα κατανοητός και χωρίς να σας κουράζω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Αλέξης

Ο μονος που εχω δει οτι παιζει τριχορδα ας το πουμε ετσι και φτιαχνει και ωραια οργανα, ειναι ο λαινακης. Δυστυχως δεν ξερω αλλους. Αλλα κανε μια δοκιμη να ψαξεις για τον ανθρωπο. Επαιζε με ενα μπουζουκι του Τσομιδη σε καποια εκπομπη, που του ειχε δωσει ο ιδιος!

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο! Έχω την εντύπωση ότι βρίσκεται στα Χανιά εάν είναι αυτός. Στέλιος Λαινακης. Θα τον ψάξω και θα μεταφέρω τις λεπτομέρειες!
Εάν γνωρίζεται για Ηράκλειο θα το εκτιμούσα. Ή εάν υπάρχει μέλος του φόρουμ στο Ηράκλειο ή κάπου κοντά, να μπορεί και να θέλει να κάνει μάθημα!

Υπάρχουν πολλοί καλοί μπουζουξήδες στο Ηράκλειο. Ο Θύμιος Μπαρδαμάσκος, ο Στέλιος Ζερβός, και ένα σωρό άλλοι. Από όσο ξέρω, ο Θύμιος κάνει μαθήματα.
Επίσης υπάρχουν ομάδες και σεμινάρια στο Πλουμί και αλλού. Με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις όλα!

3 «Μου αρέσει»

Στην Κρήτη είναι και ο Γιάννης Παξιμαδακης, δυνατός στο Ρεμπέτικο

3 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ! Γνωρίζω τον Γιάννη. Όπως και τον θύμιο Όπως και τους περισσότερους. Έλειπα χρόνια από Κρήτη και μόλις ξαναγύρισα. Το θέμα μου είναι λίγο διαφορετικό, ψάχνω κάτι άλλο. Δύσκολο να το εξηγήσω όπως προανέφερα στο αρχικό μου σχόλιο ότι για προσωπικούς λόγους σταμάτησα (δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να τους συζητήσω). Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μάθω πράγματα. Με ενδιαφέρει και ο άνθρωπος που θα μου δείξει όχι μόνο ως παίκτης ή καλλιτέχνης! Ωπως είπα μόνο συγκεκριμένα πράγματα ψάχνω. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, εάν έχετε άλλες ιδέες θα το εκτιμούσα , θα σας ενημερώσω σε λίγο που κατέληξα ίσως βοηθήσω και γω κάποιον άλλον που ψάχνει κάτι παρόμοιο! Αλέξης

1 «Μου αρέσει»

Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά από τη πλευρά σου θα θέλαμε να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες. Και δεν αναφέρομαι σε προσωπικούς λόγους κλπ.

Θα ήθελα να ακούσω πχ τι είναι αυτό που κάνει ένα δάσκαλο κατάλληλο για αυτό που θες να μάθεις και τι είναι αυτό που ζητάς από τον δάσκαλο αυτό. Θες να μάθεις τους δρόμους; Θες να μάθεις πως να κρατάς τη πένα (από την αρχή); Θες να πας ένα επίπεδο παραπάνω από το επαγγελματικό επίπεδο που ίσως είσαι; (τυχαίες οι ερωτήσεις).

Εάν ξέρουμε καλύτερα τι ζητάς ίσως να έχουμε να σου προτείνουμε και τους κατάλληλους ανθρώπους. Φαίνεται ότι ξέρεις ήδη πολλά από τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στο χώρο στο Ηράκλειο, άρα ψάχνεις κάτι που δεν έχουν όλοι αυτοί! Σωστά ?!

2 «Μου αρέσει»

αφού ξέρεις ήδη την πιάτσα του ηρακλείου (και μάλιστα τους καλύτερους παίχτες εκεί), εύκολα θα μάθεις και ό,τι καινούριο έχει εμφανιστεί από όταν έφυγες. μακάρι να βρεις αυτό που θες!

Έναν τέτοιον δάσκαλο ψάχνω και γω εδώ στο Ηράκλειο!