Ο Κατσαρός, στη συνέντευξή του στο Αρχείο Κουνάδη(8ο μέρος), τραγουδάει ένα μικρό απόσπασμα από το τραγούδι του “ο Μπελαλής” . Γνωρίζει κανείς αν έχει ηχογραφηθεί ποτέ το τραγούδι ολόκληρο;
Δεν είναι δικό του, απλώς το αναφέρει ως παράδειγμα του τι εννοεί «βαρύ, βαρύ ζεϊμπέκικο». Του Τούντα είναι:
Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, η συνέντευξη - συζήτηση γίνεται την παραμονή της συναυλίας, και συζητάνε και ιδέες για τα τραγούδια που θα πει. Και λέει ο Κατσαρός: «πρέπει να το ρεγουλάρω, να το μελετήσω αύριο, να το πούμε, να το πάρει κι η ταινία». Αν υποθέσουμε ότι όντως το είπε, και ότι η ταινία πήρε όλη τη συναυλία (κάποια βίντεο πάντως υπάρχουν), τότε έχει ηχογραφηθεί. Για να κυκλοφόρησε όμως, δε νομίζω.
Υ.Γ. Σε λιγότερες στροφές παίζει η ηχογράφηση της συνέντευξης; Τι φωνές είναι αυτές, σαν να χασμουριούνται;
Ρε τον κλέφτη, αφού δικό μου είναι το τραγούδι!
(Ο Κατσαρός είχε έναν εντελώς προσωπικό τρόπο να εκφράζεται. Όποτε έχω ακούσει τον λόγο του, είτε σε συνεντεύξεις είτε στα βιντεάκια από τη συναυλία, έχω την αίσθηση ότι μονίμως χάνω ένα ποσοστό της επικοινωνίας. Και επιπλέον, ανεξάρτητα από αυτό, διάφοροι ερευνητές έχουν αναφερθεί στις ποικίλες έννοιες που δίνουν οι παλιοί μουσικοί στην έννοια «δικό μου». Θέλω να πω, μπορεί όντως να το σφετερίστηκε αλλά μπορεί και όχι. Πάντως άκου μουσική: δε θα ήταν δυνατόν να μην την έχει γράψει ο Τούντας, κρα κάνει.)
Νομίζω ο Κατσαρός έχει αυτή την τάση. Δηλαδή να αναφέρεται σε συνθέσεις άλλων ως δικές του. Για παράδειγμα, ο Κατσαρός ισχυριζόταν πως έγραψε εκείνος το τραγούδι “Οι Σαλταδόροι” πάνω σε προσωπικές διηγήσεις της αδελφής του από την κατοχή, όταν τον επισκέφτηκε στις ΗΠΑ. Πράγμα αδύνατο αφού ο Γενίτσαρης το είχε γράψει τον “Σαλταδόρο” 5 χρόνια νωρίτερα.