Να και κάτι ολόφρεσκο που μας έρχεται απο το Λονδινο. “Reggetika” απο τους “Trio Tekke”. Απολαύστε τους… http://www.myspace.com/triotekke
Δεν μπόρεσα να αξιοποιήσω τον σύνδεσμο που πρότεινε ο Νίκος Κυριαζής, αλλά τους βρήκα αυτοτελώς:
https://www.youtube.com/watch?v=CxN_4H8Bxp4
Δεν είναι του δικού μου γούστου η διασκευή αυτή.
London-Greek neo-rebetika trio of
Antonis Antoniou (vocal, tzouras),
Lefteris Moumtzis (guitar, vocal) and
Colin Somervell (bass).
Νομίζω το τρίο ήταν κάτι που το έκαναν για την πλάκα τους, ενώ ο μεν Αντωνίου ασχολείται με ηλεκτρονική μουσική, ο δε Μουμτζής με ροκ, φαίνεται και από μια παλιά συνέντευξη του δεύτερου:
Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως για να ακουστείς πρέπει να διαφοροποιηθείς απ’ την ποπ/ροκ τυπικότητα;
Όταν ζεις στο εξωτερικό –και ιδιαίτερα στο Λονδίνο– νομίζω πως συμβαίνει το αντίθετο. Για να ακουστείς πρέπει να ανήκεις στο κίνημα που πλασάρεται την εκάστοτε εποχή. Να είσαι «in» δηλαδή• τα «διαφορετικά» δυσκολεύονται. Νομίζω το να προσπαθείς να είσαι διαφορετικός δεν πολυπερνά. Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι χρειάζεται τελοσπάντων για περάσει αυτό που κάνεις εκεί πέρα. Έχω πολλούς φίλους με απίστευτες μπάντες και πρότζεκτ στο Λονδίνο, που εξακολουθούν μετά από τόσο χρόνια –οι περισσότεροι τουλάχιστον– να είναι στην αφάνεια. Τελικά, το μόνο που δουλεύει είναι να έχεις πολύ καλές διασυνδέσεις. Δεν τρέφω καμία εκτίμηση για το γούστο των «scene-setters» της Αγγλίας στη μουσική. Κάνουν, συστηματικά, πολλή φασαρία για μετριότητες και αγνοούν διαμάντια.
Εικάζω δηλαδή πολύ λάθος αν πω ότι στην Αγγλία υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους Τρίο Τεκκέ (δίχως να υπονοώ σε καμία περίπτωση πως τα κριτήρια είναι ποιοτικά);
Έχεις απόλυτο δίκαιο. Έχει φυσικά να κάνει με την «εξωτικότητα» που αποπνέει αυτός ο ήχος και το γεγονός ότι το γκρουπ υποπίπτει σε μια κατηγορία «world music», ένα πολύ γενικευμένο είδος με μεγάλη απήχηση στο αγγλικό κοινό. Φυσικά, το ότι οι Τρίο Τεκκέ είναι ένα γκρουπ το οποίο κάνει πολύ καλά αυτό που κάνει, παίζει επίσης τον ρόλο του.