Uncannily Alike από Sakké ConQuéso

Uncannily Alike

Μουσική: Nassos Conqueso & Ioannis Sakketos
Στίχοι: Nassos Conqueso
Παραγωγή: Ioannis Sakketos

Η ηχογράφηση έγινε στο Diesi Studio (Athens, GR).
Ηχογράφηση: Ιωάννης Σακκέτος
Μίξη: Ιωάννης Σακκέτος
Mastered by Steve Lado.

Εξώφυλλο: Nassos Conqueso

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Ιωάννης Σακκέτος: Τύμπανα, Μπάσο, Κιθάρες, Μπουζούκι, Τζουρά, Φωνές.
Nassos Conqueso: Κιθάρες, Τζουράς, Τενεκεδομπαγλαμάς, Φωνές.

Στίχοι:

If I knew I would hurt you, I‘d go back to the moment I met you and ask you to leave.
If I knew I would hurt you I‘d get back and tell you the story where I caused you a great grief.
I would smell your brown hair; I’d get lost in your eyes; I‘d embrace your picture with a huge relief.

It was a Sunday morning, when I first saw your dreamy face, lightening the city’s grey streets.
It was a Saturday night, when I asked you to be mine forever, while listening to our heartbeats.
Cause love is impulsive; cause love can be compulsive; love can bring the missing piece.

We were two hearts that used to beat as one.
But we’re just two different parts that never began.
I’m the west kind of blues and you’re the east kind: (two worlds) uncannily alike.

If I knew you would hurt me, I’d go back to the moment you met me and fall down on my knees.
If I knew you would hurt me, I’d run back and demand “my heart’s locker keys”.
Cause there’s nothing wrong with love; unless love turns to hate; cause our love babe was a stormy crazy dream.

We were two hearts that used to beat as one.
But we’re just too different so none of us could have won.
I’m the worst kind of blues and you’re the best kind: (two worlds) uncannily alike

Ξεκινάει ως bluesάκι… δώστε του λίγο χρόνο για να μπει το ρεμπέτικο στοιχείο… και μην μας κρεμάσετε :sweat_smile:

4 «Μου αρέσει»

Πριν το δημοσιεύσω τροποποίησα αρκετές φορές το σχόλιο, οπότε στην τελική του μορφή καταλήγω στα εξής: Καλό το κομμάτι αλλά δεν νομίζω ότι εδώ μέσα θα πάρει ότι του αξίζει μιας και παρά τα στοιχεία που υπάρχουν (που λογικά για αυτά κοινοποιήθηκε κι εδώ) καλύπτονται από τα υπόλοιπα όργανα. Σε κάποια σημεία θα πρέπει να πω ότι το ένα όργανο συμπλήρωνε όμορφα το άλλο και ακουστικά είναι ωραίο, τουλάχιστον για μένα, όμως:
Από την άλλη όμως προσωπικά δε μου κάθεται καλά στο αυτί να ακούσω τζουρά και μπαγλαμά και από πίσω να υπάρχουν ντραμς ή ακόμα και το μπάσο. Υποκειμενικό αυτό- μην το πάρετε στραβά ως μπάντα, απλά αυτά τα έχω συνδυάσει σε άλλο ύφος.
Εν κατακλείδι, και παρά τις ενστάσεις μου άρεσε και ίσως το αντιμετώπιζα διαφορετικά αν το συναντούσα κάπου αλλού, καθώς εδώ μέσα καλώς ή κακώς προτού ακούσουμε ένα κομμάτι είμαστε ήδη προϊδεασμένοι για το τι θα ακούσουμε ή τι περιμέναμε να ακούσουμε σε περίπτωση που δεν ήταν τέτοιο.
Φιλικά όλα αυτά, προσπάθησα να το κάνω όσο πιο ήπιο αλλά και περιεκτικό χωρίς να σας κρεμάσω :crazy_face:

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για το feedback! :slightly_smiling_face:

Ναι, ακριβώς γι’ αυτά τα στοιχεία το κοινοποίησα και εδώ.
Δεν είμαστε μπάντα, είμαστε 2 φίλοι και αυτό αποτελεί side project και για τους 2.
Γράφουμε μαζί, βάζουμε διάφορες επιρροές μέσα - αυτό είναι το μόνο τέτοιου ύφους - και ηχογραφούμε και παίζουμε μόνο οι 2 μας.

Αποτελεί κομμάτι πειραματισμού, είμαστε και οι δύο κατά βάση κιθαρίστες, αλλά μας αρέσουν πολύ και τα τρίχορδα. Εγώ συλλέγω οτιδήποτε βρίσκω τενεκεδίσιο, σιγκαρμποξίσιο κλπ, αρκεί να το αντέχει και η τσέπη βέβαια :sweat_smile:

Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι ένα τιζεράκι από τους πειραματισμού και τις ηχογραφήσεις:

3 «Μου αρέσει»